اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  نفت و انرژی

برق‌دار کردن چاه‌های کشاورزی آغاز شد/صرفه‌جویی سالانه 750 میلیون لیتر گازوئیل

مجری طرح احداث و توسعه شبکه برق چاه‌های کشاورزی کشور با اشاره به اینکه 75 هزار حلقه چاه کشاورزی در مدت سه سال برق‌دار می‌شود، گفت: با برقی کردن این تعداد چاه کشاورزی، سالانه 750 میلیون لیتر گازوئیل صرفه جویی خواهد شد.

برق‌دار کردن چاه‌های کشاورزی آغاز شد/صرفه‌جویی سالانه 750 میلیون لیتر گازوئیل

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، حسین محمودی با اشاره به اینکه برای نخستین بار تفاهم‌نامه‌ای میان توانیر و شرکت بهینه سازی مصرف سوخت برای برق‌دار شدن 75 هزار حلقه چاه کشاورزی در مدت سه سال امضاء شد، در جمع خبرنگاران گفت: این تفاهم نامه در راستای اجرای ماده 12 قانون رفع موانع تولید و مصوبه شورای اقتصاد میان دو شرکت منعقد شده که ارزش آن رقمی معادل 1.2 میلیارد دلار است که در طی 8 سال پرداخت می‌شود.

محمودی ادامه داد: با برقدار کردن این تعداد چاه کشاورزی، سالانه حدود 750 میلیون لیتر گازوئیل صرفه جویی خواهد شد و همچنین در اثر اجرای این قرارداد، به ازای هر لیتر گازوئیل صرفه جویی خواهد شد.

مجری طرح احداث و توسعه شبکه برق چاه‌های کشاورزی کشور در پاسخ به این سئوال فارس که این طرح چه مزایایی دارد، گفت: کشور با تحریم‌های ظالمانه مواجه است و با این اقدام دست وزارت نفت در صادرات هرچه بیشتر فراورده‌های نفتی به کشورهای دیگر باز گذاشته خواهد شد و به ارزآوری کشور کمک می کند و 30 سنت صرفه جویی ملی نصیب اقتصاد کشور خواهد کرد.

*وزارت نفت به توسعه زیرساختهای صنعت برق کمک کند

وی افزود:با این شرایط صادرات فراورده‌های نفتی در شرایط کنونی آسان‌تر از سایر حامل های انرژی است و صنعت برق بدون نگاه بخشی و شرکتی، این موضوع را در قالب منافع ملی دنبال می کند و انتظار دارد که کشور و مجموعه وزارت نفت نیز با اختصاص هر چه بیشتر بخشی از این صرفه جوئی ، به توسعه زیرساختهای صنعت برق کمک کند.

به گفته وی، در حالی که صنعت برق کشور برای تامین 75 هزار حلقه چاه کشاورزی باید طی سه سال حداقل رقمی بالغ بر چهار میلیارد دلار در بخشهای تولید ، انتقال ، فوق توزیع و توزیع نیروی برق سرمایه گذاری کند فقط 2،1 میلیارد دلار آن در 8 سال بازپرداخت می‌شود.

محمودی در پاسخ به این سئوال که آیا این طرح نیز به سرنوشت طرح فهام که با سرعت پایین ادامه دارد گرفتار نخواهد شد گفت: با برقدار کردن چاه های کشاورزی، کنتورهای هوشمند طرح فهام نیز در چاه های برقدار شده، نصب خواهد شد .با برقدار کردن و مجهز کردن چاه ها به کنتورهای فهام، می توان برداشت آب از سفره های زیرزمینی را به راحتی و دقیق کنترل کرد و علاوه بر آن راه  برای اجرای طرح‌های نوین آبیاری نیز باز خواهد شد.

وی افزود: در طرح برق دار کردن تلمبه ها و چاه های آب کشاورزی، به استناد مصوبه شورای اقتصاد ، دولت متعهد شده است به اشخاص حقوقی که در قالب سرمایه گذاران عامل صرفه جویی نسبت به برق دار کردن تلمبه ها و چاه های آب کشاورزی اقدام کنند تا سقف 1650 میلیون دلار یا معادل ریالی آن به نرخ سامانه نیما در مدت 8 سال از محل نفت گاز جایگزین شده با برق پرداخت کند.

به گفته وی، بر اساس آمار های موجود شرکت مدیریت منابع آب ایران، هم اکنون بیش از 200 هزار حلقه چاه کشاورزی دیزلی در کشور وجود دارد که مطابق مصوبه شورای اقتصاد، برق دار کردن 100هزار حلقه چاه طی 4 سال هدف گذاری شده است.

محمودی در پاسخ به این سئوال که مدت زمان اجرای طرح تا چه تاریخی است گفت::مدت زمان اجرای طرح تا سال 1402و مدت زمان بازپرداخت تا پایان سال 1410 است و سرمایه گذاران می توانند به یکی از روش های اتصال به شبکه سراسری برق، استفاده از پنل خورشیدی یا توربین بادی و استفاده از ژنراتور گازسوز نسبت به برق دار کردن چاه های کشاورزی اقدام کنند.

مجری طرح احداث و توسعه شبکه برق چاه‌های کشاورزی کشور خاطر نشان کرد: طرح برق دار کردن چاه ها و تلمبه های آب کشاورزی دیزلی از جمله طرح های مصوب شورای اقتصاد است که در سال 1393 از محل بند ق تبصره 2 قانون بودجه سالانه تعریف و در سال 1394مطابق با ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و آیین نامه اجرایی آن اصلاح شد. آخرین مصوبه در تیرماه امسال با توجه به عدم پیشرفت مناسب توسط بخش خصوصی، به منظور امکان ورود شرکت توانیر به طرح اصلاح شد.

به گفته وی،با برق دار کردن 100 هزار حلقه چاه یا تلمبه آب کشاورزی است که سالانه حداقل یک میلیارد لیتر نفت گاز از چرخه مصرف حذف می‌شود.

انتهای پیام/ب

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول