اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  البرز

گردشگری مجازی حلقه مفقوده صنعت گردشگری/گام نخست البرز برای راه‌اندازی فضای گردشگری مجازی

گردشگری مجازی یکی از موضوعات مهم در صنعت گردشگری روز دنیا است که باید بیشتر به آن توجه شود، در این راستا سازمان صنایع دستی و میراث فرهنگی استان البرز اقدام به آغاز دوره‌های آموزشی گردشگری مجازی کرده است.

گردشگری مجازی حلقه مفقوده صنعت گردشگری/گام نخست البرز برای راه‌اندازی فضای گردشگری مجازی

به گزارش خبرگزاری فارس از البرز، صنعت گردشگری امروزه در ردیف صنعت‌های پردرآمد، پاک و کم‌هزینه دنیا قرار دارد و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۱۰ میلادی ۲۰۰ میلیارد دلار درآمد کشورهای دنیا از این بخش تأمین شود و در همان سال از هر ۱۵ نفر شاغل در سطح دنیا یک نفر در این بخش فعال باشند.

از طرفی صنعت گردشگری دنیا ابعاد متنوعی همچون توریسم الکترونیکی، اکوتوریسم، توریسم درمانی، ورزشی، روستایی، فرهنگی و تاریخی یافته‌است.

با توجه به این وضعیت و با توجه به اینکه ایران طبق آمار سازمان جهانی جهانگردی دارای رتبه پنجم جاذبه‌های طبیعی و رتبه دهم جاذبه‌های باستانی و تاریخی است و همچنین جمعیت جوان روبه گسترش، نرخ بالای بیکاری، لزوم افزایش درآمد ارزی و سرمایه‌گذاری خارجی توجه بیش از پیش به این بخش می‌تواند زمینه رسیدن به اشتغال کامل، افزایش درآمد ارزی، معرفی تمدن و فرهنگ ایرانی به جهانیان، تعامل گسترده و سازنده با کشورهای دنیا، درهم‌ شکستن مرزهای قومی و اقلیتی، را فراهم کند.

از طرف دیگر شرایط امروز کشور و جهان پس از شیوع کرونا ویروس، بسیاری از مراکز گردشگری اقدام به راه‌اندازی گردشگری مجازی کردند که بازخورد خوبی در میان اقشار مردمی نیز داشته است.

فضای مجازی گردشگری روشی نوین با توانایی نمایش سه بعدی همزمان با اراده کاربر و ارتباط مستقیم با او تاثیرگذارتر از مابقی روش‌ها و با هزینه به مراتب کمتر وارد عمل شده است. فضای مجازی با کاربردهای بسیار همچون شبیه‌سازی مکان‌های تفریحی، ساختمان‌ها، شهرک‌ها، فروشگاه‌ها، کارخانه‌ها و...، آموزش با قابلیت اتصال به محیط واقعی و ثبت وقایع محیط به صورت همزمان در فضای مجازی و کاربردهای آدرس‌دهی و مکان‌یابی قبل از سفر و حتی کاربردهای تبلیغاتی، فرهنگ‌سازی اکنون ابزاری بسیار قدرتمند برای تبلیغ شده‌است.

برگزاری دوره‌های آموزشی گردشگری مجازی در استان البرز

فریدون محمدی، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کرج، از برگزاری دوره های آموزش مجازی گردشگری به علت پیشگیری از ویروس کرونا خبر داد.

محمدی گفت: با عنایت به مکاتبه مدیر کل دفتر مطالعات آموزش گردشگری با ادارات کل استان‌ها و ابلاغ به تمامی موسسات دارای مجوز، اجازه برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت در استان البرز را همچون دیگر استانها  در بازه زمانی شش ماهه اول سال جاری صرفا دروس نظری  ودوره های آموزشی  به صورت مجازی داده شده است.

وی افزود: با توجه به درخواست موسسات آموزشی این استان دوره‌های آموزشی  مجازی در قالب واحد پلتفرم مشترک ابلاغی برگزار می‌شود و متقاضیان می‌توانند پس از ثبت در خواست و از طریق سایت اعلام شده به مراکز آموزشی نسبت به انجام آزمون فوق الذکر در دوره های آموزشی معین اقدام کنند.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز در پایان گفت: با توجه به اهمیت آموزش متقاضیان بخش گردشگری و اهمیت این استان به لحاظ قابلیتهای بالا در این زمینه رسیدن به جایگاه مناسب در بخش آموزش و توسعه منابع انسانی از اهداف اصلی این اداره کل خواهد بود.

مزیت توسعه و تقویت گردشگری مجازی در جامعه

سلماز خزایی، کارشناس گردشگری و جهانگردی، در رابطه با مزیت‌های گردشگری مجازی، به خبرنگار فارس گفت: این نوع گردشگری عبارتست از بکارگیری فنآوری نوین برای ارائه سرویس‌های مورد نیاز گردشگران با استفاده از فناوری اطلاعات و ارائه سرویس‌های مورد نیاز گردشگران با کیفیتی بالاتر و هزینه ای کمتر.

خزایی افزود: فضای مجازی گردشگری، روشی نوین با توانایی نمایش سه بعدی همزمان با اراده کاربر و ارتباط مستقیم با تاثیرگذاری زیاد است که با هزینه به مراتب کمتر وارد عمل شده است.

این کارشناس حوزه گردشگری بیان کرد: ارزش و اهمیتی که فناوری اطلاعاتی و ارتباطی برای توسعه زیرساخت های گردشگری در دنیا ایجاد کرده است بسیار جالب و قابل تأمل است. وقتی یک گردشگر بتواند اطلاعات گردشگری مربوط به بناهای تاریخی یک کشور را در پهنه جهانی وب ملاحظه کند و درباره آن‌ها اطلاعات صوتی تصویری و متنی خوبی بدست آورد نسبت به آن مشتاق می‌شود.

وی ادامه داد: مزایای گردشگری الکترونیکی، بسیار حائز اهمیت بوده، ما را به استفاده از آن، ترغیب خواهد نمود. این ویژگی ها و مزایا عبارت اند از:

1. تبادل اطلاعات در کم ترین زمان ممکن بین علاقمندان به گردشگری
2. انتشار اطلاعات چند رسانه‌ای به صورت صوتی و تصویری و ویدئویی از مناطق مختلف گردشگری
3. ظرفیت سازی برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات مجازی گردشگران با توریست های آماتور
4. معرفی فرصت‌های اقامتی رایگان در کشورهای مختلف جهان
5. معرفی فرصت‌های اقامتی ارزان در کشورهای مختلف جهان
6. معرفی ظرفیت‌های حمل و نقل ارزان در شهرهای مختلف جهان
7. استفاده از گردشگری آنلاین برای تبلیغات و بازاریابی
8. مشورت آنلاین پیش از سفر
9. پیدا کردن همسفر از طریق شبکه‌های اجتماعی
10. توسعه ارتباطات و روابط ملت ها به صورت مستقیم و راحت
11. کاهش مسائل زیست محیطی و ارتقای توسعه پایدار
12. کارآفرینی دیجیتالی در عرصه گردشگری
13. کاهش نیاز به مدیران تور و هزینه های سربار

هرچند گردشگری الکترونیک به اندازه مسافرت‌های واقعی، لذت بخش و خاطره انگیز نیست، اما از آن جا که به همه مردم و بدون در نظر گرفتن وضعیت اقتصادی و فرهنگی آن‌ها این امکان را می‌دهد تا از مناطق دیدنی دنیا بازدید کنند، صنعتی قابل توجه، محسوب می‌شود. با این حال، در کشور ما به دلایلی چون نبود زیرساخت‌های اولیه و پرهزینه بودن ایجاد آن‌ها، رشد ناچیز فناوری اطلاعات و عدم استفاده همه افراد از اینترنت و کمبود سایت‌های جامع گردشگری، این صنعت با اقبال عمومی همراه نشده است؛ اما مزایای بالقوه این فناوری، به ویژه در امر اشتغال زایی و کسب درآمد مستقل از نفت، همه افراد و به ویژه فعالان این بخش را بر آن خواهد داشت تا برای رونق این صنعت، همت گمارند.

و آخر اینکه ظهور این تکنولوژی‌ها همه جنبه‌های زندگی و نهادهای اجتماعی بویژه صنعت گردشگری را تحت تأثیر قرار داده و باعث شده شیوه نوینی در مسافرت‌های درون شهری و جهانگردی به وجود آید و تاثیرات عمیقی در ابعاد سیاسی، فرهنگی و اقتصادی و فرهنگی بوجود آورد.

امروزه اکثر کشورها به فکر استفاده از این فن‌آوری برای ثبت مکان‌های تاریخی و گردشگری خود افتاده‌اند. امیدواریم مسؤولین میراث فرهنگی و گردشگری ایران هرچه زدوتر برای ثبت آثار بی‌نظیر این آب و خاک در عرصه فضای مجازی و شبیه‌سازی گردشگری سه بعدی وارد عمل شوند.

انتهای پیام/ج

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول