اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

آلمان: قابلیت اعتماد به آمریکا زیر سوال رفته/ترکیه نظم پساجنگ را به خطر انداخته

وزیر دفاع آلمان با انتقاد از تهاجم ترکیه به شمال سوریه و واکنش آمریکا به آن گفت این تحولات درباره قابلیت اعتماد به آمریکا «سوال‌هایی واقعی» ایجاد کرده است.

آلمان: قابلیت اعتماد به آمریکا زیر سوال رفته/ترکیه نظم پساجنگ را به خطر انداخته

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «آنگرت کرامپ-کارنباوئر»، وزیر دفاع آلمان شنبه از تهاجم ترکیه به شمال سوریه و همچنین واکنش آمریکا به آن به شدت انتقاد کرد.

به نوشته دویچه‌وله، کرامپ-کارنباوئر گفت خروج نیروهای آمریکا از شمال سوریه و رها کردن نیروهای کُرد، رویدادی است که اثرات مخرب درازمدت بر ائتلاف ناتو خواهد داشت. 

وزیر دفاع آمریکا در یک سخنرانی در مونیخ گفت: «این مسئله سوالی واقعی درباره قابلیت اعتماد به قدرتمندترین شریک ما در دنیا ایجاد می‌کند.»

کرامپ-کارنباوئر  درباره تهاجم ترکیه هم تأکید کرد اینکه یک عضو ناتو  حریم مرزی یک کشور همسایه را با توسل به زور نقض می‌کند «بنیادهای نظم بعد از جنگ جهانی دوم را به خطر می‌اندازد.»

کاخ سفید این هفته بعد از گفت‌وگوی تلفنی ترامپ و «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه اعلام کرد که نیروهای آمریکایی از مناطق نزدیک به نوار مرزی سوریه و ترکیه عقب‌نشینی می‌کنند. بسیاری، این اقدام را چراغ سبز واشنگتن به آنکارا برای انجام عملیات علیه شبه‌نظامیان کرد در این مناطق تفسیر کرده‌اند.

«رجب طیب اردوغان»، رئیس‌جمهور ترکیه روز چهارشنبه ۱۷ مهر از آغاز عملیات نظامی جدید این کشور در شمال سوریه خبر داد. وی اسم رمز این عملیات را «چشمه صلح» عنوان کرد و مدعی شد که مأموریت نیروهای مسلح ترکیه  «ممانعت از ایجاد گذرگاه تروریستی در طول مرزهای جنوبی» است.

در بیانیه کاخ سفید عنوان شده بود که ترکیه پذیرفته چند هزار عضو داعش را که در ماه‌های گذشته اسیر شده‌اند و حالا در اختیار آمریکا و کردها قرار دارند، تحویل بگیرد. اغلب این افراد اتباع اروپا هستند، اما با وجود درخواست مکرر ترامپ، سران کشورهای اروپایی از پذیرش و محاکمه آن‌ها خودداری کرده‌اند. ترامپ پیشتر تهدید کرده بود که ممکن است این اسرا را آزاد کند.

ترکیه از هفته‌ها پیش اعلام کرده بود که قصد دارد علیه مناطق کردنشین شمال سوریه عملیاتی نظامی انجام داده و در نوار مرز با سوریه یک «منطقه امن» ایجاد کند. آنکارا برای این کار آوارگان سوری را بهانه و ادعا کرده که قصد دارد آوارگان مقیم در ترکیه را در این منطقه امن اسکان دهد.

ترامپ در روزهای گذشته در واکنش به انتقادات از راهبردش در سوریه و رها کردن شبه‌نظامیان کرد، عملیات ترکیه را بخشی از «جنگ ۲۰۰ ساله» ترکیه با گروهی از کردها توصیف کرده و گفته که قصد ندارد آمریکا را وارد آن کند.

انتهای پیام/ 

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول