اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  نفت و انرژی

افزایش تولید 21 مگاواتی نیروگاه شاهرود با تکیه بر تکنولوژی بومی

یک فعال انرژی گفت: با کمک شرکت مپنا توانستیم در ایام کرونا یک واحد از نیروگاه شاهرود را با استفاده از تکنولوژی بومی ارتقا دهد و تولید این واحد 21 مگاوات افزایش پیدا کرد. این 21 مگاوات می‌تواند مصرف خانگی یک شهر با 80 هزار خانوار را به راحتی تامین کند.

افزایش تولید 21 مگاواتی نیروگاه شاهرود با تکیه بر تکنولوژی بومی

مهدی پورهاشم مدیرعامل شرکت پویا انرژی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به اقدامات این شرکت در راستای جهش تولید گفت: شرکت پویا انرژی که مالک نیروگاه‌های سمنان و شاهرود است اقدامات مهمی را برای افزایش بازدهی این نیروگاه‌ها انجام داده است. نیروگاه شاهرود حدود 10 سال پیش راه‌اندازی شده است و این نیروگاه در طی فرآیند خصوصی‌سازی توسط شرکت ما (پویا انرژی) خریداری شد. در این راستا ما تصمیم گرفتیم که نیروگاه را ارتقا داده و بخش بخار نیروگاه را نیز با کمک شرکت مپنا راه‌اندازی کنیم.

وی در ادامه توضیح داد: برای اینکه بخش بخار نیروگاه راه‌اندازی شود ابتدا باید اصلاحاتی را انجام می‌دادیم. زیرا بخش گازی نیروگاه به علت تکنولوژی قدیمی امکان اتصال به بخش بخار را نداشت فلذا نیاز به تغییراتی داشت تا بخش گازی نیروگاه هم ارتقا پیدا کند. این اقدام ارتقای بخش گازی نیروگاه با کمک شرکت مپنا انجام پذیرفت.

* افزایش تولید 21 مگاواتی نیروگاه شاهرود با تکیه بر تکنولوژی بومی

پورهاشم گفت: در مجموع شرکت پویا انرژی با کمک شرکت مپنا توانست در ایام کرونا یک واحد از دو واحد نیروگاه شاهرود را با استفاده از تکنولوژی بومی ارتقا دهد و تولید این واحد 21 مگاوات افزایش پیدا کرد. بدین صورت تولید این واحد از 162 مگاوات به 183 مگاوات رسید. این 21 مگاوات می‌تواند مصرف خانگی یک شهر با 80 هزار خانوار را به راحتی تامین کند. این واحد طی امروز و فردا به خط سراسری متصل خواهد شد.

مدیرعامل شرکت پویا انرژی افزود: طبق قراردادی که با مپنا منقد کردیم قرار است واحد دوم نیروگاه شاهرود و هر دو واحد نیروگاه سمنان نیز توسط مپنا ارتقا داده شود که اگر این 3 واحد نیز ارتقا داده شود؛ مجموعا 84 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه خواهد شد. کل هزینه این 4 طرح نیز حدود 19 میلیون یورو برآورد شده است.

وی خاطرنشان کرد: شایان ذکر است این ارتقایی که در مجموع 4 واحد نیروگاه‌های شاهرود و سمنان انجام خواهد شد زمینه را برای راه‌اندازی بخش بخار این دو نیروگاه فراهم می‌کند و برنامه‌ریزی شده است که این دو نیروگاه به سیکل ترکیبی تبدیل شوند.

* نیروگاه‌های شاهرود و سمنان سیکل ترکیبی می‌شوند

پورهاشم با اشاره به پیگیری‌های انجام شده برای راه‌اندازی بخش بخار نیروگاه شاهرود و سمنان گفت: در این راستا مذاکرات‌مان را با شرکت مپنا برای راه‌اندازی بخش بخار نیروگاه در حال نهایی شدن است و امیدوار هستیم راه‌اندازی بخش بخار نیروگاه‌های سمنان و شاهرود از آبان‌ماه امسال کلید بخورد. وقتی این پروژه نیز تکمیل شود؛ دو نیروگاه 180 مگاواتی شاهرود و سمنان (مجموع 360 مگاوات) در بخش بخار وارد مدار خواهد شد.

مدیرعامل شرکت پویا انرژی تاکید کرد: توجه داشته باشید که این دو بخش بخاری که ایجاد خواهد شد اصلا سوختی مصرف نخواهد کرد زیرا از حرارتی که از واحدهای گاز نیروگاه‌های شاهرود و سمنان خارج می‌شود برای بخش بخار استفاده خواهد شد و در نتیجه این دو نیروگاه از گازی به سیکل ترکیبی تبدیل می‌شوند.

وی اظهار داشت: حرارتی که در بخش گازی تولید می‌شود دمایی نزدیک به 520 درجه سانتی‌گراد دارد و در حال حاضر در هر ساعت چیزی حدود 50 هزار متر مکعب گاز با دمای 520 درجه در فضای آزاد رها و تلف می‌شود اما با راه‌اندازی بخش بخار از هدررفت بخشی از این گاز جلوگیری می‌شود و به اصطلاح در صرفه‌جویی مصرف انرژی بهینه‌سازی صورت می‌گیرد.

پورهاشم در پایان خاطرنشان کرد: با ارتقای بخش گازی بازدهی نیروگاه شاهرود و سمنان حدود 3 درصد افزایش خواهد داشت و از 33 درصد به 36 درصد می‌رسد. در صورتی که بخش بخار این دو نیروگاه نیز راه‌اندازی شود بازدهی آنها به بالای 50 درصد خواهد رسید.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول