اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  سلامت

ایران در تولید مقالات در جایگاه اول قرار دارد

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: رشد تولیدات علمی در کشور حرکت رو به رشدی را داشته است، به طوری که ایران در زمینه تولید مقالات رتبه ۱۵ جهان و رتبه اول منطقه را در سال ۲۰۱۹ کسب کرده است.

ایران در تولید مقالات در جایگاه اول قرار دارد

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، رضا ملک زاده در مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در سال ۲۰۱۹ بیش از ۶۲ هزار و ۱۸۲ مقاله در ایران تولید شده است، خاطر نشان کرد: در یکسال ۵۵ هزار استناد به این مقالات شده است که شاخص خوبی در سطح جهان محسوب می شود و حوزه سلامت و علوم پزشکی سهم ۳۰ درصدی در تولید مقالات و دستاوردهای علمی کشور دارد.

وی افزود: شاخص ایران از نظر تعداد و انتشارات مقالات و هم چنین ثبت مقالات پر استناد نسبت به همه کشور قابل قبول است و اکنون سهم ایران در تولید علم جهان دو درصد است، درحالیکه یک درصد از جمعیت جهان را داریم.

تولید 340 محصول دارویی توسط شرکت های دانش بنیان در کشور

ملک زاده با اشاره به فعالیت مراکز رشد و ایجاد شرکت های دانش بنیان در کشور گفت: در حال حاضر ۳۰ درصد از شرکت‌های دانش بنیان کشور در حوزه سلامت  فعالیت می کنند و   تاکنون ۳۴۰ محصول دارویی توسط این شرکت ها در سطح کشور تولید شده اند.

وی با اشاره به رشد نوآوری در کشور از طریق تحقیقات و فناوری، بیان کرد: در دوران گذشته، رتبه ایران در نوآوری و فناوری ۱۰۶ بوده است که اکنون رتبه ایران در این زمینه به ۶۱ رسیده است.

ملک زاده افزود: ایران در زمینه سلولهای بنیادی، پیوند کبد، فناوری نانو و پیوند مغز استخوان نیز طی سالهای گذشته به پیشرفت های زیادی دست یافته است و این دستاوردهای با وجود مشکلات و چالشها، تحریم ها و کمبود بودجه حاصل شده است.

به گفته وی، بودجه کل تحقیقات کشور سه صدم درصد است در حالیکه در کره جنوبی این میزان  ۴.۵ درصد است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ایران در زمینه داروسازی پیشرفت شگرفی داشته است، افزود: در دوران گذشته، ۳۰ درصد از داروها در داخل کشور تولید می شد که بدنبال پیشرفت های حاصله اکنون این رقم به بیش از ۹۵ درصد افزایش یافته است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر  ۳۰۴ محقق و پژوهشگر ایرانی در صدر یک درصد دانشمندان برتر جهان قرار گرفته اند که ۹۰ پژوهشگر از این تعداد مربوط به حوزه سلامت است.

وی حمایت از طرحهای سلولهای بنیادی و ژن تراپی ،افزایش تعداد "اتاق های تمیز" ویژه تحقیقات آزمایشگاهی از ۱۰ به ۱۸ اتاق و فعالیت ۲۴ آزمایشگاه جامع تحقیقات در سطح کشور را از ظرفیت ها  و برنامه های تحقیقاتی وزارت بهداشت عنوان کرد.

تولید سالانه بیش از دو هزار مقاله در دانشگاه علوم پزشکی مشهد

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به رشد تولیدات علمی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سالانه دو هزار مقاله در این دانشگاه تولید می شود و اکنون جایگاه دانشگاه علوم پزشکی مشهد به لحاظ تولید علم بعد از دانشگاه تهران قرار گرفته و تاکنون ۱۳ هزار و ۴۱۰ مقاله توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد به ثبت رسیده که ۱۳۰ هزار استناد به این دانشگاه در سطح جهان شده و رشد بسیار خوبی است.

دیابت در کشور رشد چشمگیری داشته است

ملک زاده اظهار کرد: بر اساس مطالعات کوهورت، بیماری دیابت در کشور رشد چشمیگیری داشته است و در برخی از استان های کشور حدود نیمی از افراد در معرض ابتلا به این بیماری قرار گرفته اند.

وی در بازدید از مرکز پایش سلامت کارکنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در سال ۱۹۷۰ پنج میلیون نفر از زنان و ۶ میلیون نفر از مردان ایرانی مبتلا به دیابت بودند، گفت: در حال حاضر ۱۲ درصد جمعیت ایران مبتلا به دیابت هستند و روند ابتلا به این بیماری به طور چشمگیری در حال افزایش است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تغییر شرایط اقتصادی، کاهش تحرک و فعالیت بدنی، سبک تغذیه، کاهش وزن در دوران کودکی و چاقی را از جمله عوامل زمینه ساز ابتلا به دیابت برشمرد و افزود: چاقی زمینه ابتلا به دیابت را تا دو برابر افزایش می دهد که باید در این زمینه برنامه ریزی های لازم صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس مطالعه کوهورت استان فارس، به طور تقریبی ۳۲ درصد از افراد مورد بررسی (ده هزار نفر) قند خون بالای ۱۰۰ و در مرحله پره دیابت و ۱۲ درصد مبتلا به دیابت هستند بنابراین تا ۱۵ سال آینده یک سوم  این جمعیت به دیابت مبتلا می شوند و اگر بخواهیم در مقیاس ملی به آن توجه کنیم در آینده یک چهارم مردم ایران به این بیماری مبتلا خواهند بود.

ملک زاده با بیان اینکه با ادامه این روند تا چند سال آینده نظام سلامت تحت تاثیر بیماری دیابت قرار خواهد گرفت، تصریح کرد: در حال حاضر ۲۱ درصد یزدی ها، ۲۰ درصد رفسنجانی ها، ۱۹ درصد اهوازی ها و ۱۶ درصد مازندرانی ها مبتلا به دیابت هستند.

دیابت به راحتی قابل پیشگیری است

وی بیان داشت: بر اساس مطالعات کوهورت، ۴۶ درصد از جمعیت استان مازندران در مرحله پیش دیابت قرار دارند و در برخی استان های دیگر نیز شرایط بدین گونه است. قطعا در آینده شاهد مشکلات بهداشتی ناشی از بیماری دیابت برای نظام سلامت خواهیم بود و این درحالی  است که این بیماری با رعایت اعتدال در مصرف مواد غذایی، کاهش وزن و تحرک بدنی کاملا قابل پیشگیری است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه سازمان بهداشت جهانی بر جلوگیری از افزوده شدن به جمعیت دیابت تاکید دارد، گفت: در حال حاضر برای پیشگیری از بیماری دیابت راهنماهای بالینی در کشورهای اروپایی و آمریکایی طراحی شده است و تمامی مراکز آموزشی و اداری موظف به رعایت آن شده اند.

کاهش مصرف مواد شیرینی از مهمترین راهکارهای پیشگیری از دیابت است

ملک زاده کاهش مصرف مواد شیرینی را از مهمترین راهکارهای پیشگیری از بیماری دیابت عنوان کرد و افزود: در حال حاضر مصرف شکر در کشور بیش از میانگین و استانداردهای جهانی است و باید از روش های جایگزین برای کنترل مصرف شکر و مواد قندی استفاده کرد.

وی با بیان اینکه هدف اصلی مطالعات کوهورت، برنامه ریزی در راستای ارتقای سلامتی و پیشگیری از بیماری ها است، اضافه کرد: در سه دهه گذشته پیشرفت های بسیار خوبی در سطح سلامت، سواد و کاهش نابرابرها در کشور صورت گرفته است اما با وجود این اقدامات باید در زمینه پیشگیری از بیماری ها تلاش کنیم.

کم بینایی و نابینایی با بالا رفتن سن، افزایش می یابد

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه کم بینایی و نابینایی یکی از مشکلات سلامتی است که بالا رفتن سن افزایش می یابد، افزود: خوشبختانه کشورمان در حوزه  چشم پزشکی رشد مطلوبی داشته است و بسیاری از درمان های پیچیده همچون پیوند قرنیه میسر شده است.

ملک زاده در بازدید از بانک چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد و نشست هم اندیشی مسائل فقهی در زمینه تامین بافت و نسج پیوندی چشم، راه اندازی بانک چشم در دانشگاه علوم پزشکی مشهد را اقدامی نوین و مهم در راستای درمان بیماران مبتلا به نابینایی و کم بینایی عنوان کرد و گفت: با همکاری و حمایت طلاب و روحانیون این مرکز می تواند به عنوان مرکزی پاسخگو برای درمان بیماران مبتلا به مشکلات بینایی و تامین نیازهای آن درشرق کشور باشد.

ایران در زمینه پیوند کبد یکی از پیشرفته ترین کشورهای دنیا است

وی خاطرنشان کرد: فرآوری اعضای پیوندی از اهدا کنندگان مرگ مغزی با حمایت امام خمینی(ره) شکل گرفت و این امر موجب شد که رشد بسیار خوبی در میان کشورهای منطقه داشته باشیم. در حال حاضر ایران در زمینه پیوند کبد یکی از پیشرفته ترین کشورها در جهان محسوب می شود که این امر با حمایت مراجع تقلید و روحانیون میسر شده است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بر لزوم تقویت فرهنگ اهدای عضو تاکید کرد و اظهار داشت: می توان با همکاری سایر نهادها، مردم اهدای عضو را به عنوان یک ثواب اخروی در راستای نجات جان بسیاری از بیماران نیازمند در نظر بگیرند.

ملک زاده از آمادگی وزارت بهداشت برای حمایت از حوزه اهدای عضو خبر داد و گفت: در حال حاضر روش های درمانی نوینی همچون ژن درمانی یافت شده است که می توان حتی نابینایی مطلق را درمان کرد و مشهد مقدس با توجه به زیر ساخت های مناسب و وجود پزشکان و اعضای هیات علمی توانمند، ظرفیت وارد شدن در این زمینه را دارد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول