اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  آذربایجان غربی

سالانه 15 هزار تن انواع آبزیان از مزارع پرورش ماهی و سدهای آذربایجان‌غربی تولید می‌شود


مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی از ریشه کنی و کنترل بیماری‌های ویروسی در مزارع پروش ماهی با اجرای برنامه‌های بهداشتی و مراقبت از انواع بیماری‌های آبزیان و نظارت‌های بهداشتی خبر داد و گفت: سالانه حدود 15 هزارتن انواع آبزیان با نظارت‌های بهداشتی و مراقبتی کارشناسان دامپزشکی تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

سالانه 15 هزار تن انواع آبزیان از مزارع پرورش ماهی و سدهای آذربایجان‌غربی تولید می‌شود

کامیار داهیم در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ارومیه با اشاره به اینکه آذربایجان‌غربی یکی از استان‌های پیشرو در تکثیر و پرورش انواع آبزیان در کشوراست اظهار داشت : آذربایجان‌غربی یکی از استان‌های غیر ساحلی به شمار می‌رود که فعالیت‌های صید و صیادی از رونق بالای برخورداراست و سال‌های متمادی رتبه اول را در کشور در تولید و برداشت ماهی ازمنابع آبی کشور(دریاچه‌های پشت سدها و آبندها) در بین استان‌های غیر ساحلی به خود اختصاص داده است و حدود 15 هزارتن انواع آبزیان با نظارت‌های بهداشتی و مراقبتی کارشناسان دامپزشکی تولید می‌شود.

وی افزود: آذربایجان‌غربی دارای 5 مزرعه تکثیر ماهیان قزل آلا و حدود 400 مزرعه پروش انواع ماهیان درآبندها و دریاچه‌های پشت سدها است که سالانه حدود 15 هزارتن انواع آبزیان با نظارت‌های بهداشتی و مراقبتی کارشناسان دامپزشکی تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه دسترسی به منابع پروتئینی سالم از حقوق شهروندان است، تصریح کرد: اداره کل دامپزشکی آذربایجان‌غربی برای حمایت از تولید وحفظ سرمایه‌های تولیدکنندگان این بخش و اشتغال پایدار، سالانه با اجرای برنامه‌های بهداشتی و مراقبت از انواع بیماری‌های آبزیان و نظارت‌های بهداشتی ، تلاش دارد با مبارزه، ریشه کنی و کنترل بیماری‌ها دراین صنعت، ضررهای اقتصادی در مزارع تکثیرو پرورش ماهی را کاهش دهد.

داهیم یادآور شد: به منظور نظارت بهداشتی در مزارع پرورش ماهی، علاوه بر بازدیدهای  دوره‌ای و مستمر و انجام برنامه‌های پایش و مراقبت به‌منظور کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آبزیان و براساس دستورالعمل‌های سازمان دامپزشکی در طول سال در مزارع تکثیر، تفریغ و پرورشی منابع آبی مشترک اقدام به نمونه برداری برای انجام آزمایشات مولکولی و تکمیلی و پایش باقیمانده سم مالاشیت گرین که از جهات زیست محیطی و ماندگاری در بافت ماهی خطرناک است، و به منظور ارائه محصولی سالم برای سفره غذایی خانوار، از مزارع تکثیر و پرورش ماهیان سرد آبی استان انجام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در نتیجه اجرای پایش‌های فوق و سایر اقدامات نظارتی و کنترلی توسط کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان تعداد کانون‌های بیماری در سطح مزارع پروش ماهی از 10 کانون بیماری‌های ویروسی در سال 97 به 2 کانون در سال 98 کاهش یافته است.

این مقام مسوول اذعان کرد: آزمایشگاه این اداره کل به عنوان آزمایشگاه منطقه‌ای برای تشخیص بیماری‌های ویروسی ماهیان قزل آلا تجهیز شده که علاوه بر انجام آزمایش نمونه دریافتی از مزارع استان، نمونه‌های مزارع پرورشی آذربایجان شرقی و اردبیل را نیز را پذیرش می‌کند.

انتهای پیام/خ

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول