اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دفاتر منطقه ای  /  آسیای مرکزی و روسیه

همگرایی و توسعه تجارت محور دیدار مقامات تاجیک و بانک جهانی

وزیر توسعه اقتصاد و تجارت تاجیکستان با هیأت بانک جهانی دیدار و در مورد مسائل مربوط به اجرای پروژه ای در زمینه توسعه تجارت و همگرایی منطقه‌ای با یکدیگر بحث و تبادل نظر کردند.

همگرایی و توسعه تجارت محور دیدار مقامات تاجیک و بانک جهانی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، «نعمت الله حکمت الله زاده» وزیر توسعه اقتصاد و تجارت تاجیکستان با هیأت بانک جهانی در شهر دوشنبه دیدار و گفت‌وگو کرد.

وزارت توسعه اقتصاد و تجارت تاجیکستان، هدف از سفر هیأت بانک جهانی تحت سرپرستی «آلیک پتروف» به «دوشنبه» را تبادل نظر در مورد اجرای پروژه «دیجیتال کاسا تاجیکستان» متمرکز به توسعه تجارت و همگرایی منطقه ای، افزایش رقابت پذیری این کشور در صحنه جهانی از طریق معرفی اصول دیجیتال عنوان کرد.

طرفین طی این ملاقات همچنین مسائل مربوط به تدوین برنامه میان مدت توسعه تاجیکستان برای سال های 2021-2025 و جلب مشاوران بانک جهانی برای تهیه آن، کنسپسیون اقتصادی دیجیتال و بر اساس آن آماده سازی متخصصان سطح بین امللی برنامه ملی اقتصاد دیجیتال تاجیکستان را بررسی کردند.

باید گفت که پروژه «دیجیتال کاسا تاجیکستان» در ژوئن سال 2017 میلادی در تاجیکستان معرفی شده است. این طرح مبتنی بر ایده اتصال یک خط فیبر نوری واحد در آسیای مرکزی و جنوبی می باشد.

آن موقع، برخی موسسات مالی بین المللی از جمله بانک جهانی در مورد علاقه مندی خود برای سرمایه گذاری این طرح خبر دادند.

«دیجیتال کاسا» آنالوگ پروژه انرژی کاسا 1000 می باشد.

اساس و ایده این پروژه اتصال خط فیبر نوری آسیای مرکزی و جنوبی بوده و کشورهای قرقیزستان، تاجیکستان، افغانستان و پاکستان شرکت کنندگان بالقوه این طرح به شمار می روند.

اثر مورد انتظار این برنامه از قبل مشخص شده است – ساکنان کشورهای جنوب شوروی سابق از طریق شبکه های جایگزین به اینترنت پهن باند ارزان قیمت دسترسی پیدا می کنند.

در اواخبر ماه مه سال 2017 میلادی در یک نشست منطقه ای در مورد پروژه بین المللی دیجیتال کاسا نمایندگان وزارتخانه های فناوری های اطلاعاتی و ارتباطات افغانستان در خصوص امضا تفاهم نامه با چین برای راه اندازی کانال ارتباط فیبر نوری از طریق دهلیز «واخان» خبر داده بودند.

کارشناسان می گویند که اتصال به یک خط کانال اینترنتی باندپهن از طریق آسیای جنوبی فرصت های گسترده اقتصادی را برای کشورهای آسیای مرکزی فراهم خواهد کرد.

انتهای پیام/ح

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول