اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دفاتر منطقه ای  /  آسیای مرکزی و روسیه

«نیروی سیبری» پول‌ساز برای روسیه جذاب برای همسایه

همزمان با فعال‌سازی خط لوله انتقال گاز روسیه به چین موسوم به «نیروی سیبری»، نخست وزیر قزاقستان پیشنهاد ساخت دومین شاخه این خط لوله از قلمروی قزاق‌ها را مطرح کرد.

«نیروی سیبری» پول‌ساز برای روسیه جذاب برای همسایه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک، با فعال‌سازی لوله انتقال گاز «نیروی سیبری»، روسیه و شرکای این کشور به بررسی راه‌اندازی دومین شاخه این لوله پرداختند.

قبلا این برنامه «التای» نام داشت و مورد نگرانی اتحادیه اروپا و علاقه همسایگان روسیه بود.

همچنین به نظر کارشناسان لوله‌های انتقال گاز روسیه وضعیت بازارهای گازی جهانی را کاملا دگرگون خواهند کرد.

قرار بود این خط لوله از کوه‌های «التای» بگذرد اما این عامل منجر به بروز اعتراضات از طرف سازمان‌های حامی محیط زیست شد بنابراین «مسکو» تصمیم بر تغییر مسیر پروژه گرفت.

با توجه به این عوامل رئیس جمهور مغولستان در قالب همایش اقتصادی شرقی پیشنهاد ساخته لوله در قلمروی مغولستان را مطرح کرد و در حال حاضر کارشناسان ظرفیت‌های این پیشنهاد را بررسی می‌کنند.

علاوه بر این قزاقستان خواستار حضور در پروژه نیروی سیبری 2 شده است. «عسکر مامین» نخست وزیر این کشور همزمان با فعال‌سازی لوله نیروی سیبری پیشنهاد ساخت دومین لوله از طریق قلمروی قزاق‌ها را داد.

وی گفت: در حال حاضر اقداماتی برای تعیین قیمت گاز انجام می‌شود و ما علاقه‌مند به صادرات گاز روسیه به چین از طریق قلمروی قزاقستان هستیم.

«محمبت داسمحمبت‌اف» معاون وزیر انرژی قزاقستان از اجرای برنامه‌های دولتی در شرق این کشور در چارچوب پروژه نیروی سیبری 2 خبر داد.

«میخایل کاگان» رئیس مرکز تحلیلی دانشگاه اقتصادی روسیه در این خصوص اظهار داشت: دولت قزاقستان پیشنهاد خوبی را مطرح کرد و این برنامه برای بازار داخلی این کشور نیز مفید خواهد بود.

وی افزود: تأمین گاز شرق کشور با استفاده از لوله نیروی سیبری راحت‌تر از ساخت لوله گاز از غرب قزاقستان خواهد بود و هزینه‌ زیادی دارد.

همزمان کارشناسان آمریکایی و انگلیسی از این پروژه انتقاد می‌کنند و از عدم علاقه‌مندی مسکو و پکن به افزایش وابستگی خود به مسیرهای ترانزیتی خبر می‌دهند.

«متیو سایگرس» کارشناس انگلیسی تصریح کرد: روسیه با توجه به تجربه خود در بلاروس و اوکراین خواهان حضور کشورهای ثالث در برنامه‌های گازی است.

شایان ذکر است که نیروی سیبری پروژه لوله انتقال گاز روسیه به چین است که از طریق این لوله گاز تولید شده در سیبری غربی به مناطق شمالی چین منتقل می‌شود.

این لوله رسما در تاریخ دوم دسامبر فعال شد.

انتهای پیام/ح

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول