اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  اقتصاد کلان و بودجه

معافیت مالیاتی به جز حوزه‌های دارویی و معیشتی بی‌معناست

مشاور مالیاتی اتاق اصناف تهران و ایران معافیت مالیاتی به جز در دو حوزه دارویی و معیشتی را بی‌معنا خواند و گفت: معافیت‌های مالیاتی متعدد اعم از قانون‌محور و شخص‌محور تبعیض مالیاتی است.

معافیت مالیاتی به جز حوزه‌های دارویی و معیشتی بی‌معناست

به گزارش خبرگزاری فارس، برنامه "گفت‌و‌گوی اقتصادی" رادیو گفتگو با موضوع وضعیت مالیات در بودجه 99 با حضور دکتر محمد رضا جعفریان مشاور مالیاتی اتاق اصناف تهران و ایران، ابراهیم رزاقی استاد دانشگاه و اقتصاددان و ارتباط تلفنی با خسرو ابراهیمی نائب رئیس اتاق اصناف تهران، محمود علیزاده کارآفرین و محمود حاجی میر مشاور مدیر پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد.

جعفریان در رابطه با ظرفیت و توان بخش خصوصی برای تأمین درآمدهای بودجه دولت از مالیات گفت: مالیات قطعاً می تواند بخشی از هزینه های جاری دولت را تأمین کند. در واقع مالیات ابزاری قوی در دست دولتهاست که با اخذ درآمد صحیح و بازتوزیع ثروت بین مردم به تأمین هزینه جاری دولت کمک می کند.

وی افزود: سازمان امور مالیاتی در لایحه بودجه، ظرفیت مالیاتی را 175 هزار میلیارد تومان پیشنهاد کرده و دولت این عدد را به 195 هزار میلیارد تومان تغییر داده و این مبلغ، غیر از سه درصد مالیات بر ارزش افزوده کالا و خدمات مربوط به شهرداری هاست.

مشاور مالیاتی اتاق اصناف تهران و ایران از احتمال عدم تحقق درآمد 195 هزار میلیارد تومانی از مالیات ابراز نگرانی کرد و گفت: کشور ما ظرفیت مالیاتی به اندازه 175 هزار میلیارد تومان را دارد اما این مبلغ هم به شرط ایجاد انگیزه برای تولید حاصل خواهد شد. بنابراین در شرایط رکود تولید، این رقم از درآمد مالیاتی امکانپذیر نیست ضمن اینکه ما سال آینده با رکود بیشتری مواجه خواهیم بود.

جعفریان، معافیت مالیاتی به جز در دو حوزه دارویی و معیشتی را بی معنا خواند و افزود: مجلس باید از رئیس جمهور و هیئت دولت درباره هزینه 488 میلیارد ریالی دولت سوال کند.

وی همچنین افزایش ارائه ریزداده های بانکی به سازمان امور مالیاتی را گامی مثبت در جهت تشخیص فرارهای مالیاتی دانست و تأکید کرد: اگر دولت درخصوص هزینه مالیات ها با مردم شفاف باشد فرهنگ سازی برای پرداخت مالیات به شکل اتوماتیک وار انجام خواهد شد.

مشاور مالیاتی اتاق اصناف تهران و ایران با تأکید بر لزوم وضع قوانین سختگیرانه برای جلوگیری از فرارهای مالیاتی بیان داشت: طبق ماده 274 قانون مالیاتی باید افراد متخلف و فرار مالیاتی دستگیر شوند، دادستان چهارشنبه هفته قبل به این قضیه ورود کرد و 25 نفر در استان خوزستان بازداشت شدند.

وی محرومیت فرارکننده های مالیات از تمام حقوق اجتماعی را بسیار موثر خواند و تأکید کرد: بازار شناسنامه دارد و مالیات خود هم می پردازد اما کسانی که اقتصاد زیرزمینی و فرار مالیاتی دارند به اندازه قدرتمند هستند که نمی توان به سراغ آنها رفت.

جعفریان معافیت مالیاتی متعدد اعم از قانون محور و شخص محور را تبعیض مالیاتی دانست و افزود: 42 هزار میلیارد تومان یارانه در بودجه 99 لحاظ شده اما چرا باید این یارانه به همه مردم پرداخت شود؟

مشاور مالیاتی اتاق اصناف تهران و ایران در ادامه مطلب دریافت مالیات، فروش ذخایر زیرزمینی، دریافت وام، فروش اوراق قرضه و فروش مستغلات و مازاد دارایی ها را به عنوان پنج منبع وصول درآمد دولت برای بودجه برشمرد و گفت: وام گرفتن و اوراق قرضه فقط مردم را گرفتارتر می کند و هیچ فایده ای ندارد.

جعفریان اذعان کرد: ما در حال حاضر دچار بحرانیم و مسئولان باید این بحران را مدیریت و رفع کنند. فناوری و دانش فنی باید وارد پالایشگاه ها شود و ظرفیت پالایشگاه ها مورد استفاده قرار گیرد.

وی با تأکید بر اینکه مردم در انتخابات دقت کنند و توانایی افراد را با لباس هایشان نسنجند گفت: متاسفانه ما مدیران را بر اساس ظاهر آنها می سنجیم و به ظرفیت و توانمندی ها توجهی نداریم.

مشاور مالیاتی اتاق اصناف تهران و ایران درخصوص تلاش مجلس برای افزایش درآمدهای مالیاتی دولت گفت: ما 10 هزار و 500 میلیارد تومان درآمد مالیاتی داریم و 23 هزار میلیارد تومان هم هزینه جاری کشور است، در شرایطی که از فروش نفت هم محروم شده ایم دولت باید این مبلغ را از کجا باید تأمین کند؟ ضمن اینکه وقتی نیمی از واحدهای تولیدی در کشور تعطیل هستند، لذا باید از فعالان این عرصه مالیات بگیریم.

جعفریان با تاکید بر لزوم دریافت مالیات از همه درآمدها و ساماندهی معافیت های مالیاتی عنوان کرد: طبق گزارش مرکز پژوهش های مجلس 120 نفر درآمد میلیاردی از سود سپرده دارند و 40 هزار بنگاه اقتصادی هم داریم که از سپرده های بانکی سود می گیرند اما از این افراد مالیاتی دریافت نمی شود.

*استقلال سازمان امور مالیاتی ضروری است

ابراهیم رزاقی در ابتدای این برنامه اظهار کرد: بخش خصوصی تولید کننده در حال ورشکستگی و در بحران به سر می برد و از سویی دیگر بخش خصوصی دلال و واردکننده هم به اسم تولید از بانک تسهیلات می گیرد و در واردات و احتکار هزینه می کند. متاسفانه افراد این حوزه شناسایی نشده و مالیاتی هم از آنها دریافت نمی شود.

این اقتصاددان با انتقاد از عدم نظارت موثر قوه مقننه بر قوه مجریه گفت: قوه مجریه کاملاً سرخود عمل می کند و به کسی هم پاسخگو نیست.

وی با تأکید بر اینکه مسئولان تفکر سرمایه داری را کنار گذاشته و به فکر توسعه باشند گفت: مسئولان باید جهادی و ساده زیست باشند و به تعبیر امام راحل (ره) باید از کوخ نشینان و مستضعفان جامعه انتخاب شوند تا درد فقرا را بفهمند.

این استاد دانشگاه با اشاره به راهکارهای دریافت مالیات از افرادی که فرار مالیاتی دارند مطرح کرد: راهکار اولیه، استقرار مدیران جهادی و ساده زیست در مسئولیت های مختلف کشور است و در کنار این موضوع استقلال سازمان امور مالیاتی و خرید اطلاعات نیز ضروری است.

رزاقی با بیان اینکه یکی از مدیران سازمان امور مالیاتی به برخی استانداران، فرمانداران و یا کارکنان برخی بانکها پاداش هایی داده اظهار داشت: مسئول نظارت بر این مسائل کدام ارگان و نهاد است؟

اقتصاددان با اشاره به اینکه نظام سرمایه داری از زمان دولت سازندگی همچنان در حال پیاده شدن در کشور است گفت: نتیجه ادامه چنین رویکردی 30 میلیون بیکار و قرار گرفتن اکثر مردم ایران در زیر خط فقر است بطوریکه مردم احساس می کنند حکومت برای ثروتمندان است نه فقرا. چگونه می شود که مردم دو سال پیاپی تورم 40 درصدی را تجربه می کنند اما دولت حقوق ها را فقط تا 15 درصد بالا می برد؟!

وی مطرح کرد: ما 50 میلیارد دلار درآمد ارزی داریم اما سوال اینکه این درآمدها صرف چه کاری می شود؟ آیا نمی توان از تولید حمایت کرد تا نیاز به دلار کمتر شود؟ به جای یورو و دلار می توان از طلا در مبادلات استفاده کرد. ما با این وضعیت ذلیل آمریکا هستیم چراکه هر زمان اراده کنند ما را تحریم می کنند.

این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که چگونه سهمی که دولت برای افزایش مالیات از بخش تولیدی در بودجه 99 تعیین کرده حاصل خواهد شد؟ گفت: دولت راه های ساده ای را برای این کار در پیش می گیرد از جمله اینکه قیمت دلار را بالا ببرد و یا از سازمان های بیمه ای و فعالیت های مختلف وام بگیرد تا درآمدش را افزایش دهد بدون اینکه به عواقب بعدی آن توجه داشته باشد.

*مالیات بر ثروت هنوز جایگاه خاصی در ایران ندارد

ابراهیمی در مصاحبه با رادیو گفت و گو بیان کرد: دریافت مالیات با آرامش از اصناف و بازار، که یک سیستم سنتی دارند بسیار آسانتر و بیشتر خواهد بود تا اینکه با فشار برخورد کنیم.

همچنین علیزاده، مالیات را از هزینه های اجرایی و مدیریتی کشورها خواند و گفت: کشور ما نیز با وجود دسترسی مناسب به نفت اما می تواند در حوزه مالیات به خوبی عمل کند و از وابستگی ها به نفت بکاهد.

وی با بیان اینکه ایجاد شفافیت در مالیات از فشار تورم های لحظه ای می کاهد افزود: دریافت مالیات شفاف و بر اساس ضوابط موجب گسترش مساوات و عدالت در درآمدها و هزینه های تولید به ویژه در حوزه بازرگانی، توزیع و رونق تولید و حذف واسطه ها خواهد شد.

در پایان این برنامه رادیویی، حاجی میر اظهار کرد: سهم مالیات در اداره دولتها سهم قابل توجه و مهمی است. طبق آمار و اطلاعات موجود، سهم مالیات در بودجه سال 99 توسعه پیدا کرده است.

مشاور مدیر پارک علم و فناوری دانشگاه تهران  با بیان اینکه مالیات بر ثروت همچنان جایگاه خاصی در ایران ندارد مطرح کرد: اگر این نوع از مالیات به بخش درآمدی دولت اضافه و تعریف شود سهم عمده ای در توسعه نظام مالیاتی ایجاد خواهد شد.

انتهای پیام/

 

 

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول