اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  کرمان

کرونا را زمین‌گیر می‌کنیم با کمپین «در خانه بمانیم»/ مردم مراقبت نکنند، بیماری طول می‌کشد

معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان که معتقد است مردم هنوز کرونا ویروس را جدی نگرفته‌اند، می‌گوید: می‌خواهیم، کاری انجام دهیم که این ویروس تا یک ماه آینده زمین‌گیر شود بنابراین رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی مهم است و این‌طور بگویم که کمپینی راه بیندازیم با عنوان «در خانه بمانیم».

کرونا را زمین‌گیر می‌کنیم با کمپین «در خانه بمانیم»/ مردم مراقبت نکنند، بیماری طول می‌کشد

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، احمدی‌طباطبایی در ویژه‌برنامه‌ای با موضوع کروناویروس درباره آخرین اخبار مربوط به کرونا در استان کرمان اظهار داشت: روز گذشته دو مورد جواب آزمایش مثبت کرونا داشتیم و امروز هم چهار نفر آزمایش‌شان مثبت شد.

وی با اشاره به اینکه این شش نفر از نظر آزمایشگاهی تست کرونا برای‌شان مثبت شده است، تصریح کرد: اما مثبت شدن تست این شش نفر به این معنی نیست که فقط همین تعداد مبتلا به کروناویروس در استان داریم زیرا 80 درصد موارد خفیف و 20 درصد موارد شدید هستند.

 معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: آزمایش کروناویروس فقط از بیماران بستری در بیمارستان صورت می‌گیرد و احتمال دارد افرادی مبتلا شده باشند، اما هنوز شناسایی نشده باشند.

احمدی‌طباطبایی با اشاره به اینکه آمار مبتلایان به کروناویروس به صورت تساعدی بالا می‌رود، ابراز داشت: هفته قبل هم عرض کردم، استان‌های اطراف ما درگیر هستند و این ویروس به گردش درآمده و حالا این موضوع مشخص شده است و باید حواس‌مان را بیشتر جمع کنیم.

وی تاکید کرد: کارشناسان ما در ایران سه سناریو برای بیماری کروناویروس دارند، بر اساس سناریوی اول که خوشبینانه است، این بیماری تا یک ماه دیگر ادامه دارد، زیرا هر اپیدمی سه تا شش هفته طول می‌کشد، به پیک می‌رسد، سپس منحنی صاف می‌شود و بعد از بین می‌رود.

احمدی‌طباطبایی یادآور شد: دومین و سومین سناریو به ترتیب می‌گویند، کروناویروس تا پایان اردیبهشت و یا تا پایان خرداد ماه سال آینده وجود دارد، اما باید بدانیم، رفتاری که مردم ما انجام می‌دهند، خیلی‌خیلی در این سیر نقش دارد و اگر مردم ما مراقبت نکنند، این بیماری طول می‌کشد.

وی خاطرنشان کرد: می‌خواهیم، کاری انجام دهیم که این ویروس تا یک ماه آینده زمین‌گیر شود بنابراین رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی مهم است و این‌طور بگویم که کمپینی راه بیندازیم با عنوان «در خانه بمانیم».

معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان اظهار داشت: اگر در خانه بمانیم دیگر میزبانی برای این ویروس وجود ندارد و یا میزبان‌ها کاهش پیدا می‌کنند.

احمدی‌طباطبایی متذکر شد: به نظر می‌آید مردم ما هنوز نسبت به کروناویروس زیاد حساس نشده‌اند و در مراسم عروسی و ترحیم شرکت می‌کنند.

وی عنوان کرد: سه هفته آینده عید نوروز را در پیش داریم و می‌خواهیم کروناویروس تا آن زمان زمین‌گیر شود، اما اگر رعایت نکنیم این اتفاق روی نمی‌دهد.

احمدی‌طباطبایی ابراز داشت: تقاضای ما از مردم عزیز این است که در خانه بنشینند و از این فرصت پیش‌آمده استفاده کنند و خانواده در کنار هم باشند، مطالعه کنند، تلویزیون ببینند، وقتی را به فضای مجازی اختصاص دهند و فضای گرم خانوادگی را داشته باشند.

وی همچنین وجود اضطراب کم در مواجهه با کروناویروس را خوب و اضطراب زیاد در این زمینه را بد دانست و افزود: باید زندگی عادی را انجام دهیم و یکسری احتیاط‌ها را انجام دهیم.

این مسؤول با بیان اینکه مردم ما در دو طیف افتاده‌اند، یکی بی‌خیال و یک طیف بسیار نگران هستند و افکار مالیخولیایی و منفی سراغ‌شان می‌آید، بیان داشت: برای همین ما نه باید بزرگنمایی و نه کوچک‌نمایی کنیم.

احمدی‌طباطبایی با یادآوری این موضوع که کروناویروس همه‌گیر شده و در کرمان هم آمده و مواردی کشف شده است، ادامه داد: کیت آزمایشگاهی در اختیار دانشگاه کرمان قرار گرفته و مسلم است که آمار مبتلایان بیشتر می‌شود.

وی اظهار داشت: جلوگیری از هرگونه ازدحام باید مورد توجه باشد به ویژه افرادی که علایمی مثل آنفولانزا و یا سرماخوردگی دارند حضور در اجتماعات نه برای خودشان خوب است و نه برای اطرافیان‌شان و هر نفر دو تا چهار نفر را می‌تواند، مبتلا کند.

معاون دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان گفت: هر فردی که علامت‌دار باشد و از خانه بیرون بیاید می‌تواند بقیه را هم مبتلا کند و به افراد توصیه می شود حتی از وسایل نقلیه عمومی هم کمتر استفاده کنند.

احمدی‌طباطبایی همچنین گندزدایی سطوح را بسیار مهم خواند و یادآور شد: گندزدایی با وایتکس یا آب ژاول خوب است به طوری که نسب وایتکس نسبت به آب باید یک به 49 باشد به طوری که یک استکان وایتکس با 49 استکان آب سرد مخلوط و در بطری نگهداری شود و در هنگام گندزدایی باید پنجره باز باشد.

وی با یادآوری با این موضوع که مردم عادی نیاز نیست از دستکش استفاده کنند و باید دست‌ها را مرتب بشویند، ابراز کرد: بعضی از مردم طریقه صحیح استفاده از ماسک و دستکش را هم نمی‌دانند بنابراین ضرر استفاده آنها بیشتر از استفاده نکردن است.

احمدی‌طباطبایی افزود: افرادی که بیمار هستند، آنهایی که در فضای بسته از بیمار مراقبت می‌کنند و کارکنان بهداشتی و درمانی باید از ماسک و دستکش استفاده کنند.

وی به رانندگان تاکسی توصیه کرد: شیشه‌های خودرو را پایین نگه دارند و با توج به اینکه پول را با دست می‌گیرند، دست‌ها را مرتب بشویند و در صورت نداشتن مواد ضدعفونی با استفاده از مخلوط الکل صنعتی و آب جوشیده سرد اقدام به ضدعفونی دست‌ها و سطوح خودرو کنند و رانندگانی که بیماری زمینه‌ای دارند از ماسک استفاده کنند.

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول