اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  شرق آسیا و اقیانوسیه

چین: آمریکا در امور داخلی ما مداخله می‌کند

رئیس‌جمهور چین در گفت‌وگوی تلفنی با همتای آمریکایی خود گفته واشنگتن در امور داخلی پکن مداخله می‌کند.

چین: آمریکا در امور داخلی ما مداخله می‌کند

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «شی جین‌پینگ»، رئیس‌جمهور چین در گفت‌وگوی تلفنی با «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا نسبت به دخالت واشنگتن در امور داخلی چین اعتراض کرده است. 

پیش از این دونالد ترامپ در توئیتر گفته بود با همتای چینی خود درباره توافق تجاری و کره‌شمالی گفت‌وگو کرده است. او نوشت: «چین پیشتر خرید حجم زیادی از محصولات کشاورزی و (محصولات) بیشتر را آغاز کرده است. امضای رسمی (توافق تجاری) سازماندهی شده است. درباره کره‌شمالی، جایی که با چین و هنگ‌کنگ در حال کار درباره آن هستیم نیز گفت‌وگو کردیم.»

خبرگزاری رویترز به نقل از تلویزیون چین نوشته پیشنهاد این گفت‌وگوی تلفنی را ترامپ مطرح کرده و رئیس‌جمهور چین با آن موافقت کرده است. 

خبرگزاری دولتی «شینهوا» گفته رئیس‌جمهور چین به ترامپ گفته پکن درباره «گفته‌ها و اعمال منفی» ایالات متحده آمریکا در موضوعات مربوط به تحولات تایوان، هنگ‌کنگ و تبت به شدت نگران است. 

شینهوا نوشت: «این اقدامات، دخالت در امور داخلی چین به شمار می‌روند، باعث لطمه به منافع چین شده و به تضعیف اعتماد و همکاری میان دو طرف منجر شده است.»

ترامپ حدود سه هفته پیش به‌رغم مخالفت جدی پکن، قانون مصوب کنگره آمریکا در حمایت از اعتراضات هنگ‌کنگ را تایید کرد.

«وانگ یی» وزیر خارجه چین بعد از شرکت در نشست وزرای خارجه عضو گروه ۲۰ به میزبانی شهر «ناگویا» در ژاپن تاکید کرده بود که «هنگ‌کنگ بخشی از چین باقی می‌ماند».

هنگ‌کنگ تا سال ۱۹۹۷ تحت حاکمیت انگلیس قرار داشت. از آن سال حاکمیت چین بر این منطقه اعاده شد، اما ساختار سیاسی این منطقه همچنان دست‌نخورده باقی مانده و اصطلاحا شرایط «یک کشور، دو سیستم» در روابط میان پکن و هنگ‌کنگ برقرار است. این منطقه از لحاظ نظام سیاسی در امور داخلی مستقل است و صرفا در سیاست‌های کلان نظامی و امنیتی از پکن پیروی می‌کند.

این منطقه از پنج ماه پیش درگیر بحرانی است که با اعتراض به قانون استرداد مجرمین به خاک اصلی چین آغاز شد. بر اساس آن هنگ‌کنگ می‌توانست برخی مجرمین را برای ادامه محاکمه یا اجرای مجازات، به سرزمین اصلی چین بفرستد.

هرچند آن قانون اکنون به طور کلی کنار گذاشته شده، اما اعتراضات در این منطقه ادامه دارد و در هفته‌های اخیر رنگ آشوب و خرابکاری به خود گرفته است. برخی از معترضین نیز در تلاشند که هنگ‌کنگ را به‌طور کلی از چین جدا کنند، چیزی که وزیر خارجه چین در مورد آن هشدار داده است.

«رابرت اوبرایان» مشاور امنیت ملی آمریکا ماه گذشته تأکید کرده بود که آمریکا چشمانش را بر روی تحولات هنگ‌کنگ نمی‌بندد. مشاور امنیت ملی آمریکا اضافه کرد که واشنگتن خواستار پیشبرد انتخابات در هنگ‌کنگ بدون خشونت بوده و امیدوار است که سرکوب دیگری همانند «میدان تیان‌آنمن» در هنگ‌کنگ روی ندهد.

رئیس جمهور آمریکا ماه پیش در مصاحبه تلفنی با شبکه خبری فاکس‌نیوز گفته بود که از «جنبش‌های آزادی‌خواه» در هنگ‌کنگ حمایت می‌کند، اما در عین حال ادعا کرد که وی از «شی جین‌پینگ» رئیس جمهور چین هم حمایت می‌کند، به خصوص که واشنگتن و پکن در حال مذاکره درباره یک توافق تجاری تاریخی هستند.

گفت‌وگوی ترامپ و رئیس‌جمهور چین در روز یکشنبه یک هفته بعد از آن صورت گرفت که نماینده‌های آنها یک توافق مقدماتی برای پایان دادن به جنگ تجاری ۱۸ ماهه میان دو کشور آغاز کردند. 

انتهای پیام/ 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول