اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

آمریکا تحریم تسلیحاتی قبرس را لغو می‌کند

کنگره آمریکا در اقدامی مخالف منافع ترکیه، به تحریم تسلیحاتی کشور قبرس پایان داد.

آمریکا تحریم تسلیحاتی قبرس را لغو می‌کند

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس،‌ مجلس سنای آمریکا بامداد چهارشنبه در جلسه‌ای به لغو تحریم تسلیحاتی سی‌ودو ساله قبرس رأی مثبت داد.

خبرگزاری فرانسه این اقدام کنگره آمریکا را بر خلاف منافع ترکیه در بحبوحه افزایش تنش بین آنکارا و نیکوزیا توصیف کرده و نوشت: «سنای [آمریکا] این اقدام را به عنوان بخشی از لایحه بودجه نظامی هنگفت با ۸۶ رأی موافق و هشت رأی مخالف تصویب کرد».

این لایحه که اکنون برای اجرایی شدن به میز «دونالد ترامپ»‌ رئیس‌جمهور آمریکا در کاخ سفید رفته، تحریم تسلیحاتی ایالات متحده بر قبرس از زمان سال ۱۹۸۷ را پایان می‌دهد.

طرح لغو تحریم تسلیحاتی قبرس به ابتکار سناتورها «رابرت منندز» و «مارکو روبیو» پیشنهاد شده بود و این دو نفر می‌گویند با این کار قصد دارند قبرس را به افزایش همکاری‌ با یونان و رژیم صهیونیستی ترغیب کنند.

منندز بعد از تصویب این طرح گفت:‌ «همزمان با تمایل قبرس به تعمیق شراکت استراتژیک با ایالات متحده، به نفع منافع امنیتی و اقتصادی ماست که محدودیت‌های تسلیحاتی چند ده ساله را، که دیگر به الزامات امنیتی آمریکا کمکی نمی‌کند، لغو کنیم».

به نوشته خبرگزاری فرانسه، البته ارائه برخی فناورهای نظامی حساس به قبرس ذیل این طرح ممنوع شده، مگر اینکه دولت آمریکا تایید کند که قبرس به کشتی‌های نظامی روسی سوخت و خدمات ارائه نمی‌کند.

پیش از این خبر رسیده بود دولت خودخوانده قبرس شمالی، فرودگاه «گِتیچ‌قلعه» در خاک خود را برای پرواز پهپادهای ارتش ترکیه جهت اسکورت و محافظت از کشتی‌های حفاری این کشور که در مدیترانه فعالیت می‌کنند، اختصاص داده است (جزئیات بیشتر).

بعد از تهدیدهای مکرر اتحادیه اروپا و برخی کشورهای حوزه مدیترانه به مقابله با حفاری نفت‌وگاز ترکیه در بخش‌های شرقی این دریا بود که ترکیه به استفاده از هواپیمای بدون سرنشین برای اسکورت و محافظت از کشتی‌های حفاری خود روی آورد.

تنش‌ها در دریای مدیترانه از سال گذشته و به دلیل تلاش‌های ترکیه، یونان و قبرس جهت عملیات اکتشاف و حفاری گاز در منطقه شدت یافته و این مسئله به پدیدار شدن تنش‌های قدیمی منجر شده است. جزیره قبرس بیش از چهار دهه است که به دو بخش «ترک‌نشین» در شمال و «یونانی‌نشین» در جنوب تقسیم شده و آنکارا روابط مناسبی با بخش یونانی‌نشین قبرس ندارد. تاکنون نیز تلاش‌هایی برای تنش زدایی صورت گرفته، اما به شکست انجامیده است.

اتحادیه اروپا  چندی قبل اعلام کرد که طرح ترکیه برای انجام حفاری برای جستجوی نفت و گاز در سواحل قبرس نگرانی بسیار در این منطقه را موجب شده است. اتحادیه اروپا هشدار داده که این اقدام ترکیه موجب افزایش تنش‌ها میان این دو کشور شده و غیر قابل قبول است.

انتهای پیام/ص

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول