اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  فرهنگ عمومی

سردار سلیمانی و غیرت ملی| عبدالکریمی: خروش ملی این روزها در مسیر تقویت امنیت ملی است

یک استاد فلسفه گفت: همه جناح‌ها باید بتوانند از خروش روح ملی در تشییع و گرامیداشت سردار شهید قاسم سلیمانی درس بگیرند. امیدوارم همه ما در جهت شکل‌گیری عمیق‌تر این روح و غیرت ملی برای دفاع از امنیت ملی گام برداریم.

سردار سلیمانی و غیرت ملی| عبدالکریمی: خروش ملی این روزها در مسیر تقویت امنیت ملی است

خبرگزاری فارس ـ گروه فرهنگ عمومی: روزی که مردم در مراسم تشییع پیکر مطهر سردار قاسم سلیمانی حضور میلیونی خود را به رخ جهانیان کشیدند، اقشار مختلف را با عقاید متفاوت در کنار هم مشاهده کردیم. گویی همه با شهادت حاج قاسم دوباره روح تازه‌ای به کالبدشان دمیده شده و غیرت ملی‌شان به اوج رسیده بود. بیژن عبدالکریمی استاد فلسفه دانشگاه در این زمینه معتقد است که ایرانی شدن ایران در این شرایط مهم‌ترین دغدغه مردم است. نگاهی که به وفور در سخنان سردار شهید دیده می‌شد و همه ایران را مخاطب می‌دانست. او عقیده دارد که شخصیت‌ سال‌های اخیر حاج قاسم سبب زنده‌شدن روح و غیرت ملی در کشور است.

این گفت‌وگو در ادامه می‌آید:

 «ایران شدن ایران» مهم‌ترین مسأله جامعه است 

عبدالکریمی با تأکید بر اینکه امروز «ایران شدن ایران» مهم‌ترین مسأله جامعه است، ابراز داشت: من در مقام یک معلم فلسفه می‌خواهم قدرت سیاسی و مخالفان قدرت سیاسی در کشور را مورد خطاب قرار دهم. می‌خواهم بگویم اگر برای قدرت سیاسی ما و جریانی که می‌خواهد در گفتمان انقلاب بیاندیشد، عمل کند و معتقد است که مهم‌ترین مسالۀ‌ کشور، مسالۀ امنیت ملی ما است، من با این مسأله کاملاً موافقم.

وی افزود: اگر قرار باشد از امنیت ملی‌مان مراقبت کنیم، پیش از هر چیز نیازمند وحدت ملی هستیم. وقتی می‌گوییم وحدت ملی منظورمان این نیست که همه زیر بیرق یک جناح خاص بروند! بلکه باید یک قدر مشترکی از کل ایرانی‌ها پیدا کنیم. وحدت ملی را در گروه خودمان ندانیم، بلکه خودمان را تابع وحدت ملی بدانیم.

روشنفکران!‌ نیازمند این هستیم که کشور باقی بماند

این استاد فلسفه در پیامی به روشنفکران گفت: پیام من به روشنفکران این است که اگر مهم‌ترین مسأله ما تأخیر در توسعه‌یافتگی و توسعه‌نیافتگی است، برای میل به توسعه‌یافتگی و برای مدرن شدن و برای تحقق آرمان‌های مدرن مانند دموکراسی و هر چیزی که روشنفکران می‌گویند، نیازمند این هستیم که در وهله نخست کشور باقی بماند؛ یعنی موجودیت و امنیت کشور اولویت دارد. دوم اینکه بدون کشور شدن کشور و بدون یک وحدت ملی نمی‌توانیم به این آرمان دست پیدا کنیم.

سردار سلیمانی در خصوص کل جامعه ما سخن می‌گفت

وی ادامه داد: آنچه که کنش و شیوه زیست سردار سلیمانی را در این سال‌های پایانی عمرش متمایز می‌کند، این است که این شهید از سطح یک شخصیت جناحی به یک سرمایه ملی و یک شخصیت ملی و حتی فراملی تبدیل شد. این اواخر خود سردار سلیمانی در خصوص کل جامعه ما سخن می‌گفت و می‌گفت آن دختری هم که حجابش کامل نیست و با استانداردهای سنتی سازگار نیست، دختر ما است، بچه و ناموس ما است و ما وظیفه دفاع کردن از او را داریم.

حاج قاسم در سال‌های پایانی عمرش دائم به ایران می‌اندیشید

عبدالکریمی تصریح کرد: سردار شهید سلیمانی در سال‌های پایانی عمرش دائم به ایران می‌اندیشید و نه به یک جناح خاص. اگر هم احساس تعلق به یک جناح خاص داشت، باز به خاطر کشور بود.

وی با اشاره به اینکه آرمان‌های اسلام شیعی در نهانخانه این ملت حضور دارد، افزود: ارزش‌هایی مانند عشق به حسین‌ بن‌ علی (ع)، عشق به شهادت، عشق به ارزش‌هایی مانند ایثار و فداکاری در جامعه حضور دارد. منتها وقتی که این ارزش‌ها ـ ارزش‌های بزرگ انسانی که با روح ایرانی پیوند خورده ـ به ارزش‌های ایدئولوژیک، جناحی، سیاسی و حکومتی تنزل پیدا می‌کند، مردم واکنش نشان می‌دهند. حتی واکنش منفی! اما آنجایی که این ارزش‌ها به طور اصیل خودش را آشکار می‌کند، آنجایی که حاکمیت سیاسی حضور ندارد تا بخواهد بهره‌برداری سیاسی‌اش را کند، ملت دوباره با این ارزش‌ها تجدید عهد می‌کند. این جریانی است که ما در این چند روز در مراسم تشییع پیکر شهید قاسم سلیمانی دیدیم.

شخصیت سردار سلیمانی الگوی کامل برای تبلور غیرت ملی است

این استاد فلسفه خاطرنشان کرد: فکر می‌کنم شخصیت‌ سال‌های اخیر سردار شهید سلیمانی، حوادث متعاقب آن و زنده‌شدن روح ملی در این کشور،‌ می‌تواند الگوی بسیار شایسته و در همان حال ضروری و حیاتی برای کنش سیاسی و اجتماعی برای پوزیسیون و اپوزیسیون، قدرت سیاسی و مخالفان قدرت سیاسی، روحانیون و روشنفکران، حوزه‌ها و دانشگاه‌ها باشد. امیدوارم همه جناح‌ها بتوانند از خروش روح ملی درس بگیرند و همه ما در جهت شکل‌گیری عمیق‌تر این روح و غیرت ملی برای دفاع از امنیت ملی، غلبه بر توسعه‌نایافتگی تاریخی‌مان و غلبه بر این تأخر ۳۰۰ ساله استفاده کنیم.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول