اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  اقتصاد بین الملل

وقتی که یک ویروس اقتصاد چین را در خواب فرو می‌برد

شهر ووهان چین یکی از شهرهای بزرگ در مرکز این کشور به شمار می‌رودو این شهر به دلیل شیوع نوعی از ویروس کرونا به طور کامل قرنطینه، بزرگراه‌های آن بسته و ایستگاه‌های راه‌آهن آن تحت کنترل ارتش این کشور درآمده است.

وقتی که یک ویروس اقتصاد چین را در خواب فرو می‌برد

به گزارش خبرنگار اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس به نقل از رویترز، شهر ووهان یکی از بزرگترین شهرها در مرکز چین است و وسعتی به اندازه لندن دارد.

تمام پروازها با مبدا یا مقصد این شهر لغو شده، بزرگراه‌ها تعطیل و ایستگاه‌های راه‌آهن نیز توسط ارتش، بسته شدند.

همه این اقدامات با هدف قرنطینه کردن این شهر بزرگ با چندین میلیون جمعیت که مرکز اصلی شیوع نوعی از ویروس کرونا است، انجام گرفته است. 

تاکنون 81 نفر به دلیل ابتلا به این ویروس در چین جان خود را از دست داده‌اند و باز شدن پای این ویروس به 10 کشور از جمله آمریکا و ژاپن تائید شده است.

دولت چین همچنین تعطیلات سال نوی چینی را زیاد کرده و بسیاری از شرکت‌های بزرگ یا از کارکنان خود خواسته‌اند تا کار نکنند و یا با هدف جلوگیری از شیوع ویروس کرونا از خانه‌های خود به صورت دورکاری اشتغال داشته باشند.

با توجه به آنکه چین توانست به شکلی مرموز در سال 2003 شیوع نوع دیگری از این ویروس به نام سارس را کنترل کند به نظر می‌رسد این گونه اقدامات دولت چین می‌تواند امیدوارکننده و امیدبخش باشد.

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده اگرچه شرایط در چین اضطراری است اما هنوز به یک نگرانی و بحران جهانی بدل نشده است.

با این حال اما میزان کشندگی این ویروس مشخص نیست و نکته دیگر وجود ابهام درباره اطلاع رسانی کامل پکن درباره جزئیات شیوع این ویروس در این کشور است.

سقوط روزهای گذشته بازارهای بورس و کاهش ارزش ین ژاپن نشان می‌دهد که بازار فکر می‌کند رشد اقتصادی کشورهای درگیر کاهش می‌یابد.

شیوع ویروس کرونا همزمان با شروع تعطیلات سال نوی میلادی در چین بوده و با توجه به آنکه در این زمان میزان مسافرت و فعالیت‌های تفریحی و خرید هدیه در چین به میزان زیادی افزایش می‌یابد این مسئله می‌تواند به کاهش رشد اقتصادی این کشور منجر شود.

مؤسسه S&P گلوبال پیش‌بینی کرده است در صورتی که شاهد کاهش فقط 10 درصد اینگونه خدمات در چین باشیم رشد اقتصادی این کشور 1.2 درصد کاهش خواهد یافت.

افزایش تعداد قربانیان و یا مبتلایان در خارج از چین می‌تواند اقتصاد جهانی را به خطر بیندازد.

به عنوان مثال شیوع ویروس سارس تقاضای مسافرت‌های هوایی در آسیا را به نصف کاهش داد و به شدت به شرکت‌های هوایی و صنعت هتلداری این قاره آسیب زد.

طی هفته گذشته قیمت نفت 7 درصد کاهش یافته و این روند امروز هم ادامه داشت که نشان‌دهنده گسترش نگرانی‌ها نسبت به تاثیر ویروس کرونا بر کاهش رشد اقتصاد جهانی است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول