اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آفریقا

سازمان ملل از افزایش مداخلات خارجی در لیبی ابراز نگرانی کرد

دبیرکل سازمان ملل با بیان اینکه مداخلات در لیبی به نحو فزاینده‌ای افزایش یافته، طرف‌های درگیر و حامیان‌ آن‌ها را به گفت‌وگو و توقف درگیری ها دعوت کرد.

سازمان ملل از افزایش مداخلات خارجی در لیبی ابراز نگرانی کرد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل متحد خواستار توقف درگیری‌ها در لیبی شد و طرف‌های درگیر را به حمایت از فرایند سیاسی در این کشور دعوت کرد.

او چهارشنبه طی نشست مجازی شورای امنیت در مورد تحولات لیبی گفت که درگیری‌ها در لیبی به مرحله جدید و مداخلات کشورهای خارجی در این کشور به سطحی بی‌سابقه رسیده است.

گوترش با بیان اینکه باید به توقف کامل درگیری‌ها در لیبی دست یافت و فرایند سیاسی در این کشور از سر گرفته شود، شمار مهاجران از لیبی به دلیل درگیری‌ها را بیش از ۴۰۰ هزار نفر دانست و گفت که سازمان ملل از قشون‌کشی و تجمع نیروهای نظامی در لیبی و افزایش سطح مداخلات خارجی مستقیم در لیبی نگران است.

او همچنین از کشف گورهای دسته جمعی در منطقه «ترهونه» لیبی ابراز نگرانی کرد و گفت که این اتفاقات، شوک‌آور است.

گوترش گفت که به دنبال درخواست فایز السراج، رئیس دولت وفاق ملی لیبی مبنی بر تحقیق در این گورها، سازمان ملل با درخواست او موافقت کرده و تیم حقیقت‌یابی بدین منظور تشکیل داده است.

هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان نیز در نشست امروز شورای امنیت در مورد لیبی صحبت کرد و خواستار پایان دادن به مداخلات خارجی در این کشور آفریقایی شد. او گفت که مداخلات در لیبی به مانع اصلی در برابر دست‌یابی به راه حل سیاسی تبدیل شده است.

ماس طرف‌های درگیر در لیبی را به توقف درگیری‌ها دعوت کرد و گفت که اعضای شورای امنیت سازمان ملل پشت تلاش‌های این سازمان در لیبی متحد شوند و از آن‌ها حمایت کنند.

لیبی بعد از سرنگونی دولت معمر القذافی در سال ۲۰۱۱ به دست ناتو، فاقد دولت مرکزی مقتدر بوده و همین مسئله باعث ایجاد دو نظامی سیاسی شده است؛ دولت وفاق ملی که برآمده از توافق طرف‌های لیبی در سال ۲۰۱۵ بوده و دولت شرق لیبی یا دولت طُبرُق که دولت موازی به شمار می‌رود و از نیروهای نظامی تحت فرماندهی ژنرال خلیفه حفتر حمایت می‌کند.

هر دو موجودیت سیاسی در خارج از مرزهای لیبی برای خود حامیانی پیدا کرده که از آن‌ها حمایت سیاسی و نظامی می‌کنند؛ ترکیه، ایتالیا و قطر از دولت وفاق ملی حمایت می‌کنند. عربستان سعودی، مصر و امارات و یونان و فرانسه از دولت طبرق حمایت می‌کنند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول