اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  مرکزی

راه‌اندازی نخستین مدرسه بیمارستان کشور در اراک/ تدریس داوطلبانه ۲۲۰ معلم برای کودکان سرطانی

طی مراسمی نخستین مدرسه بیمارستان کشور در اراک راه‌اندازی شد؛ استان مرکزی ۲۴۰ کودک زیر ۱۸ سال مبتلا به سرطان زیر پوشش موسسه حامی یار دارد و قرار است ۲۲۰ معلم داوطلب، اندوخته‌های علمی و تجربی خود را در اختیار این کودکان قرار دهند.

راه‌اندازی نخستین مدرسه بیمارستان کشور در اراک/ تدریس داوطلبانه ۲۲۰ معلم برای کودکان سرطانی

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، ظهر امروز در مراسمی با حضور سید علی آقازاده استاندار مرکزی و جمعی از مسؤولان نخستین مدرسه بیمارستان کشور در اراک آغاز به کار کرد.

استاندار مرکزی در این مراسم گفت: در حال حاضر ۲۴۰ کودک زیر ۱۸ سال مبتلا به سرطان زیر پوشش موسسه حامی یار هستند.

سید علی آقازاده افزود: این موسسه طی عمر کوتاه فعالیت خود اقدامات بسیار مؤثری در راستای حمایت از نیازمندان به‌ویژه کودکان مبتلا به سرطان که متأسفانه یکی از آلام جامعه است، انجام داده که جای تقدیر دارد.

وی ضمن تقدیر از حمایت همه‌جانبه خیرین استان گفت: خیرین استان مرکزی در تمام حوزه‌های بهداشت و درمان، آموزش و پرورش، مساعدت به نهادهای حمایتی در کشور سرآمد هستند و در تمام مناسبات انسانی، اجتماعی و اخلاقی حضور مؤثر دارند.

نماینده عالی دولت در استان بیان داشت: در استان حدود ۲۴۰ کودک زیر ۱۸ سال زیر پوشش موسسه حامی یار هستند و از خدمات این موسسه بهره‌گیری می‌کنند و همچنین ۲۲۰ معلم داوطلب، اندوخته‌های علمی و تجربی خود را در اختیار این کودکان قرار می‌دهند.

آقازاده تأکید کرد: تمامی دستگاه‌های اجرایی استان نیز باید از این موسسه مردمی حمایت‌های لازم را انجام دهند و استانداری مرکزی نیز در این راستا از هیچ کوششی دریغ نمی‌کند.

وی اظهار داشت: مدرسه بیمارستان می‌تواند در کودکان مبتلا به سرطان، امنیت خاطر و نشاط معنوی ایجاد کند تا طی روند درمان از تحصیل خود بازنمانند.

استاندار مرکزی تصریح کرد: اختصاص زمین ۳۲۰ متری برای توسعه مدرسه بیمارستان خدمت کوچکی است که خدمتگزاران دولت در اختیار این موسسه قرار می‌دهند و امید است با تعامل دستگاه‌های دولتی و خیرین سلامت، تکمیل این پروژه با سرعت بیشتری پیگیری شود.

فعالیت‌های فرهنگی بسیار مؤثرتر و راهگشاتر از دارو درمانی است 

نماینده مردم اراک خنداب و کمیجان در خانه ملت نیز در این نشست گفت: موسسه حامی یار طی فعالیت خود توانسته در راستای بهبود روحیه و ایجاد نشاط و شادابی کودکان مبتلا به سرطان گام‌های مؤثری بردارد چراکه انجام فعالیت‌های فرهنگی بسیار مؤثرتر و راهگشاتر از داروی درمانی است.

علی‌اکبر کریمی تأکید کرد: در راستای توسعه مدرسه بیمارستان و خدمات فرهنگی می‌طلبد از ظرفیت خیرین که در تمامی حوزه‌ها همیشه در صحنه حضور داشتند، بهره‌گیری کرد.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه امکانات دولت محدود است از این‌رو نمی‌توان انتظار پاسخگویی به تمام مسائل و مشکلات کشور را داشت اما باید زمینه و بسترهای لازم را برای مؤسسات خیریه جامعه فراهم کرد تا بتوانند با خدمات صادقانه خود را که سالانه هزاران میلیارد تومان بدون نیاز به بوروکراسی اداری به نیازمندان ارائه دهند.

نماینده مردم اراک خنداب و کمیجان در خانه ملت با اشاره به ظرفیت‌های بالای استان در این خصوص گفت: دستگاه‌های دولتی باید اقدامات لازم را در راستای تسهیل و تسریع خدمات ارائه شده از سوی خیرین انجام دهند تا این ظرفیت عظیم در اختیار جامعه هدف قرار گیرد ‌

کریمی خاطرنشان کرد: باید در زمینه بهداشت و کنترل آلودگی هوا نیز در استان تدابیر ویژه‌ای اندیشید تا مجبور نباشیم هزینه‌های هنگفتی برای درمان بیماری‌ها متقبل شویم.

کودکان دارای بیماری‌های صعب‌العلاج نباید از تحصیل بازبمانند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این آیین بیان داشت: سازمان بهداشت جهانی مقوله سلامت را بسیار وسیع و منوط به سلامت و رفاه کامل جسمی، روحی و معنوی تعریف می‌کند و تنها شامل نقص عضو نمی‌باشد.

سید محمد جمالیان افزود: بیماران صعب‌العلاج دارای روحیه افسرده‌ای هستند که این روحیه سبب افزایش مشکلات جسمی نیز می‌شود و گریبان‌گیر خانواده‌ها نیز می‌شود.

وی تصریح کرد: طی چند سال اخیر اقدامات مؤثر فرهنگی و مفرح توسط موسسه حامی یار و خیرین برای بیماران صعب‌العلاج انجام شده که در روند درمان این بیمارستان بسیار مؤثر است که جای تقدیر دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان داشت: عقب ماندن از تحصیل کودکان دارای بیماری‌های صعب‌العلاج، باعث نگرانی خود و خانواده‌های این بیماران شده است که با راه‌اندازی «مدرسه بیمارستان» می‌توان به کودکان علاوه بر برنامه‌های تحصیلی، برنامه‌های غیر تحصیلی و فرهنگی نیز ارائه داد.

جمالیان با بیان اینکه در این مجموعه کتابخانه نیز تعبیه شده است، افزود: در ساختمان دوم که طرح توسعه آن مدنظر است کودکان و خردسالان دارای بیماری صعب‌العلاج که از بیمارستان ترخیص شده‌اند نیز می‌توانند از خدمات «مدرسه بیمارستان» و کتابخانه نیز بهره‌گیری کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک از کودکان امروز به عنوان سرمایه‌های آینده کشور یاد کرد و گفت: کودکان آینده‌سازان کشور هستند و باید به لحاظ جسمی، روحی و معنوی تقویت شوند تا بر اثر بیماری، از تحصیل بازنمانند.

مساعدت راه و شهرسازی در تامین زمین

مدیرکل راه و شهرسازی استان نیز اظهار داشت: راه و شهرسازی استان یکی از املاک خود را به‌صورت موقت در اختیار تحصیل کودکان مبتلا به سرطان قرار می‌دهد تا زمین ۳۲۰ متری که برای این موسسه خیریه در نظر گرفته شده با مساعدت ارگان‌ها و خیرین حوزه سلامت ساخته شود.

احمد مرزبان تأکید کرد: با تأکید نماینده عالی دولت در استان روز گذشته کمیته فنی این زمین تشکیل شود که زمین از انجام تشریفات اداری در اختیار خیرین قرار گیرد و عملیات اجرایی این مدرسه برای کودکان امروز و آینده‌سازان این مرز و بوم توسط خیرین در استان آغاز شود.

 ۲۴۰ کودک مبتلا به سرطان از خدمات موسسه حامی یار بهره‌مند می‌شوند

مدیرعامل موسسه حامی یار نیز در این آیین گفت: در سال ۹۳ در اولین اقدام این موسسه دفتر مددکاری را در بیمارستان امیرکبیر تأسیس کرد و از سال ۹۵ به‌طور رسمی فعالیت آموزشی خود را شروع کرد و تفاهم‌نامه‌ای با آموزش و پرورش تنظیم شد، در این راستا ۲۲۰ معلم داوطلب در این مدت مجموعه را همراهی می‌کردند که در مجموع ۱۱ هزار ساعت آموزش تحصیلی و درسی و ۳ هزار ساعت آموزش غیرتحصیلی به کودکان ارائه می‌شود.

حامد صوفی افزود: در حال حاضر ۲۴۰ کودک مبتلا به سرطان از خدمات موسسه حامی یار بهره‌مند می‌شوند و راه‌اندازی «مدرسه بیمارستان» فضای آموزشی مطابق با استانداردهای آموزشی، پزشکی و روانشناسی که امکان برخورداری از آموزش‌های تحصیلی و اوقات فراغت را برای کودکان مبتلا به بیماری‌های سخت‌درمان و مزمن، در طول مدت درمان آن‌ها، فراهم می‌آورد.

وی با بیان اینکه افسردگی، اضطراب، عدم علاقه، عزت‌نفس پایین می‌تواند به علت عدم حضور کودک در مدرسه اتفاق بیفتد گفت: بدون مدرسه کودک می‌تواند احساس فقدان وبی هدفی کند، کودکان و نوجوانان نگرانی زیادی برای بازگشت به مدرسه بعد از غیبت‌های طولانی که به‌منظور درمان و بستری شدن صورت گرفته بود دارند و والدین نیز واکنش هیجانی نسبت به بازگشت فرزندشان به مدرسه دارند و آنها نگران‌اند فرزندشان بیماری مسری بگیرد همچنین والدین نگرانند از اینکه فرستادن کودک به مدرسه باعث استرس اضافی برای او در این زمان می‌شود.

مدیرعامل موسسه حامی یار تصریح کرد: به همین منظور ایجاد فضای آموزشی مطابق با استانداردهای پزشکی و با در نظر گرفتن شرایط خاص جسمانی و روحی هر کودک، ضرورت دارد.

صوفی اضافه کرد: برقراری عدالت آموزشی، پیشگیری از محرومیت‌های تحصیلی، ارتقا روحیه و جلوگیری از افسردگی و بی‌حوصلگی کودک و پدیده بیمارستان زدگی، علاقه‌مندی به مدرسه پس از درمان، تقویت مثبت اندیشی توان‌بخشی در به دست آوردن پیشرفت تحصیلی، تعیین مشکلات آموزشی دانش آموزان مبتلا به بیماری‌های سخت‌درمان در مقاطع مختلف تحصیلی از جمله اهداف مدرسه بیمارستان است.

وی اظهار داشت: هر کودک بستری با بیماری مزمن و سخت‌درمان در بیمارستان امیرکبیر اراک، پس از شناسایی و انجام مصاحبه حضوری، دارای پرونده مجزا در مدرسه بیمارستان خواهد شد و نیازسنجی صورت خواهد گرفت.

مدیرعامل موسسه حامی یار خاطرنشان کرد: کادر «مدرسه بیمارستان» با بخش‌های بستری کودکان در ارتباط بوده و هر روز با آگاهی از تعداد کودکان بستری و شرایط آنان و ضمن ارتباط مستمر با پزشک معالج و مدرسه کودک، آموزش تحصیلی ایشان انجام می‌شود. همچنین هر روز هفته، کلاس‌های مختلف اوقات فراغت در بخش بستری کودکان برگزار می‌شود.

انتهای پیام/و

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول