اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آفریقا

گفت‌وگوی تلفنی ترامپ و السیسی درباره سد النهضه

ریاست‌جمهوری مصر از تماس تلفنی رئیس‌جمهور آمریکا با همتای مصری خود در خصوص سد النهضه خبر داد.

گفت‌وگوی تلفنی ترامپ و السیسی درباره سد النهضه

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در تماس تلفنی با «عبدالفتاح السیسی» همتای مصر خود گفت که واشنگتن به تلاش‌های خود برای دستیابی به توافق بین سه کشور (مصر، سودان و اتیوپی) درباره سد النهضه ادامه خواهد داد.

«بسام راضی» سخنگوی ریاست‌جمهوری مصر گفت که ترامپ ضمن قدردانی از مصر به دلیل آنکه توافقنامه اولیه سد النهضه را در جریان مذاکرات واشنگتن امضا کرده است، گفت که این امر بیانگر حسن نیت و وجود اراده سیاسی صادقانه و سازنده مصر است.

طبق گزارش شبکه الجزیره، السیسی نیز از ایفای نقش دولت آمریکا در نظارت بر مذاکرات و اهتمام ترامپ به موضوع سد النهضه قدردانی کرد و گفت که قاهره در چارچوب دفاع از منافع ملت مصر و آینده آن، به تلاش‌های خود در این زمینه ادامه خواهد داد.

از سوی دیگر «استفان منوشین» وزیر خزانه‌داری آمریکا گفت که واشنگتن از عدم مشارکت اتیوپی در نشست سد النهضه در واشنگتن، احساس ناامیدی می‌کند.

چهارشنبه هفته گذشته،‌ کشور اتیوپی اعلام کرده بود که در نشست‌ سه‌گانه «سد النهضه» که قرار بود در واشنگتن برگزار شود، شرکت نمی‌کند.

منوشین تأکید کرد که واشنگتن با مصر و سودان درباره ضرورت عدم پر کردن سد النهضه تا زمان امضای توافقنامه، موافق است.

در همین ارتباط «جودو اندار جایتشو» وزیر خارجه اتیوپی گفت که هیچ قدرتی نمی‌تواند مانع کشورش برای تکمیل ساخت سد النهضه شود.

وی افزود: «سرزمین و آب مال ماست و پول‌هایی که برای ساخت سد النهضه هزینه می‌شود، مال ماست و هیچ قدرتی نمی‌تواند مانع ساخت این سد شود».

او گفت که اقدام اولیه برای پر کردن سد النهضه تا چهار ماه دیگر آغاز می‌شود و بیانیه وزارت خزانه‌داری درباره عدم پر کردن مخازن این سد از طرف آدیس‌آبابا مردود است.

دولت آدیس آبابا در آوریل سال ۲۰۱۱ از تصمیم خود برای ساخت سد النهضه بر روی رود نیل خبر داد و در آن زمان هزینه آن چهار میلیارد دلار برآورد شد. هر چند طبق برنامه اولیه آبگیری سد می‌بایست در سال ۲۰۱۷ عملیاتی می‌شد اما اختلافات شدید با مصر و سودان ساخت آن را تا سال ۲۰۲۰ و عملیات آبگیری را تا سال ۲۰۲۲ به تأخیر انداخته است.

انتهای پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول