اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فارس من

محکومیت آدم‌کُشی آمریکا با تحریم داروهای کرونا در «فارس من»/ قرنطینه شهرها؛ آری یا نه؟

گزارش روزانه پی‌گیری سوژه‌های کرونایی شما در «فارس من»؛ از محکومیت تحریم‌ دارویی ایالات متحده تا ماجرای قرنطینه شهرها.

محکومیت آدم‌کُشی آمریکا با تحریم داروهای کرونا در «فارس من»/ قرنطینه شهرها؛ آری یا نه؟

به گزارش خبرگزاری فارس؛ آمار مبتلایان به کرونا رو به افزایش است. مردم این روزها بیشتر به دارو و اقلام پیشگیری نیازمندند. داروهایی که سربند تحریم‌های ظالمانه بعضاً کم‌یاب شده است. موضوعی که دغدغه مسؤلین و مردم هم هست. این موضوع در توئیت روز پنجشنبه‌ی ظریف وزیر امور خارجه بازتاب داشت. مخاطبان زیادی در «فارس من» هم از ما خواستند پیگیری کنیم. مطالبات کرونایی شما این روزها صدر اولویت‌های تحریریه خبرگزاری است. ببینیم؛

 

اول| آدم‌کُشی در روز روشن؛ چگونه آمریکا با تحریم اقلام دارویی جنایت می‌کند؟

کرونا آدم‌کُشِ بی‌رحمی است؛ وحشی‌تر اما کسانی هستند که در قامت آدمی‌زاد دارو و اقلام بهداشتی را «تحریم» می‌کنند. مواردی که شاید اگر این روزها ساده‌تر وارد می‌شد، آدم‌های بیشتری زنده می‌ماندند. همین موضوع در توئیت پنجشنبه ظریف بازتاب داشت. آقای وزیر با انتشار لیست بلندبالایی از اقلام بهداشتی-درمانی مورد نیاز کشورمان برای مبارزه با بیماری، از تحریم‌های غیرانسانی انتقاد کرد.

موضوعی که مدنظر مخاطبان در «فارس من» هم قرار گرفت. گروهی از آن‌ها با ثبت یک کمپین باعنوان «اقدام ملی برای شکست تحریم دارو» خواستار رسیدگی فوری به این مطلب شدند. در این پویش آمده است: «باتوجه به احتمال همه‌گیری هر چه بیشتر بیماری، شکست این تحریم نیازمند عزم ملی است. برجام که بنا بود تمام تحریم‌های مملکت را بالمره لغو کند، به بن‌بست رسید. حالا برای نجات مردم هم که شده از شر کرونا لطفاً کاری انجام دهید.»

 

موضوع را همکاران گروه پارلمان از نمایندگان مردم پیگیری کردند. نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی، اقدام آمریکایی‌ها در تحریم دارو و لوازم بهداشتی را در چنین شرایطی «جنایت جنگی» دانست. وی در این‌باره به خبرنگار ما گفت: «ترامپ و همکارانش باید در دادگاه صالحه محاکمه شده و جامعه بین‌المللی از اقدامات ضدبشری آنها مطلع شود. آمریکایی‌ها مانع همکاری شرکت‌های بزرگ بین‌المللی با ایران هستند.»

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات تحریم دارویی را ادامه توطئه بیولوژیک علیه ایرانی‌ها دانست. محمد مهدی زاهدی به خبرنگار ما گفت: «وقتی شرایط همه‌گیری جهانی است، تحریم دارویی و درمانی از سوی آمریکایی‌ها چه معنایی دارد؟» البته نماینده مردم کرمان پیش‌بینی کرد علیرغم همه کارشکنی‌ها مردم کرونا را هم شکست خواهند داد. آقای زاهدی ابراز امیدواری کرد این شکست دست‌کم مایه درس عبرت آمریکایی‌ها شود.

 

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی هم معتقد است با همکاری‌های بین‌الملل می‌توان جنایت جنگی آمریکا علیه مردم ایران را بی‌اثر کرد. نقوی حسینی به خبرنگار ما گفته: «ملت‌های دنیا باید بدانند آمریکای جنایتکار دست به جنایت بشری جدید با عدم ارسال دارو به ایران زده است. ملت بزرگ ایران از اقدامات خصمانه آمریکا در عدم ارسال دارو به ایران متوجه ماهیت دولت استکباری آنها شده و بیشتر به آن واقف شد.»

نماینده مردم سیرجان در مجلس شورا هم خواستار پیگیری حقوقی جنایت آمریکایی‌ها در دادگاه‌های بین‌المللی شد. شهباز حسن‌پور در این‌باره به خبرنگار ما گفت: «ما باید شرایط را به سمتی سوق دهیم که تمامی جنایت‌های هیأت حاکمه آمریکا در یک دادگاه صالحه رسیدگی شده و آزادگان دنیا آن‌ها را محاکمه کنند. آمریکایی‌ها علیه ما یک جنگ تمام‌عیار راه انداخته‌اند. ملت بزرگ ایران اما هیچ‌گاه قد خم نمی‌کند.»

 

هم‌چنین در جدول زیر گزیده‌ای از نظرات و آرای دیگر نمایندگان در واکنش به کمپین مردم در «فارس من» را ملاحظه می‌کنید:

نام نماینده عنوان پیوند
بیگلری نماینده سیرجان ممانعت آمریکا از ارسال دارو به ایران را در دادگاه‌های بین‌المللی پیگیری کنیم fna.ir/dfljwu
صباغیان نماینده مهریز وزارت خارجه و قوه قضائیه ممانعت آمریکا از ارسال دارو به ایران را پیگیری کنند fna.ir/dflcos
اعزازی نماینده بناب ممانعت آمریکا از ارسال دارو به ایران درس عبرت برای منتظران لبخند غرب است fna.ir/dfkx41
ابطحی نماینده خمینی‌شهر اروپا شریک جرم آمریکا در عدم ارسال دارو به ایران است fna.ir/dfkx4y
سلیمی نماینده محلات ممانعت مسؤولان آمریکایی از ارسال دارو به ایران جنایت جنگی است fna.ir/dfkwxe
نقوی نماینده ورامین آمریکا با ممانعت از ارسال دارو به ایران نشان داد انسانیت برایش اهمیتی ندارد fna.ir/dfkwzs
پوربافرانی نماینده خور و بیابانک همدستان آمریکا در عدم ارسال دارو به ایران جنایتکار جنگی هستند fna.ir/dfkwyk
قمی نماینده پاکدشت عضو فراکسیون امید: تحریم دارویی ایران از سوی آمریکا بخشی از خوی استکباری آنها است fna.ir/dfkx1n
زاهدی نماینده کرمان ممانعت آمریکا در ارسال دارو به ایران ادامه توطئه‌ بیولوژیکی استکبار جهانی است fna.ir/dfkwy1

هزاران سال تاریخ پیش چشم ما است؛ ایرانی تسلیم‌شدنی نیست. با این همه نباید بی‌خیال جنایت جنگی آمریکایی‌ها در تحریم دارو آن هم در این شرایط حساس شد. آنها قطعاً جنایت کردند و باید تاوان دهند. اقدام آقای وزیر امور خارجه برای طرح این موضوع مناسب؛ ولی قطعاً کافی نیست. چون شما خواسته‌بودید، «فارس من» هم‌چنان این ماجرا را پیگیری می‌کند.

 

دوم| تداوم تُرک‌تازی کرونا؛ قرنطینه شهرها آری یا نه؟

روزانه هزار مبتلای جدید؛ سرزمین تماشایی ما زیر چکمه‌های بیماری است. چاره‌ای جز خانه‌نشینی و رعایت بهداشت وجود ندارد. از سوی دیگر مع‌الأسف بخشی از مردم گوششان به هشدارهای بهداشتی شنوا نیست. هر چه دانشمندان برای جلوگیری از گسترش هر چه بیشتر به قرنطینه توصیه می‌کنند؛ انگار نه انگار! چه باید کرد؟ این روزها موضوع قرنطینه اجباری داغ داغ است.

خواسته مردم هم هست؛ سوژه‌های فراوانی در همین «فارس من» با حامیان زیاد مبنی بر لزوم قرنطینه شهرها منتشر شد. مثلاً این یکی. یا این کمپین که از مسؤلین می‌خواهد برای جلوگیری از شیوع هرچه بیشتر تهران را قرنطینه کنند. در این پویش آمده است: «چرا خطوط قرمز قرنطینه را اعلام نمی‌کنید؟ این کار تا حدود زیادی می‌تواند جلوی ازدحام مردم در خیابان‌ها و پمپ‌های بنزین را بگیرد.»

 

از طرفی آقای رئیس‌جمهور عمیقاً معتقد است نیازی به قرنطینه نیست؛ روحانی می‌گوید: «ما چیزی به نام قرنطینه نداریم. اینکه شایع شده در تهران یا بعضی شهرها برخی فروشگاه‌ها قرنطینه هستند، ‌اصلاً چنین چیزی نیست. نه امروز قرنطینه است، نه ایام نوروز. همه در کسب و کار و فعالیت خود آزادند. خدمات دولت هم به طور معمول به مردم خواهد رسید. استان‌ها هم مستقلاً به‌هیچ وجه حق تصمیم‌گیری ندارند. هر محدودیتی در ستاد مرکزی تهران باید تصویب شود.»

ولی ماجرا چیست؟ بالأخره قرنطینه خوب است یا بد؟ چون خواسته شما بود، همکاران من پیگیری کردند. گروه فرهنگی خبرگزاری موضوع را با سه روانشناس و جامعه‌شناس معروف در میان گذاشت. «مجید ابهری» آسیب‌شناس و متخصص علوم رفتاری، «امیرمحمود حریرچی»، مددکار اجتماعی و «سیما فردوسی» روانشناس و استاد دانشگاه شهید بهشتی هر یک از زاویه‌ای به تبیین این مسأله پرداختند.

مجید ابهری مثلاً استاد دانشگاه معتقد است چنین راهبردی برای ایران اجرایی نیست؛ چرا که مردم اهل مشارکت اجتماعی نیستند. هم‌چنین قرنطینه اجباری مشکلات فراوانی را برای صاحبان کسب‌وکار و کارگران روزمزد ایجاد خواهد کرد. حریرچی مددکار اجتماعی هم معتقد است به‌جای قرنطینه اجباری، باید مردم را تشویق به خانه‌نشینی کرد. وی می‌گوید: «دیدید فقط شایعه قرنطینه در مورد تهران، موجب هجوم مردم به فروشگاه‌ها و مراکز خرید شد.»

 

سیما فردوسی روان‌شناس هم معتقد است باید آگاهی‌های اجتماعی را بالا برد. وی در این‌باره به خبرنگار ما می‌گوید: «اینکه دولت قرنطینه را اجرا نکرده، به‌خاطر بیماران روحی،‌ روانی، کودکان و نوجوانان و حتی بیماران قلبی-عروقی است. زیرا اگر استرسی به آن‌ها وارد شود، ممکن است التهابات بیش‌تری به جامعه تزریق شود. بنابراین نمی‌خواهد اعمال فشار کند و مردم را بترساند.»

 

مشروح این نشست و تفصیل نظرات کارشناسان را در این پیوند ملاحظه کنید. هرچه هست امیدواریم ختم به خیر شود؛ با یا بدون قرنطینه، ایرانی‌ها اگر کنار هم باشند کرونا را شکست خواهند داد.

 
سوم| نور در تاریکی؛ چگونه ایرانی‌ها تهدید کرونا را بدل به فرصت کردند؟

کرونا تلخ است؛ تصور گرفتاری مردم یا خدای‌ناکرده مرگ یکی از آنها قلب هر انسانی را می‌لرزاند. در این میانه ولی فرهنگ و شعور ایرانی صحنه‌های زیبایی را خلق می‌کند. تصاویری که با کمترین اغراق شبیه حماسه‌ها است. از گذشت، از مردم‌داری، از تلاش گروه‌های جهادی، از خودگذشتگی مدافعان سلامت. انصاف نیست اگر این همه را ندید. در «فارس من» هم سوژه‌های متعددی در ستایش همین تلاش‌ها به ثبت رسید.

مثلاً این روایت خواندنی همکاران من از تلاش نظافت‌چی‌های بیمارستان را برای شکست کرونا بخوانید. در بخشی از این گزارش آمده است: «شنیده‌ام بعضی از نیروهای خدمات از خدمت در بخش قرنطینه انصراف دادند. ماسک را از صورتش پایین می‌آورد؛ باخنده می‌گوید: انصراف دادند!؟ عمر دست خدا است! ما خدماتی‌ها عادت داریم؛ احتمال ابتلا به بیماری هم بین ما از همه بیشتر است.» مشروح این گفت‌وگو را اینجا بخوانید.

 

 

یا این گفت‌وگوی جذاب درباره روحانیونی که پاکبان (رُفتگر) شدند. یا این گزارش تصویری از امام جمعه بوئین‌زهرا که شخصاً با لباس پیامبر برای ضدعفونی خیابان‌ها و معابر وارد گود شده است. یا این گزارش از ضدعفونی معابر شهر ری توسط بچه‌های ۱۵۰ مسجد شهر. یا این گفت‌وگوی تصویری با کادر و مدافعان سلامت در بیمارستان مسیح دانشوری. دوستان گروه «فارس‌پلاس» هم بعلاوه هر روز یک بسته از اخبار خوب کرونایی آماده می‌کنند. اینجا ببینید.

کرونا رفتنی است؛ اگر همین روحیه همین همبستگی بین ما ادامه داشته باشد. برای حفظ و حراست از جان هموطنان‌تان در خانه بمانید؛ مطالبه یا مشکلی اگر هست برای پیگیری به ما اعتماد کنید. «فارس من» شبانه‌روز در خدمت شما است. همیشه پیگیر مطالبات شما بویژه در این روزهای کرونایی هستیم. برای ما برای همه ایران دعا کنید.

 

گزارش از محمد آزادی

انتهای پیام/ ع

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول