اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  آموزش

وزارت علوم درباره استفاده از القاب در دانشگاه‌ها بخشنامه داد

استاد دانشگاه شهید بهشتی گفت: اخیرا وزارت علوم درباره استفاده از القاب در محیط علمی و دانشگاه‌ها بخشنامه‌ای صادر کرده که بسیار معنادار است.

وزارت علوم درباره استفاده از القاب در دانشگاه‌ها بخشنامه داد

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، اولین همایش ملی مطالعات فرهنگی و اجتماعی آموزش عالی علم وفناوری یادمان محمدامین قانعی‌راد امروز در پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.

در این همایش محمد یمنی‌دوزی استاد دانشگاه شهید بهشتی در ارائه‌ای با عنوان دفاع از دانشگاه کدام دانشگاه، اظهار داشت: از دانشگاهی می‌توان دفاع کرد که ارتقاء اعضای هیأت علمی به مراحل اداری تبدیل نشود و در آن دانشگاه به فرهنگ تخصصی همراه با فرهنگ بومی بیندیشد.

وی با بیان اینکه تنوع زیبایی می‌آفریند، گفت: از دانشگاهی می‌توان دفاع کرد که خواستار یکسان سازی دانشجویان نباشد. 

یمنی‌دوزی با اشاره به معایب بزرگ شدن « من » و اثرات آن گفت: اخیرا وزارت علوم بخشنامه‌ای ابلاغ کرده که درباره القابی است که در دانشگاه‌ها به کار برده می‌شود. این بخشنامه بسیار معنادار است و این تلنگر را ایجاد می‌کند که چه چیزی باعث ایجاد این بخشنامه شده است، برای مثال شاهد استفاده از لقب پروفسور برای برخی افراد هستیم که این موارد همان معایب بزرگ شدن من در محیط علمی است که اثرات منفی دارد.

به گفته وی تکامل نظام آموزش عالی در ایران از آموزش محور به سمت پژوهش‌محور و تمایل به تحصیلات تکمیلی و سیاست بین‌المللی شدن در کنار محاسن، معایبی هم داشته است.

وی توضیح داد: در نتیجه این تغییرات شاهد توسعه پردیس‌های بین‌المللی در دانشگاه‌ها بوده‌ایم که این پردیس‌ها بیشتر منبع درآمد شده‌اند.

وی گفت:‌ همچنین توجه به تحصیلات تکمیلی مقطع کارشناسی را کم اهمیت کرد در حالی که معتقدم دانشگاهی که دوره لیسانس نداشته باشد اصولا دانشگاه نیست.

* توجه به پژوهش بعد آموزش را در دانشگاه کم رنگ کرده است

به گفته وی توجه به پژوهش بعد آموزش را در دانشگاه کم رنگ کرده است. 

یمنی‌دوزی با اشاره به تاکید فروزانفر گفت: درس‌های این استاد گردآوری شده و این اسناد نشان می‌دهد وی از ابتدا در محیط علمی بر غلبه ذوق بر فن تاکید داشته‌ است و اخیرا که در فرصت مطالعاتی بودم متوجه شدم که اغلب مربیان دنیا هم این رویکرد را در سرلوحه کار خود دارند زیرا وقتی فن بر ذوق غلبه کند دیگر شاهد دانشگاهی که بتوان از آن دفاع کرد نیستیم.

به گزارش فارس، در این همایش از آثار مرحوم محمدامین قانعی‌راد رونمایی شد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول