اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  مازندران

حمله مگس‌ میوه به باغات مازندران/ باغداران هوشیار باشند

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به مشاهده مگس میوه در باغات نارنگی پیش‌رس، گفت: شناسایی باغات گلابی، سیب و خرمالو در مناطق دشت و ارتباط مؤثر با باغداران برای انجام راه‌کارهای مبارزه با مگس میوه برای پیشگیری از خسارت ضروری است.

حمله مگس‌ میوه به باغات مازندران/ باغداران هوشیار باشند

مجید بهادری معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فارس در ساری درباره خسارات مگس میوه اظهار کرد: طی بازدیدهای صورت گرفته از باغات هلو، شلیل (ارقام دیررس)، گلابی، سیب و انجیر در شهرستان‌های قائم‌شهر، جویبار، بهشهر، نکا، میاندورود و ساری آلودگی و خسارت در برخی از باغات و تک درختان موجود در باغات و خانه‌سراها که اقدامات کنترلی مگس میوه انجام ندادند، نمایان بود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه بسیاری از این میزبان‌ها در اختلاط با باغات نارنگی پیش‌رس کاشته شده است برای پیشگیری از افزایش جمعیت آفت و خسارت به این میزبان‌ها به‌ویژه گلابی، سیب، انجیر و خرمالو در ماه‌های آینده بر روی نارنگی پیش‌رس که شرایط میزبانی خوبی برای آفت دارد رعایت نکات فنی و بهداشتی الزامی است و باید اطلاع‌رسانی گسترده در این زمینه انجام شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: به باغداران توصیه می‌شود با توجه به سپری شدن برداشت ارقام میان‌رس هسته‌دار مانند هلو و شلیل ضروری است نسبت به برداشت تک میوه‌های باقیمانده رسیده روی درخت و جمع‌آوری و دفن بهداشتی هرگونه میوه‌های ریخته شده پای درختان در عمق ۵۰ سانتی‌متری خاک اقدام کنند.

بهادری بر تسریع برداشت تمامی میوه‌های رسیده ارقام دیررس برای فرار از خسارت و دور کردن میزبان از دسترس آفات تأکید کرد و گفت: شناسایی باغات گلابی، سیب و خرمالو در مناطق دشت و ارتباط مؤثر با باغداران برای انجام راه‌کارهای مبارزه با مگس میوه برای پیشگیری از خسارت ضروری است.

وی با بیان اینکه انجام مبارزه تلفیقی به روش‌های شکار انبوه با نصب تله‌های جلب کننده (مایع سراتراپ و قرص سراتینکس)، جلب کننده مگس ماده (بیولور) به همراه کارت زرد چسب‌دار و یا پروتئین هیدرولیزات به تعداد ۶۵ تا ۷۵ تله در هکتار لازم است، اضافه کرد: طعمه پاشی با پروتئین هیدرولیزات در اولویت مبارزه تلفیقی در این مرحله توصیه و تکرار طعمه پاشی ۵ تا ۷ روز بعد با توجه به میزان آلودگی مورد توجه قرار گیرد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: در صورت مشاهده شکار بالای تله‌ها، کاور اسپری (سمپاشی) با یکی از حشره‌کش‌های دیپترکس (تریکلروفن) و یا مالاتیون ۵۷ درصد به نسبت توصیه شده حداقل ۱۵ تا ۲۰ روز قبل از رسیدن میوه انجام شود.

بهادری گفت: باغداران نسبت به عدم انتقال میوه‌های آلوده، مشکوک و زخمی از طریق بازبینی و جداسازی میوه‌ها قبل از بارگیری توجه کنند.

انتهای پیام/۸۶۰۳۵/ج/س

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول