اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  رسانه

آشنایی با فعالان فضای مجازی قرقیزستان/ از «اسلام لایف» تا «نصیحت مدیا»

فعالان رسانه‌ای قرقیزستان در فضای مجازی حضور پررنگی دارند و برخی از آن ها توانسته‌اند دکمه‌های پخش طلایی و نقره‌ای یوتیوب را دریافت کنند.

آشنایی با فعالان فضای مجازی قرقیزستان/ از «اسلام لایف» تا «نصیحت مدیا»

به گزارش خبرنگار رسانه خبرگزاری فارس، پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱، قرقیزستان به استقلال دست یافت و مدتی طول کشید تا جایگاه رسانه‌ای خود را در میان کشورهای آسیای مرکزی پیدا کند. این کشور ۶ میلیون نفری اکنون در عرصه رسانه‌های مجازی فعالان بسیاری دارد که در ادامه به برخی از آ‌ن‌ها اشاره می‌کنیم: 

* کانالی ویژه کودکان و خردسالان

«قربان جولداشیف» یکی از فعالان فضای مجازی است که در یوتیوب کانالی برای کودکان و خردسالان تحت عنوان «Kids 312» دارد و از طرف یوتیوب و نخستین بار در میان فعالان فضای مجازی قرقیزستان دکمه پخش طلایی دریافت کرده است.

 

 

دکمه‌های پخش یوتیوب جایزه‌ای است که توسط تارنمای یوتیوب به محبوب‌ترین کانال‌های این وب‌سایت اعطا می‌شود. برندگان این جایزه بر اساس تعداد مشترکین یک کانال انتخاب می‌شوند.
 سه سطح مختلف از این جوایز وجود دارد:
- جایزه دکمه پخش الماسی یوتیوب که به کانال‌هایی با ۱۰ میلیون مشترک اعطا می‌شود.
- جایزه دکمه پخش طلایی یوتیوب که به کانال‌هایی با ۱ میلیون مشترک اعطا می‌شود
- جایزه دکمه پخش نقره‌ای یوتیوب که به کانال‌هایی با ۱۰۰ هزار مشترک اعطا می‌شود.
 قربان جولداشیف، کانال خود را در سال ۲۰۱۰ میلادی در یوتیوب راه‌اندازی کرده است. این فعال فضای مجازی علاوه بر کانال اصلی در یوتیوب؛ چند کانال فرعی دیگر نیز دارد که مرتباً ویدئوهای مختلفی را در آن‌ها به اشتراک می‌گذارد.

 

 

* کانال آموزه‌های دینی و اخلاقی

نصیحت مدیا (НАСААТ МЕДИА) یک برنامه آموزشی و گفتگوی تلویزیونی و اینترنتی است که به موضوعات مختلف اجتماعی و مذهبی قرقیزستان می‌پردازد. «چوباک حاجی جلیل‌اف» عضو شورای علمای قرقیزستان و مفتی سابق این کشور در برخی از شبکه‌های تلویزیونی و رادیوهای کشور این برنامه را به‌صورت زنده برگزار می‌کند.

وی در این برنامه پند و اندرزهای مختلفی را ارائه می‌دهد، مطالبی دینی مطرح می‌کند، به سؤالات بینندگان و شنوندگان پاسخ می‌دهد. مجری این برنامه زنده تلویزیونی اینترنتی هم‌زمان در پرتال خود به تماس‌های تلفنی که از سوی خیل عظیم مخاطبانش مطرح می‌شود؛ پاسخ می‌دهد.

 

 

در حال حاضر خطبه‌های چوباک حاجی جلیل‌اف در مساجد ضبط ویدئویی و صوتی می‌شود و از طریق پرتال اسلامی و علمی «نصیحت مدیا» منتشر و در صفحات شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته می‌شود. تعداد دنبال‌کنندگان (فالورهای) صفحه این پرتال در شبکه اجتماعی فیس‌بوک به بیش از ۱۰۰ هزار نفر می‌رسد و در یوتیوب هم آمار دنبال‌کنندگانش بیش از ۶۰۰ هزار نفر است و دکمه پخش نقره‌ای دارد. 

طبق اعلام رایزنی فرهنگی ایران در قرقیزستان، این برنامه ابتدا در www.nasaatmedia.kg و یوتیوب پخش می‌شد و پس‌از اینکه مورد توجه و اقبال قرار گرفت و موفقیت زیادی را به دست آورد، سایت و برنامه زنده خود را در برخی شبکه‌های تلویزیونی همچون «پیرامیدا»، «اکو ماناس»، «شبکه ۷»، «صنعت(هنر)» و «آسیا تی وی» راه‌اندازی کرد.

هدف اصلی این برنامه آموزش اسلامی از طریق فضای مجازی، بهبود سواد اسلامی جوانان و خانواده‌های قرقیزی است. این برنامه در میان جوانان مناطق قرقیزستان از محبوبیت خاصی برخوردار است.

 

* «اسلام لایف» پرتال اطلاعاتی، تحلیلی و آموزشی
«ارنیس قیاس‌اف» از خبرنگاران معروف قرقیزستان است. او در تاریخ ۲ می سال ۲۰۱۸ میلادی به‌عنوان مدیرعامل شبکه ۵ تلویزیون دولتی قرقیزستان «کانال ۵» منصوب شده است. این خبرنگار و فعال رسانه‌ای قرقیز تبار در ۱۵ نوامبر سال ۱۹۷۷ میلادی در استان اوش، منطقه قراسو به دنیا آمده است.

 

فعالیت‌ها و سوابق کاری:
سال‌های ۱۹۹۸-۱۹۹۷: خبرنگار روزنامه «قرقیز-روح»، شهر بیشکک
سال ۱۹۹۹: مجری برنامه خبری رادیو و تلویزیون قرقیزستان
سال‌های ۲۰۰۵-۲۰۰۰: خبرنگار و مجری برنامه تحلیلی «آپتا» (هفته) رادیو و تلویزیون قرقیزستان
سال ۲۰۰۵ میلادی- معاون بخش مطبوعاتی مجلس قرقیزستان، مجری برنامه‌ای با نام «پارلمان» در تلویزیون قرقیزستان
سال‌های ۲۰۰۸-۲۰۰۷: معاون مدیرعامل شبکه رادیو و تلویزیون دولتی قرقیزستان
سال‌های ۲۰۱۰-۲۰۰۹: مجری برنامه تلویزیونی «زمانه»؛ بنیان‌گذار برنامه‌های تلویزیونی «کوز ایرمیم (لحظه)»، «باگیت» و مجری پروژه بین‌المللی تلویزیونی «پل دوستی» آنکارا- بیشکک- باکو.
سال‌های ۲۰۱۳-۲۰۱۰: مدیرعامل برنامه‌های خبری شبکه دوم تلویزیون دولتی قرقیزستان (ال.تی.آر)
سال‌های ۲۰۱۴-۲۰۱۳: مدیرعامل شبکه تلویزیونی :اوش تی وی»، شهر اوش
سال ۲۰۱۵: مجری تاک شو یا برنامه گفتگو محور «ار تاراپ»(از هر طرف).
سال ۲۰۱۶: بنیان‌گذار پرتال اطلاعاتی، تحلیلی و آموزشی اسلامی ISLAMLIFE.KG

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول