اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  اصفهان

زعفران و گیاهان دارویی رویکرد جدید کشت در اصفهان

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: تولید زعفران و گیاهان دارویی به دلیل نیاز آبی کم، از کشت‌های مورد حمایت ماست و در این سال‌ها نیز این دو حوزه توسعه پیدا کرده به طوری که پس از استان‌های خراسان شمالی، جنوبی و رضوی رتبه چهارم کشور را در تولید زعفران داریم.

زعفران و گیاهان دارویی رویکرد جدید کشت در اصفهان

احمدرضا رئیس‌زاده امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان در خصوص میزان محصولات باغی برداشت شده در استان اصفهان طی سال ۹۸ اظهار داشت: با توجه به این که از گذشته سیب درختی از عمده‌ترین محصولات باغی استان اصفهان بوده سال ۹۸ نیز رتبه اول در بین سایر تولیدات با برداشت ۱۹۰ هزار تن داشته است.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان این که ۹۰ درصد سیب تولید شده در استان در شهرستان سمیرم به بار می‌نشیند و در کل کشور سیب سمیرم را به خوشمزگی‌اش می‌شناسند، افزود: سال ۹۷ به دلیل سرمازدگی و خشکسالی ۱۲۵ هزار سیب برداشت شد اما سال گذشته افزایش بیش از ۵۰ درصدی داشت؛ امسال هم سرمازدگی داشتیم امیدواریم به دلیل دیرگل بودن سیب کمتر آسیب ببیند.

۲۸۰ هزارتن محصولات گلخانه‌ای در اصفهان به بار نشست

وی از حرکت وزارت و سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان به سمت کشت‌های کم آب‌بر از جمله گلخانه‌ای خبر داد و گفت: فلفل دلمه‌ای، گوجه، خیار و بادمجان به صورت عمده در ۲ هزار هکتار گلخانه‌های اصفهان کشت می‌شوند که مجموعاً در سال ۹۸ بالغ بر ۲۸۰ هزار تن محصول دادند، تسهیلات ارزان قیمت و ارائه مجوزات و پروانه در سریع‌ترین زمان از جمله اقدامات حمایتی است که برای توسعه کشت گلخانه‌ای انجام می‌شود.

رئیس‌زاده با بیان این که در سال‌های اخیر کشت گلخانه‌ای به صورت سالانه ۱۵۰ هکتار افزایش داشته، عنوان کرد: سال گذشته با همین توسعه صورت گرفت و شاهد افزایش ۱۲ درصد در تولید محصول بودیم؛ تا پنج سال آینده سطح زیر کشت گلخانه‌ای استان از ۳۶۰۰ هکتار می‌گذرد و با این توسعه میزان تولید و اشتغال دو برابر می‌شود.

 

وی در خصوص مزیت‌های این نوع از کشت اظهار کرد: کشت گلخانه‌ای در کنار مصرف آب کمتر، اشتغال‌زایی بالایی دارد و از آن مهم‌تر اشتغالش دائمی است بر خلاف کشت سنتی که در فصلی از سال اشتغال ایجاد می‌کند و شخص در فصل‌های دیگر سال بیکار است؛ نکته مثبت دیگر برای کشت گلخانه‌ای ارزآوری این محصولات است، در حال حاضر محصولات تولید شده در گلخانه‌های استان اصفهان علی‌رغم محدودیت‌ها، به روسیه، کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و عراق صادر می‌شود.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان این که انار پس از سیب و محصولات گلخانه‌ای با تولید ۷۰ هزارتن در استان، رتبه سوم را دارد، اضافه کرد: رتبه‌های بعدی در اصفهان به خشکبار تعلق دارد که وزن کمتری دارند، مانند بادام، پسته و ... که در حدود ۵ هزار تن تولید می‌شود.

نیمی از باغات اصفهان بیمه نیستند

وی در پاسخ به سؤالی پیرامون جبران خسارت کشاورزان گفت: هر باغی که تحت پوشش بیمه باشد در صورت سرمازدگی، سیل و ... خسارتش جبران می‌شود، رویکرد جهاد کشاورزی نیز تشویق باغبان‌ها به بیمه کردن باغات است، با این حال باغبان‌هایی که باغشان ریسک کمتری دارند خودشان مایل به این کار نیستند.

رئیس‌زاده با بیان این که سال ۹۷ آخرین سال از یک بازه خشکسالی بود و شدت بی‌آبی ۳ هزار هکتار از باغات را از بین برد، ادامه داد: بیمه طیور اجباری است اما محصولات باغی بیمه اجباری ندارند و به همین دلیل حدودی نیمی از باغات تحت پوشش بیمه نیستند.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان اصفهان در خصوص سیاست جهاد کشاورزی در خصوص افزایش باغات تاکید کرد: در بحث باغات به دلیل کمبود منابع آبی توسعه نداریم مگر این که کشاورزی بخواهد به جای گندم و جو، میوه بکارد و یا کشت خود را تغییر دهد.

زعفران و گیاهان دارویی رویکرد جدید جهاد کشاورزی

رئیس‌زاده در خصوص تغییر الگوی کشت در استان اصفهان ابراز داشت: تولید زعفران و گیاهان دارویی به دلیل نیاز آبی کم، از کشت‌های مورد حمایت ماست و در این سال‌ها نیز این دو حوزه توسعه پیدا کرده به طوری که پس از استان‌های خراسان شمالی، جنوبی و رضوی رتبه چهارم کشور را در تولید زعفران داریم.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: ۱۴۰۰ هکتار از زمین‌های استان اصفهان زیر کشت زعفران رفته و به طور ویژه شهرستان‌های نطنز، نجف‌آباد و تیران و کرون بیشترین میزان کشت زعفران را دارند. همچنین ۳ هزار هکتار کشت گیاهان دارویی در سال ۹۸ صورت گرفته که نسبت به سال قبل از آن ۳۰ درصد افزایش داشته است.

به گفته رئیس زاده، آویشن، شنبلیله، سیر، نعنا، رزماری، جعفری، ترخون، زیره، موسیر و ... از انواع گیاهان دارویی هستند که در ۲۲ شهرستان اصفهان کشت می‌شود و در مجموع سال گذشته ۳۷ هزارتن تولید خشک این گیاهان شده است؛ یکی از گیاهان دارویی گل محمدی است که کشت آن جدای از اعداد گفته شده است.

 

اصفهان رتبه اصفهان در تولید گل محمدی

وی با بیان این که اصفهان بعد از فارس و کرمان رتبه سوم تولید گل محمدی را دارد، تصریح کرد: ۳۲۰۰ هکتار سطح زیر کشت داریم که تمرکز آن‌ها در کاشان و قمصر است، از این زمین‌ها ۷ هزار تن گل‌تر استحصال و عمدتاً به گلاب و اسانس تبدیل می‌شود.

در حال حاضر سالانه بیش از ۱۳۰ میلیون از انواع گل‌های زینتی در استان اصفهان تولید می‌شود و به گفته احمدرضا رئیس زاده مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان اصفهان از مجموع ۲ هزار هکتار گلخانه در استان اصفهان ۱۴۰ هکتار مربوط به کاشت گل‌های زینتی است.

رئیس‌زاده پیرامون تولید گل در اصفهان به خبرنگار فارس گفت: در ۱۴۰ هکتار گلخانه در سطح استان اصفهان ۴ دسته از انواع گل‌های زینتی کشت می‌شود، این گل‌ها در اصفهان و سایر استان‌ها به فروش می‌رسد و حتی شهرداری‌های خارج از استان هم مشتری این گل‌ها هستند.

وی توضیح داد: بیشتر گل زینتی تولید شده مربوط به شاخه بریده‌های همچون مانند رز آنتریوم، لیلیوم، لیسیانتوس و ... که حدود ۴۰ درصد از کاشت گل استان را شامل می‌شود، در طول یک سال ۷۰ میلیون شاخه از انواع گل‌های شاخه بریده از گلخانه‌های اصفهان برداشت می‌شود.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان اصفهان ادامه داد: در رابطه با گیاهان آپارتمانی مانند کاکتوس، پوتوس، آگلونما و ... که در حدود ۱۱ هکتار از گلخانه‌های اصفهان کشت شده و سالیانه به ۲.۴ میلیون عدد می‌رسد.

وی اضافه کرد: درختچه‌های زینتی سالیانه ۶۰۰ هزار اصله تولید شده که معمولاً شهرداری‌ها مشتری‌شان هستند و گل‌های نشاء یا فصلی که به ۵۰ میلیون گلدان شامل شب بو، اطلسی، شمعدانی و ... می‌رسد.

 

کرونا زیان جدی به تولیدکنندگان و فروشندگان گل وارد کرد

رئیس‌زاده با اشاره به تعطیلی مراسمات جشن و عزا در دو ماه گذشته عنوان کرد: گل‌های زینتی و شاخه‌ای گل‌فروش‌ها روی دستشان مانده و قیمت‌ها در بازار گل و گیاه ارزان شده به طوری که بعضاً زیر قیمت تمام شده به فروش می‌رسد.

وی با بیان این که عید امسال بسیاری از گل‌های فصلی مانند شب بو فروش نرفت، اذعان داشت: تعدادی از شهرداری‌هایی که از خارج استان پیش از اسفند سفارش داده و قرارداد داشتند خرید خود را لغو کردند.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان اصفهان در پایان اضافه کرد: محصولات صیفی هم تحت تأثیر شیوع ویروس کرونا قرار گرفت و کمتر از قیمت معمولاشان به فروش رفتند، اما از آنجا که صادرات می‌شدند، دلیل اصلی عدم کاهش قیمت همین بود اما سود صادرات بیشتر به جیب دلال‌ها رفته است تا تولیدکنندگان.

انتهای پیام/۶۳۰۶۴/ج۲۰/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول