اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  سینما و تئاتر

ماجرای بوسه «حاج قاسم» بر پیشانی یک هنرمند/ با تقدیم جایزه‌ام به سردار آبرو گرفتم+فیلم

همیشه آرزویم این بود که حاج قاسم نمایش‌های ما را ببیند یا لااقل بخش‌هایی از کار را تماشا کنند، تا اینکه در سیل خوزستان اجرای چند نمایش در این شهر داشتیم و آنجا توفیق پیدا کردم، سردار را ببینم و با او هم کلام شوم.

ماجرای بوسه «حاج قاسم» بر پیشانی یک هنرمند/ با تقدیم جایزه‌ام به سردار آبرو گرفتم+فیلم

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس، «امیرحسین شفیعی»، کارگردان و بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون در سی و چهارمین دوره جشنواره تئاتر فجر،‌ جایزه‌اش را تقدیم به سردار «قاسم سلیمانی» کرد و پشت تریبون از او یاد کرده بود.

شفیعی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس عنوان کرد: من چهار سال پیش نمایشی را با عنوان «کسی فشنگ‌ها را نمی‌شمارد» درباره جنگ افروزی دولتمردان آمریکا، اسرائیل و رژیم آل سعود در چهار اجرا به صحنه بردم و خیلی هم مورد استقبال قرار گرفت ولی اجرای این نمایش آنقدر سخت بود که دیگر توفیق حاصل نشد کار را به اجرای عموم ببریم.

وی در ادامه افزود: چهار سال پیش در اختتامیه جشنواره تئاتر فجر زمانی که اوج مذاکرات هسته‌ای بود و همه دنبال قهرمان سازی از دولتمردان بودند و جریانی را تشویق می‌کردند- که البته از نظر من اشکالی هم ندارد اگر چه بعدها متوجه شدیم که برای ما هیچ دستاوردی هم نداشت ـ من پایین صحنه نشسته بودم و جوایز اهدا می‌شد تا اینکه به تندیس بخش کارگردانی رسیدیم.

شفیعی افزود: یک لحظه در ذهنم گفتم ما در این جو و فضا در حال قهرمان سازی هستیم درحالیکه شاید خیلی‌ها قهرمان واقعی نباشند من هم باید قهرمان واقعی خودم را معرفی کنم، چنین چیزی برای فضای تئاتری قدری سنگین بود و من به واکنش‌های هنرمندان فکر می‌کردم. به یکی از دوستانم که او هم کاندید بخش کارگردانی بود و البته هم کرمانی بود، گفتم‌ اگر هر کدام از ما انتخاب شدیم اسم حاج قاسم را روی صحنه ببریم.

شفیعی با اشاره به اینکه محمود عزیزی، اسم او را برای برگزیده کارگردانی خواند، افزود: لحظه‌ای که بلند شدم سرم تاب می‌خورد، گام برداشتن برایم سخت بود شاید آن روز خیلی تکلیفم مثل امروز مشخص نبود اما به خود جرأت دادم و ارادت قلبی خودم را پشت تریبون به سردار قاسم سلیمانی ابراز کردم. به نظر من کسی که قهرمان و لایق تشویق بود، سردار قاسم سلیمانی است که ایران مدیون او است وقتی این جمله را پشت تریبون گفتم بار سنگینی از دوشم برداشته شد.

وی در ادامه یادآور شد: عده‌ای آن زمان زخم زبان زدند که برایت نان و آب دارد اما عده‌ای مرا در آغوش گرفتند. این  جمله برای من نه نان و نه آب داشت بلکه آبرو داشت. گاهی اوقات ما هنرمندان باورهایی داریم که به خاطر یک عده آنها را سانسور می‌کنیم من از برخی هنرمندان و اندیشمندان گله دارم که یک ابراز همدردی ساده دراین روزها برای فردی که همه عمرش را برای امنیت ما گذاشت،‌نکردند.

شفیعی با اشاره به اجرای نمایش دریادلان گفت: من زمانی که این نمایش را کار کردم، خیلی خانواده مدافعان حرم به تماشای کار نشستند توفیق یافتم برای این خانواده‌ها نمایش اجرا کنم و این خیلی برایم ارزشمند بود. تمام این علاقه‌مندی از زمانی ایجاد شد که روی صحنه جمله‌ای برای حاج قاسم گفتم. بعد تصمیم گرفتم نمایشی کار کنم به نام «سر دی دار سردار» که بعدها تبدیل به نمایش «نامیرا» شد که سال گذشته در جشنواره تئاتر فجر اجرا شد. 

وی اظهار داشت:‌«نامیرا» ادای دینی به حاج قاسم سلیمانی بود همیشه آرزویم این بود که اگر توفیق داشته باشم ، ایشان کار ما را ببینند حداقل بخش‌هایی از کار را تماشا کنند تا اینکه در سیل خوزستان من چند نمایش به خوزستان بردم، آنجا توفیق پیدا کردم که سردار را ببینم. وقتی به او رسیدم گفتم که بخش‌هایی از نمایش دریادلان و نامیرا را ببیند و توضیحاتی به ایشان دادم، چقدر از کار ما خوششان آمد و مرا تشویق کردند.

شفیعی اظهار داشت: آخرین تصویری که به او نشان دادم ، تصویر تقدیم نمایشم در صحنه تئاتر فجر به ایشان بود. او هم پیشانی مرا بوسید نزدیک به پانزده دقیقه با هم صحبت کردیم و این لحظات برایم خیلی ارزشمند بود. در مراسم سالگرد سردار همدانی هم من یک قطعه نمایشی کوتاه داشتم که پسر سردار همدانی از ما خواستند این نمایش را داشته باشیم. من هم تمام تلاشم این بود که طوری اجرا برویم که سردار هم باشد و کار را تماشا کند وقتی که کارمان تمام شد ، دیدم از پشت صحنه به سمت تریبون می‌روند تا سخنرانی کنند من هم با ایشان صحبت کردم که تصور می‌کردم کار ما را ندیده‌اند، درحالیکه ایشان گفتند که کار را دیده‌اند و خطاب به من گفتند: «عجب روضه‌ای در این کار برایشان خوانده‌ام!»

وی در ادامه گفت: بعد از دیگران هم شنیدم که حاج قاسم سر اجرای نمایش چقدر اشک ریخته است. این ارادت و عشق تا امروز برایم باقی مانده تا اینکه فهمیدیم چه انسان بزرگی را از دست دادیم. به هرحال جامعه هنری و هنرمندان هم احساس دارند کاری اگر قرار است درباره شهید سلیمانی انجام شود باید در خور شأن ایشان باشد و یک ادای دین اساسی صورت بگیرد. هنرمندان هم مانند همه جامعه ایران عزادار هستند.

وی با بیان اینکه معتقد است خیابان‌ها مثل ایام محرم شده است، توضیح داد: بی انصافی است اگر در این روزهای سخت در کنار مردم نباشیم ، بخش زیادی از هنرمندان از سال ها قبل به سردار سلیمانی ارادت داشتند و دارند. امروز که سردار شهید شده باید یادمان باشد که از او یاد کنیم و از او حرف بزنیم. من رسما از همه مدیران فرهنگی درخواست دارم که اگر قرار است کاری درباره حاج قاسم تولید شود، با حوصله انجام شود نه شتاب زده و بی کیفیت که شخصیت والای ایشان به درستی نشان داده شود.

 

 

 

 

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول