اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری ایران

فارس من|حمایت از طرح های پژوهشگران جوان کشور در زمینه تحول آفرینی مبتنی بر هوش مصنوعی

طرح های پژوهشگران جوان کشور در زمینه تحول آفرینی مبتنی بر هوش مصنوعی باید حمایت شوند چرا که این پژوهشگران در حوزه های پژوهش‌های بنیادین و بازار کار به دستاوردهای خوبی رسیده اند و برای این بخش ها نیز راهکار و توصیه‌های مشخص دارند.

فارس من|حمایت از طرح های پژوهشگران جوان کشور در زمینه تحول آفرینی مبتنی بر هوش مصنوعی

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس ،سامانه «فارس من» سامانه‌‌ای است که مخاطبان خبرگزاری فارس می‌توانند از طریق آن مشکلات خود در تمام حوزه‌ها را مطرح کنند تا خبرنگاران خبرگزاری فارس این مشکلات را پیگیری کرده و پاسخ آن را از مسؤولان دریافت کنند.

مخاطبان خبرگزاری فارس موضوع «محقق در زمینه هوش مصنوعی را حمایت کنید
» را مطرح کرده و از خبرگزاری فارس خواستار گفت‌وگو با مسئولان شدند که خبرنگاران خبرگزاری فارس برحسب وفای به عهد این موضوع را در دستور کار قرار دادند.

* هوش مصنوعی افراد با علاقه های مشترک را کنار هم جمع می کند

 

بیگدلی دبیر علمی نخستین کنفرانس علوم شناختی و رسانه خبرگزاری فارس در این زمینه می‌گوید:برای کمک به افراد محقق  در زمینه هوش مصنوعی می توان زمینه کاری آنها را مشخص کرد. در دنیا بر اساس کلیک ها و سرچ هایی که فرد محقق در مورد مقالات و دانلود آنها انجام می دهد موضوعات مورد علاقه وی برای او ارسال می شود همان اتفاقی که در اینستاگرام هم می افتد.پس این حالت می تواند برای فرد محقق هم اتفاق بیافتد. این که چه مقالاتی را سرچ می کند و چه موضوعاتی را دانلود می کند از روی آنها هوش مصنوعی در گوگل وجود دارد و موتور جستجوگر بر اساس ایمیلی که برای فرد دارد مقالاتی که در آن زمینه است را برای فرد می فرستد. یعنی بدون اینکه فرد جستجو کند به شکل هوش مصنوعی  با آخرین یافته های علمی در آن زمینه ای که علاقه مند است به صورت مقاله برای وی ارسال می شود. 

وی می گوید: وقتی که فرد محقق جست و جو می کند و ایمیل او باز است اینترنت به شکل هوش مصنوعی چون می داند فرد به چه زمینه هایی علاقه دارد جستجو می کند و مقاله هایی که موضوعات آن به فرد محقق نزدیک است را برای او ارسال می کند.همان اتفاقی که در اینستاگرام می افتد به این شکل که هوش مصنوعی می تواند به محققین کمک کند. 



*حمایت از طرح های پژوهشگران جوان کشور در زمینه تحول آفرینی مبتنی بر هوش مصنوعی

در ادامه معصومه نصیری مدرس دانشگاه می‌گوید: طرح ها و پژوهش های پژوهشگران جوان کشور در زمینه تحول آفرینی مبتنی بر هوش مصنوعی باید حمایت شوند چرا که این پژوهشگران در حوزه های پژوهش‌های بنیادین، کاربردها، زیرساخت، بازار کار، مسائل حقوقی، اجتماعی و اقتصادی به دستاوردهای خوبی رسیده اند و برای این بخش ها نیز راهکار و توصیه‌های مشخص دارند اما باید از سوی مسوولان جدی و مورد اتکا قرار گیرند. 

به گفته وی نقش هوش مصنوعی در کاهش اثرات یا از بین بردن برخی چالش ها در حوزه های بهداشت و درمان، محیط زیست، حکمرانی و اساسا بحران های مداوم و هر روزه بشری و بازتعریفی برخی حوزه های برنامه ریزی کشورها قابل ذکر است به نظر می رسد عصر بی توجهی به چنین مقوله مهمی بسر آمده باشد و مسوولان به‌واسطه مزایای گوناگون این فناوری باید دیر یا زود آن را به رسمیت شناخته و به سمت شهر هوشمند، شهروندی هوشمند و حکمرانی هوشمند حرکت کنند.

وی می افزاید:باید پژوهش های موجود در کشور درباره هوش مصنوعی، تجربه سایر کشورها در این زمینه و اساسا پذیرش هوش مصنوعی را جدی گرفت. حکمرانی در بخش های مختلف بدون درنظرگیری تکنولوژی های جدید دیگر فاقد توجیه و معنا است و سرانجام ما روزی مجبور به رسمیت شناختن آن خواهیم بود. شاید لازم باشد از امروز به فکر فراهم آوری زیر ساختهای لازم برای داشتن شهر و دولت هوشمند باشیم.

 

و اما فرانک شیروانی، عضو کمیته علمی نخستین کنفرانس علوم شناختی و رسانه خبرگزاری فارس نیز در این باره به خبرنگار فارس می‌گوید:  با توجه به کارآیی و مزایای هوش مصنوعی قطعا محققین هوش مصنوعی باید از حمایت همه جانبه برخوردار باشند. هوش مصنوعی باعث افزایش کارایی و عملکرد ما می‌شود و همچنین با ایجاد فرصت‌های جدید، افزایش درآمد، صرفه‌جویی و ایجاد شغل را نیز به دنبال دارد و با دادن آزادی عمل به افراد این فرصت را می‌دهد که جنبه‌های خلاقانه بیشتری را  در نظر داشته باشیم وکارآفرینی، افزایش یابد.

وی ادامه می‌دهد: لازم است آزادی عمل لازم و مناسبی برای محققین در زمینه هوش مصنوعی در نظر گرفته شود تا شاهد تحولات چشمگیری در عرصه‌های مختلف باشیم. باید دقت کرد که هوش مصنوعی تحول تدریجی در بازار کار و همچنین در مشاغل را به دنبال دارد و کارمندان را قادر خواهد کرد که کارهای خود را با کمک هوش مصنوعی انجام دهند. البته باید توجه داشت که اگر ربات‌ها باهوش‌تر از انسان‌ها باشند، ممکن است همه چیز از کنترل خارج شود بنابراین محققین این حوزه نقش بسزایی در تعدیل و توزیع قدرت بین ربات ها و انسان دارند. پیدایش هوش مصنوعی در زندگی مردم موجب می‌شود از یک سو سبک زندگی افراد بهتر شود  و از سوی دیگر کارایی وعملکرد در اموری چون بازاریابی و تشخیص درست و به موقع بیماری‌ها و مراقبت‌های بهداشتی و غیره بالاتر برود. 

عضو کمیته علمی نخستین کنفرانس علوم شناختی و رسانه خبرگزاری فارس  معتقد است: پیشرفت در امور پزشکی و نظارت بر این مهم از طریق هوش مصنوعی امکان پذیر خواهد شد و تشخیص و درمان بیماری‌ها از راه دور مصداق همین مسئله است.  در عین حال استفاده از هوش مصنوعی پیامدهای ناخواسته و غیرقابل پیش‌بینی دیگری نیز به دنبال خواهد داشت که درایت محققین و حمایت از آنها را توامان نیاز دارد.

عضو کمیته علمی نخستین کنفرانس علوم شناختی و رسانه خبرگزاری فارس اظهار می کند: ‌هوش مصنوعی و تاثیر آن بر افزایش خلاقیت قابل تامل است. احتمالا استفاده از هوش مصنوعی بزرگترین فرصت برای افزایش خلاقیت و ابتکار است اما باید توجه داشت که می‌تواند منجر به از دست دادن شغل برای بسیاری از افراد شده و یا حتی کنترل انسان‌ها را به دست بگیرد. ‌با توجه به حیطه گسترده هوش مصنوعی و نیاز به هدایت و مدیریت صحیح آن محققین حوزه هوش مصنوعی باید بیش از پیش مورد حمایت قرار گرفته و هدایت شوند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول