اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خراسان شمالی

بازآفرینی «عمارت مفخم» بجنورد اجرایی می‌شود

معاون میراث فرهنگی خراسان شمالی با بیان اینکه اجرای طرح بازآفرینی مجموعه فرهنگی تاریخی مفخم بجنورد سبب توسعه گردشگری و رونق اقتصادی می‌شود، گفت: طرح پیشنهادی پس از بررسی و چکش‌کاری‌های لازم و در راستای تفاهم‌نامه منعقدشده، اجرایی می‌شود.

بازآفرینی «عمارت مفخم» بجنورد اجرایی می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی، علی مستوفیان در نشست بررسی طرح بازآفرینی مجموعه فرهنگی تاریخی مفخم بجنورد اظهار کرد: این طرح در راستای تفاهم‌نامه منعقدشده بین استانداری و گروه اقتصاد ملل اجرایی خواهد شد.

وی ایجاد فضای عمومی و میدان شهری را ازجمله اهداف این طرح برشمرد و افزود: ارتقا هویت تاریخی و فرهنگی، تقویت عناصر شاخص معماری مجموعه تاریخی، افزایش سرانه‌های فرهنگی و گردشگری و نیز هویت بخشی تاریخی و فرهنگی به مرکز استان خراسان شمالی از دیگر اهداف اجرای این طرح است.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی با تأکید بر اینکه احیای مجموعه فرهنگی تاریخی مفخم به توسعه گردشگری و رونق اقتصادی استان کمک خواهد کرد، عنوان کرد: ایجاد مرکز سرزنده تاریخی برای حضور گردشگران و ایجاد مرکز معرفی و  ارائه صنایع‌دستی و هنرهای سنتی استان را در این طرح دنبال می‌کنیم.

وی با بیان اینکه اجرای طرح بازآفرینی مجموعه فرهنگی تاریخی مفخم بجنورد سبب توسعه گردشگری و رونق اقتصادی می‌شود، گفت: طرح پیشنهادی پس از بررسی و چکش‌کاری‌های لازم و در راستای تفاهم‌نامه منعقدشده، اجرایی می‌شود.

آیینه‌خانه مفخم یکی از یادمان‌های برجسته دوره قاجار در حدود سال ۱۳۰۰ هجری به دستور یار محمدخان شادلو، معروف به سردار مفخم ساخته‌شده و با شماره ۱۱۶۷ به ثبت ملی رسیده است.

عمارت مفخم نیز که هم‌زمان با آیینه‌خانه ساخته شد، بزرگ‌ترین و شاخص‌ترین اثر تاریخی دوره قاجار در خراسان شمالی است و با شماره ۹۵۲ در فهرست آثار تاریخی به ثبت ملی رسیده است.

این بنای مجلل ۳۴ اتاق با دو تالار بزرگ دارد. نمای اصلی ساختمان در سمت جنوب است که سراسر آن به زیباترین وجهی با انواع فنون کاشی‌کاری معرق، هفت‌رنگ و با طرح‌ها و نقوش انسانی، حیوانی، اسلیمی، ختایی و هندسی زینت یافته است.

مصالح بکار رفته در بنا آجر با ملات گچ است و هر طبقه ساختمان دارای دو ایوان شمالی و جنوبی است، سرتاسر بنا با کاشی‌های خشتی و هفت‌رنگ زیبا در اندازه و شکل‌های مختلف به رنگ‌های فیروزه‌ای، زرد، صورتی، بنفش، سفید، سبز، سرخ و سیاه کاشی‌کاری شده و هر ستون با طرح و نقش خاص خود زینت داده شده است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول