اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  همدان

اینجا «خیابان شهدا» به وقت «انسانیت»/ بفرمایید ماسک...

«حمید زهری»، کاسب با دین و ایمان همدانی، این روزهای سخت کرونایی را به رنگ احسان و انسانیت درآورده و با گذشت از متاع دنیوی به دنبال اجر اخروی رفته است.

اینجا «خیابان شهدا» به وقت «انسانیت»/ بفرمایید ماسک...

خبرگزاری فارس- همدان؛ شیخ اجل سعدی شیرازی شاعر قرن هفتم هجری در آثارش که آمیخته‌ای از نثر و نظم است با بیان شیرین از حکایت‌های حکیمانه سروده و هنوز که هنوز است ابیات سحرآمیزش بر دل و جان آدمی می‌نشیند و ما با خواندن حکایت‌هایش بعد از گذشت این همه قرن می‌توانیم در دنیای امروزی مصادیقی از آن را پیدا کنیم.

مصداق بیتی از مواعظ سعدی را می‌توان در بازار همدان یافت. مردی میانسال که در بحبوحه کسب و کار، خدا و خلق او را فراموش نکرد و با دلی بزرگ و رئوف، همراه مردم شد، انگار پس از سپری شدن این همه قرن سعدی این بیت را برای مرد قصه ما گفته است.

« تو نیکویی کن در دجله انداز / که ایزد در بیابانت دهد باز »

آری تو نیکی کن تا پرودگار مهربان در بهترین زمان ممکن پاسخت را دهد، مرد قصه ما با وجدانی آسوده به همنوعان خود نیکی کرد چون می‌داند به زودی در ازدحام دنیا ایزد منان پاسخی درخور و شایسته به او عطا خواهد کرد.

ضلع جنوب غربی میدان چاپارخانه همدان را می‌گویم، مغازه‌ای بزرگ و دو نبش با دکوری از البسه و ابزارآلات ایمنی پاتوقی شده برای همدردی انسان‌های دلواپس، با اضطراب و دل‌نگرانی وارد می‌شوند اما پس از گذشت لحظاتی کوتاه با لبخند رضایت روی لب خارج می‌شوند. چون اینجا حساب دودو تا چهارتای دنیایی نیست، کاسب ما این بار با خدا معامله کرده و از عایدی‌های گذرای این وادی گذشته است.

پدیده‌ جدید همان «کرونا ویروس» دنیای امروز را بر هم ریخته و بذر ناامیدی را بر دل و جان آدمیان نشانده اما هنوز هم در دنیای ما با هستند کسانی که با دلی به وسعت دریا برای سلامت جان همنوعان خود مال که هیچ جان هم می‌دهند.

با انتشار خبر شیوع کرونا در کشور سودجویان دست به کار شدند و تا می‌توانستند ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده احتکار کرده‌اند و لحظه‌ای خود را جای مردمان بیمار و سالخورده حتی کودکان نگذاشتند، فقط برای دریافت سود آنچنانی سر جان آدم‌ها معامله کردند و حصاری از نامردی دور خود کشیدند.

قیمت‌های ۲۰ هزار تومان، ۳۰ هزار تومان گاهی ۵۰ هزار تومان به ازای یک ماسک تعجب آدمی را برمی‌انگیزد، محتکران انگشت‌شمارند اما یک نفر هم زیادی است در برابر آدمیانی که شرافت و انسانیت را سرلوحه کسب و کار خود می‌دانند.

قیمت‌های ۲۰ هزار تومان، ۳۰ هزار تومان گاهی ۵۰ هزار تومان به ازای یک ماسک تعجب آدمی را برمی‌انگیزد

مرد قصه ما سالیان متمادی در این مغازه مشغول کسب روزی حلال بوده که به ناگاه در هیاهیوی شیوع کرونا وظیفه خود دانست تا از داشته‌هایش بگذرد، او کاسب است و حبیب خدا و فروش اجناس با سود منطقی قائده کاسبی است، اما دل به دریا زده و از سود اجناسش در این غوغای بازار ماسک و دستکش گذشته و این اقلام را با قیمت خیلی کم و حتی در پاره‌ای از موارد رایگان در اختیار مردم قرار داد و با وجدانی آسوده سر بر بالین نهاده است.

 او در سلامت تک تک انسایی‌هایی که با ماسک‌ها و دستکش‌هایش از این ویروس در امان می‌مانند، شریک است و با همین انگیزه به کار خود ادامه می‌دهد.

نیکویی در قلب همدان

به سراغ «حمید زهری» کاسب اهل خدا می‌رویم از کار و کاسبی و اقدام خداپسندانه‌اش درباره توزیع رایگان ماسک و دستکش سوال می‌کنیم و سر صحبت با او باز می‌شود. او هم در کمال آرامش و متانت پاسخ ما را می‌دهد و می‌گوید: قسمت اعظمی از کار ما فروش  و عرضه  انواع ماسک‌های مختلف اعم از پزشکی، صنعتی و تخصصی است، به طور کلی در تمام ایام سال این کالا به صورت انبوه در واحد صنفی ما به فروش می‌رود.

ما همیشه در فروشگاه «ایمن‌ابزار» آماده هستیم و اقلامی که هنگام بروز حوادث مانند حوادث طبیعی نیاز است به میزان کافی در فروشگاه وجود دارد، از قبل ماسک و دستکش لاتکس هم همچون دیگر اقلام در فروشگاه‌ موجود بود تا اینکه متوجه شدم وضعیت بحرانی است و مردم با نبود ماسک مواجهند؛ در این مقطع همدان نبودم اما به همکاران اعلام کردم به هیچ عنوان ماسک‌های موجود در مغازه به صورت انبوه به کارخانجات فروخته نشود فقط ماسک و دستکش به افراد آن هم با تعداد محدود عرضه شود.

او ادامه می‌دهد: اغلب مشتریان ماسک را به تعداد کلان برای استفاده در کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی خریداری می‌کردند اما با بروز و شیوع این ویروس تصمیم گرفتیم ماسک‌های موجود را بین افراد به ویژه واجدان شرایط تقسیم و در حد بضاعت خود التهاب ایجاد شده را مدیریت کنیم.

اما با بروز و شیوع این ویروس تصمیم گرفتیم ماسک‌های موجود را بین افراد به ویژه واجدین شرایط تقسیم و در حد بضاعت خود التهاب ایجاد شده را مدیریت کنیم

اگر چه ماسک‌های مختلف با اشکال مشابهی در بازار وجود دارد برخی از آنها ایرانی و برخی دیگر وارداتی است و هر نوع ماسک برای مصرف خاصی طراحی شده است بنابراین قیمت‌های مختلفی هم دارد.

برای رفاه حال مردم و برون‌رفت از این شرایط بحرانی قیمت ماسک‌های موجود را حتی یک ریال هم افزایش ندادیم و حتی زیر قیمت قبل هم عرضه کردیم، در ابتدا به هر نفر ۱۰ ماسک و بعد از مدت کوتاهی پنج ماسک دادیم و در نهایت متوجه شدیم نمی‌توانیم جوابگوی مشتریان باشیم بنابراین دو ماسک در اختیار هر نفر قرار دادیم.

برخی از مردم هنگام مراجعه به ما از داروخانه‌های شهر گلایه می‌کردند که ماسک را با برخورد ناشایست و قیمت گزاف به مردم می‌فروشند البته اگر ماسکی برای فروش باشد.

این کاسب متعهد اضافه می‌کند: در این برهه هر ماسک را به قیمت ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۳ هزار تومان فروختیم، هر چند این قیمت برای مردم حیرت‌آور بود و مشتریان برای اطمینان چند باری قیمت را سوال می‌کردند چون قیمت ماسک تقریبا در هر کوی و برزن از ۱۵ هزار تومان شروع می‌شود تا به بالا.

 در این برهه هر ماسک را به قیمت ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۳ هزار تومان فروختیم، هر چند این قیمت برای مردم حیرت آور بود

 

بعد از ایجاد التهاب در بازار برای موجودی انبار ماسک ما قیمت‌های بالا پیشنهاد شد اما تنها کاری که برای مردم از دست ما برمی‌آمد عرضه همین ماسک‌هاست و برای حفظ شأن افراد این ماسک‎ها را با مبلغ کم و حتی رایگان در اختیار آنها قرار دادیم.

لبخند، پاداش بزرگ

زهری می‌افزاید: در دو هفته اخیر با انبوهی از تقاضای مردم روبرو شدیم به طوری که همکاران در مغازه کم آوردند افراد برای بیماران دیابتی، ام اس و سالخوردگان به دنبال ماسک بودند.

از همکارانم خواهش کردم با سعه‌صدر جوابگوی مردم باشند و خدا را شکر می‌کنم هر فردی از این مغازه بیرون رفت با خوشحالی رفت و این لبخند رضایت برای من هم لذت‌بخش است.

در این برهه زمانی حدود ۲۵ تا ۳۰ هزار از انواع ماسک‌های مختلف اعم از پزشکی، نمدی، فلیتردار و سوپاپ‌دار را در اختیار مردم قرار دادیم و در حال حاضر متاسفانه فعلا ماسک تمام کردیم و من از افرادی که از راه دور و نزدیک مراجعه می‌کنند و دست خالی برمی‌گردند خجالت می‌کشم، چندین بار برای تهیه ماسک تماس گرفتم اما یا پاسخم را نمی‌دهند و یا اینکه می‌گویند ارسال می‌کنیم.

در حال حاضر متاسفانه فعلا ماسک تمام کردیم و من از افرادی که از راه دور و نزدیک مراجعه می‌کنند و دست خالی برمی‌گردند خجالت می‌کشم

او از خاطراتی که در این مدت کوتاه برایش رقم خورده می‌گوید: جلوی مغازه ترافیک ایجاد شده بود و پلیس راهنمایی و رانندگی برای مهار ترافیک به این محوطه آمد بعد از ورود به مغازه متوجه شد مردم برای تهیه ماسک آمده‌اند ما هم بر حسب وظیفه تعدادی ماسک در اختیارشان قرار دادیم این اتفاق باعث شد حال عجیبی برای این بنده خدا ایجاد شد انگار پیش از این به داروخانه ها مراجعه کرد و دست خالی برگشته بود در نهایت با دعای خیری از مغازه خارج شد.

شأن مردم بالاتر از حساب و کتاب مالی است

مردم به دنبال خرید آجیل شب عید نیستند بلکه تهیه ماسک با جان مردم ارتباط دارد علاوه بر مردم پرسنل بیمارستان و اورژانس ۱۱۵ هم برای تهیه ماسک به ما مراجعه کرده و با برخورد مناسب و لبخند رضایت رفتند.

بنده معتقدم کار بزرگی انجام نداده‌ام و شرمنده هستم فقط در این شرایط به یاد صحبت‌های حاج قاسم سیمانی سیدالشهدای ایران افتادم که در برهه سیل در اهواز برای کمک رفتند و مردم را به آرامش دعوت کرده و مرهم دل سیل‌زدگان بود.

حاج قاسم به مردم توصیه می‌کرد «این وضعیت همیشگی نیست مقداری صبر و تامل کنید و با سعه‌صدر این شرایط را سپری کنید» این توصیه و آرام کردن مردم در بحران  برای من درسی بزرگ بود در حالی که امروز برخی با شایعه‌سازی تعداد افراد مبتلا به کرونا را بیشتر از آنچه واقعیت است جلوه می‌دهند.

توصیه حاج قاسم و آرام کردن مردم در بحران  برای من درسی بزرگ بود در حالی که امروز برخی با شایعه‌سازی تعداد افراد مبتلا به کرونا را بیشتر ازآنچه واقعیت است جلوه می‌دهند

افرادی که در قلب کرونا هستند تعداد مبتلا شده به این ویروس را در همدان کمتر از انگشتان یک دست می‌دانند، خدا را شکر کنترل ویروس کرونا در همدان خیلی خوب مدیریت شد اگر چه در تمام کشور شرایط تحت کنترل است اما در همدان مدیریت عالی بود.

امروز از شیراز و مشهد با بنده تماس گرفتند و ما هم دو عدد ماسک به همراه دستکش با پست برای فردی که به کرونا مبتلا شده بود ارسال کردم، به محض تماس هزینه ماسک را سوال کرد و بنده گفتم اصلا صحبت پول را نکن همین که این ماسک برسد به دست این بنده خد برای من لذت‌بخش است.

در این اتفاق به ضرر و زیان مالی توجه نکردم شأن مردم بالاتر از حساب و کتاب مالی است، در بعضی مواقع چشمان را بستم و به مشتری اعلام کردم هر تعدادی که ماسک لازم دارید، ببرید.

همه افراد در جامعه برای بدست آوردن پول تلاش می‌کنند اما چه پولی و به چه قیمتی مهم است، هر پولی را نمی‌توان سر سفره برد و باید در کسب و کار وجدان به خرج داد.

در نهایت ویروس کرونا از بین خواهد رفت و وضعیت فعلی بهبود می‌یابد، به قول قدیمی‌ها «زمستان می‌رود و روسیاهی می‌ماند به زغال» افراد بیماری که با احتکار ماسک دچار مشکل شده از خود ما هستند فرقی ندارد فردا هم شاید برای من و اطرافیانم مشکلی ایجاد شود.

پایان درهای بسته

هنگام مصاحبه درب مغازه بسته بود اما به یکباره خانم و آقایی از درب پشتی وارد مغازه شدن به محض ورود همکار آقای زهری به هر کدام از آنها دو ماسک داد و ما فرصت را غنیمت دانسته و بدون معطلی دوربین را به سمت آنها چرخانیدم و گفت‌وگو آغاز شد.

 مرد خانواده در کمال تعجب و خوشحالی می‌گوید: به تعدادی از داروخانه‌ها سر زدم اما قبل از ورود روی درب نوشتند «ماسک نداریم لطفا سوال نفرمایید» و در نهایت این موضوع را رها کردیم.

اما این اقدام حاج آقا غیرمنتظره بود از لطفشان ممنون هستیم ما خانواده‌ای چهارنفره هستیم که زیاد به دنبال ماسک رفته بودیم اما پیدا نکرده بودیم.

متاسفانه چون عرضه و تقاضا ماسک و اقلام بهداشتی با هم برابر نیست ماسک هم به میزان کافی پیدا نمی‌شود در کشور تعداد محتکران کم است و انگشت شمار هستند.

در بازار قیمت نگرفتم چون هر جا رفتم ماسک نبوده اما قیمت‌های بالا شنیدم ۵۰ هزار تومان و ۷۰ هزار تومان اما در این مغازه ۲ هزار و ۵۰۰ عرضه می‌شود که جای قدردانی و تشکر دارد.

خانم خانواده هم ادامه می‌دهد: نه تنها ماسک حتی ژله شست‌وشو و الکل هم نیست فقط در ویترین مغازه‌ها نوشته «موجود نیست سوال نفرمایید» و به ناچار از منزل بیرون نمی‌آییم.

 و در آخر تأکید کرد خدا خیرتان دهد.

همدلی و وحدت همان چیزی است که در طول تاریخ ایران را به یک کشور قدرتمند بدل کرد و هر کجا که مردم دست در دست هم دادند هر دشمنی را زمین‌گیر کرده‌اند امروز هم سربازان خط مقدم مبارزه با کرونا یک به یک گاه در بخش عفونی بیمارستان و گاه در گوشه مغازه‌ای مثل خیابان شهدا در تلاش هستند تا کرونا ریشه‌کن شود.

آقای زهری، این کاسب اهل دین و دیانت به رسم مردانگی و انسانیت بدون حساب و کتاب  نیکی کرد و در دجله انداخت و  قطعاً ایزد منان نیز پاسخی در خور این احسان بزرگ به او خواهد داد، چرا که وعده راستین اوست؛ هَلْ جَزَاء الْإِحْسَانِ إِلَّا الْإِحْسَانُ! آیا پاداش احسان، چیزی غیر از احسان است؟(سوره الرحمن ).

____________

سولماز عنایتی

____________

انتهای پیام/89033/خ

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول