اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

برخورد قاطع با عوامل سوزاندن بقایای کشاورزی در فارس

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست فارس گفت: با توجه به دستور مراجع قضایی، تشدید برخورد با عوامل سوزاندن بقایای کشاورزی و ناقضان این قانون در دستور کار قرارگرفته است.

برخورد قاطع با عوامل سوزاندن بقایای کشاورزی در فارس

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی محیط زیست فارس، حمید ظهرابی با اشاره به سوزاندن بقایای گیاهی اراضی زراعی اظهار داشت: با گذشت حدود 3 سال از تصویب ماده ۲۰ قانون هوای پاک و ماده ۴۵ قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع که ده‌ها سال از تصویب آن می‌گذرد متأسفانه عدم اجرای درست و کامل این قوانین باعث ایجاد حریق در مزارع، همچنان یکی از عوامل آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع کشور است.

وی افزود: همه‌ساله با پایان کشت بهاره و هم‌زمان با روزهای گرم سال، کشاورزان پس از برداشت محصول، با هدف سرعت بخشیدن به کشت بعدی، بقایا‌ی به‌جامانده در مزارع را آتش می‌زنند.
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست فارس ادامه داد: این کار علاوه بر آلودگی هوا، باعث خسارت به خاک، کاهش مواد آلی، کاهش میکروارگانیسم‌ها و رطوبت در نتیجه حاصل خیزی خاک، افزایش فرسایش و بر هم خوردن تعادل ترکیبات آلی و معدنی خاک می‌شود.
ظهرابی اضافه کرد: به دلیل هم‌جوار بودن بخش‌های وسیعی از اراضی کشاورزی با مراتع و جنگل‌ها، خطر ایجاد حریق در عرصه‌های طبیعی افزایش می‌یابد و یکی از دلایل عمده ایجاد حریق در این عرصه‌ها ایجاد حریق عمدی در مزارع به شمار می‌رود.
 وی بیان داشت: این آتش‌سوزی‌ها در مناطق مسکونی و جاده‌ها نیز با آلودگی هوا و کاهش دید، خطر تصادفات جاده‌ای را به نحو قابل‌ملاحظه‌ای افزایش می‌دهند.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست فارس اظهار داشت: قانون هوای پاک در مرداد 96 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده که حدود سه سال از تصویب آن می‌گذرد که از سوی بسیاری از کشاورزان نادیده گرفته‌شده و به‌ندرت با آنها برخورد شده و یا برخوردهای صورت گرفته، بازدارنده نبوده است.
ظهرابی خاطرنشان کرد: در سال جاری با توجه به دستور مراجع قضایی و بخشنامه‌ای که از دادستانی خطاب به همکاران قضایی صادر شده، تشدید برخورد با ناقضان این قانون در دستور کار قرار گرفته است.
وی در پایان با تأکید بر ماده ۲۰ قانون هوای پاک تصریح کرد: آتش زدن پس‌مانده محصولات در اراضی کشاورزی بر اساس مفاد ۲۰ قانون هوای پاک، ۶۸۸ مجازات اسلامی و ماده ۴۵ قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها، خلاف قانون است و مرتکبین به جزای نقدی و حبس محکوم خواهند شد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول