اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

مرکزی

حال و روز قایقرانی به روایت ملی‌پوش اراکی

ملی‌پوش اراکی تیم ملی قایقرانی می‌گوید: حال و روز رشته قایقرانی در استان مرکزی خوب نیست، نبود مکان تمرین باعث پارو زدن قایقرانان در تیم‌ استان‌های دیگر شده است.

حال  و روز قایقرانی به روایت ملی‌پوش اراکی

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، در مسابقات قایقرانی کاپ آسیایی که چندی پیش در رشته کانوپولو در کشور چین برگزار شد، یکی از ملی پوشان اراکی که در گرفتن مدال نقره مسابقات نقش مؤثری ایفا کرد، محمدرضا جمشیدیان بود که از سال ۸۵ ورزش قایقرانی را شروع کرد و خیلی زود توانست پیراهن تیم را بر تن کند.

جمشیدیان از سال ۱۳۹۰ به عضویت تیم ملی درآمد و از سال ۱۳۹۲ شروع به کسب مدال کرد، کسب 2 مدال طلای جوانان آسیا، کسب مدال برنز بزرگسالان، اعزام به مسابقات جهانی کانادا برای اولین بار، کسب چندین مدال نقره در مسابقات آسیایی و... تنها بخشی از کارنامه پرافتخار این جوان اراکی است.

جمشیدیان که موفق به دریافت کارت مربیگری کانوپولو شده، از سال ۹۰ در مسابقات قهرمانی کشور حضور یافته و از همان سال تاکنون به همراه تیم اراک قهرمان کشور در دو زمینه قهرمانی کشور و کابل آزاد شده است، وی در رشته‌های دیگر قایقرانی از جمله اسلالوم و رفتینگ نیز مدال کسب کرده و دانش‌آموخته رشته تربیت‌بدنی است، خبرنگار ورزشی فارس با این جوان ورزشکار گفت‌وگویی داشته که در ادامه می‌خوانید.

 فارس: وضعیت قایقرانی استان چگونه است؟

جمشیدیان: حال قایقرانی استان زیاد خوب نیست که یکی از دلایل آن شرایط مالی تیم است که با توجه به مشکلات اقتصادی شرایط مطلوبی نیست.

حدود دو سال است که استخر پنج مرداد اراک توسط اداره ورزش و جوانان برای بازسازی تعطیل شده، در حالی که این استخر تنها امید ما برای تمرین بود و وقت تمرین در اختیار ما قرار می‌دادند به طوری که سه روز در هفته آنجا تمرین می‌کردیم که دو سال است با توجه به تعطیلی استخر پنجم مرداد تمریناتمان نیز تعطیل شده است.

همچنین ما در دریاچه آلومینیوم تمرین می‌کردیم که آنجا هم به علت تعمیرات دیگر در اختیار ما قرار گذاشته نمی‌شود و این مسائل باعث شده از نظر تمرین با مشکلات بسیاری مواجه شویم.

یکی دیگر از مشکلاتی که در رشته قایقرانی دامن‌گیر شد بحث مربی بود، هر دو مکان تمرین ما از مربی برخوردار بود که باعث شد بین مربیان  اختلاف شکل بگیرد، مربی اصلی قایقرانی استان راستین هاشمی نژاد است که قایقرانان هر چه دارند از  این مربی آموخته‌اند.

با توجه به تعمیرات استخر در تمرینات تیم وقفه افتاد، قرار بود به منظور شرکت در مسابقات قهرمانی کشور به کرج اعزام شویم، آلومینیوم پیشنهاد داد که با نام آلومینیوم در مسابقات شرکت کنیم چون می دانست که قهرمان می‌شویم اما چون پیشنهاد آلومینیوم را مناسب ندیدیم با نام تیم اراک به مسابقات اعزام شدیم.

دو نفر از ورزشکاران اصلی از تیم جدا شدند و مجبور شدیم از بازیکن با سطح آموزشی پایین تر استفاده کنیم، زمانی که در کرج  با لباس رنگارنگ بازی می‌کردیم شرکت آلومینیوم اراک اسپانسر تیم کرج شده بود و با وجود آن که ما بازیکنان اصلی را در اختیار نداشتیم در فینال بازی‌ها با انگیزه مضاعف تیم کرج را شکست دادیم و قهرمان شدیم.

فارس: علت  جدایی بازیکنان از تیم اراک چه بود؟

جمشیدیان: هر ورزشکار حرفه‌ای به امید شرکت در مسابقات لیگ انگیزه ورزش پیدا می‌کند، در اراک با وجود شرکت‌ها و کارخانه‌های بسیار  زیاد، متأسفانه هیچکدام حاضر به اسپانسری در ورزشی نیستند، رئیس هیئت استان پیگیری‌های زیادی برای جذب اسپانسر داشتند، ولی متأسفانه استقبال نشد.

قایقرانان هم به شرایطی رسیده بودند که باید بازدهی کار خودشان را می‌دیدند به همین خاطر تصمیم گرفتند هر کدام به تیم‌های استان‌های دیگر بروند.

از سویی دیگر هیئت نتوانست جایی را برای تمرین بچه‌ها تهیه کند و اگر بودجه بود که می‌توانستند از استخرهای خصوصی وقت بگیرند تا بچه‌ها در آنجا تمرین کنند به همین هم راضی بودیم، چون جایی برای تمرین نداریم و بچه‌ها مجبور شدند به استان‌های دیگر بروند.

فارس: چرا استخر الغدیر که مالکیت آن در اختیار ورزش و جوانان است، در اختیار تیم قرار نمی‌گیرد؟

جمشیدیان: برای گرفتن وقت از این استخر هم اقدام شده، اما تاکنون ورزش و جوانان جوابی نداده است، اداره ورزش و جوانان استان آن‌طور که باید حمایت نمی‌کند.

فارس: وضعیت قایقرانی استان  از نظر تجهیزات و امکانات چگونه است؟

جمشیدیان: تمام هیئت‌ها در سطح کشور با قایق‌های پلاستیکی تمرین می‌کنند، هیأت تعدادی قایق‌های دست دوم از فدراسیون تهیه کرده تا بازیکنان با آنها  تمرین کنند به‌خصوص خانم‌ها از نظر امکاناتی خوب هستند اما امکانات ما در درجه اول است که در اختیار ما نیست، از نظر تجهیزات همه کشور با کمبودهایی مواجه هستند.

هر ورزشکاری دوست دارد بهترین‌ها را داشته باشد ولی وقتی بودجه نیست و وسایل و تجهیزات ما از خارج وارد می‌شوند باید خودمان را با شرایط تطبیق دهیم.

فارس: از اردوهای تیم ملی برایمان بگویید؟

جمشیدیان: در اردوی تیم ملی سه ماه متوالی تمرین کردیم به طوری که ۱۴ روز اردو بودیم و پنج روز استراحت می‌کنیم.

قرار بود بازی‌های آسیایی در ایران برگزار شود اما بنابر مسائلی میزبانی مسابقات را از ایران گرفتند، رئیس فدراسیون هم اعلام کرد چون آنها به ما احترام نگذاشتند و به ایران نیامدند ما همه مسابقات تیم اعزامی نخواهیم کرد تا این که کلا بازی‌های آسیایی کنسل شد و مسابقات چین به نام کاپ آسیایی را برگزار کردند.

سطح فنی مسابقات از سال‌های گذشته خیلی بالاتر بود با حمایت اسپانسر ما به این مسابقات اعزام شدیم و مسابقات سهمیه جام جهانی داشت که تیم ایران خوش درخشید.

فارس: چرا آقایان در رشته قایقرانی استعدادیابی پشتوانه‌سازی نکرده است؟

جمشیدیان: در این دو سال هیچ استعدادیابی نداشتیم، بانوان چون محل تمرین و اسپانسر دارند استعدادیابی را انجام داده‌اند، اما در آقایان این کار انجام نشده است.

مقصر عدم استعدادیابی هیئت نیست، مشکل این است که همکاری لازم برای تأمین محل تمرین از سودی هیچ ارگانی صورت نمی‌گیرد.

دریاچه پارک شهر محل خوبی برای تمرین است، اما در اختیار ما قرار ندادند و کار به جایی رسید که قرار شد ملی‌پوشان خودشان به شهرداری و شورای شهر مراجعه کنند و کار را پیگیری کند تا بتوانند در دریاچه پارک شهر تمرین کنند.

دریاچه آلومینیوم‌سازی و استخر ۵ مرداد تعطیل است، جایی برای تمرین نداریم و نمی‌توانیم استعدادیابی را انجام دهیم.

فارس: درخواست شما از مسوولان چیست؟

جمشیدیان: درخواست من از مسوولان استان این است که نگاهی به ورزش داشته باشند، دو سال است که ورزش کانوپولو در استان تعطیل است، تمام ملی‌پوشان در تیم‌های استان‌های دیگر در لیگ برتر بازی می‌کند که تیم‌هایشان اول تا سوم لیگ هستند.

اراک مکان‌های زیادی برای تمرین دارد از جمله دریاچه آلومینیوم، پارک شهر و استخرهای پتروشیمی پالایشگاه‌ها و یا تمام استخرهای سطح شهر که بتوان در آنها تمرین کرد.

برای تمرین نیاز به آب داریم، نبود جا برای تمرین  نتیجه این می‌شود که‌ورزشکاران‌ به استان‌های‌ دیگر می‌روند و برای تیم‌های آن‌ها بازی خواهند کرد.

امسال قایقرانان پیشنهادات زیادی داشتند تا در تیم‌های استان‌های دیگر بازی کند، چه بهتر که در شهر خودشان باشند، مبلغ قرارداد بازیکنان در لیگ  زیاد نیست، بازیکنان دوست دارند در شهر خودشان بازی کنند، اما ناچار هستند به دلیل نبود اسپانسر و مکان تمرین به سایر استان‌ها بروند.

فارس: سخنی پایانی؟

جمشیدیان: گله‌ای از مسوولان استان دارم، در مسابقات کاپ آسیایی چین موفق به کسب مدال نقره شدیم، اما هیچ خبری از مراسم استقبال نشد، هیچ رشته‌ای در استان به اندازه رشته قایقرانی طی سال‌های اخیر مدال آور نبوده، انتظار داریم مسوولان ورزش کمی به ورزشکاران مدال‌آور و قهرمان توجه کنند، همان‌طور که سایر استان‌ها مراسم استقبال برگزار می‌کنند و برای ورزشکاران مدال‌آور ارزش قائل هستند در استان مرکزی هم به همین‌گونه باشد.

 

 

 انتهای پیام/ 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول