اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاست خارجی

رسول موسوی: چه چیزی باعث توقف همکاری ایران و پاکستان در حوزه انرژی شده؟

مدیرکل آسیای غربی وزارت خارجه با طرح این سؤال که چه چیزی باعث توقف همکاری ایران و پاکستان در حوزه انرژی شده است؟ عنوان کرد: اسلام‌آباد باید موانع صادرات انرژی به پاکستان را از بین ببرد.

رسول موسوی: چه چیزی باعث توقف همکاری  ایران و پاکستان در حوزه انرژی شده؟

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، سید رسول موسوی دستیار وزیر و مدیرکل آسیای غربی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (سه‌شنبه) در توئیتی نوشت: «برادران پاکستانی موانع صادرات انرژی به پاکستان را از بین ببرند.»

وی افزود: «در حالی که انبارهای ذخیره بنزین در ایران از بنزین تولید شده انباشته شده، کمبود بنزین در پاکستان قیمت آن را به شدت بالا برده است.»

مدیرکل آسیای غربی وزارت امور خارجه سؤال کرد: «چه چیزی باعث توقف همکاری در حوزه انرژی بین دو کشور همسایه شده است؟»

 

 

به گزارش فارس، در حال حاضر دولت پاکستان با کمبود سوخت مواجه است و فرصتی برای ایران وجود دارد که اقدام به صادرات سوخت به پاکستان کند. براساس آخرین خبرها، دولت پاکستان قیمت بنزین در این کشور را ۲۵ روپیه در هر لیتر افزایش داده است. (اینجا بخوانید)

لازم به ذکر است،  قرارداد ۲۵ ساله خط لوله صلح بین ایران و پاکستان در سال ۱۳۸۸ و با هدف صادرات گاز به پاکستان به امضا رسید و علیرغم اینکه تقریبا بخش ایران این پروژه تکمیل شده است، ولی پاکستان در این زمینه به خاطر فشارهای آمریکا و برخی طرف‌های ثالث اقدامی را صورت نداده است.

در همین خصوص رفعت مسعود سفیر پیشین پاکستان در تهران در گفت‌وگویی با خبرنگار فارس درباره عملیاتی نشدن خط لوله صلح و اینکه چرا پاکستان اقدام به لوله‌گذاری در خاک خود نکرده؟ عنوان کرده بود: تحریم‌ها و فشار آمریکا و دیگر کشورها عامل اصلی در این زمینه است... نخست‌وزیر ما به دنبال انجام این کار است، چرا که این خط لوله برای پاکستان و به‌ویژه استان بلوچستان پاکستان و همچنین برای فعالیت اقتصادی ما ضروری است. ما نیاز به گاز داریم. ما باید از نواب‌شاه تا گوادر در داخل پاکستان  لوله‌گذاری کنیم ولی متأسفانه سرمایه‌گذار در این زمینه وجود ندارد. 

وی عنوان کرد: برخی هم که می‌خواهند سرمایه‌گذاری کنند به دلیل ترس از تحریم‌ها، وارد این موضوع نمی‌شوند... اگر این خط لوله گاز به پروژه سیپک (کریدور اقتصادی چین و  پاکستان) نیز گسترش یابد کار آسان‌تر می‌شود. البته زمان‌بر است، ولی تصمیم نخست‌وزیر پاکستان بر این است که خط لوله صلح عملیاتی شود.(اینجا بخوانید)

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول