اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  صنعت ، تجارت ، بازرگانی

ممانعت از واردات ۲۰ محموله غیر استاندارد/ اختلاف در ارزیابی گندم

رییس سازمان استاندارد از جلوگیری از واردات ۲۰ محموله غیر استاندارد به کشور خبر داد و گفت: بیشترین محموله‌ها به مواد غذایی و به ویژه ذرت اختصاص داشته است.

ممانعت از واردات ۲۰ محموله غیر استاندارد/ اختلاف در ارزیابی گندم

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، نیره پیروزبخت در یک نشست خبری در پاسخ به سوال فارس در خصوص جزییات ممانعت از واردات محموله های غیراستاندارد به کشور اظهار داشت: از ابتدای سال تا کنون از واردات ۲۰ محموله غیراستاندارد به کشور جلوگیری شده که بیشترین مورد به مواد غذایی و به ویژه گندم اختصاص داشته است.

وی توضیح داد: از این تعداد، ۸ مورد به مواد غذایی، ۵ مورد به لوازم برقی و الکتریکی، یک مورد به لوازم مکانیکی، ۵ مورد به قطعات خودرو و یک مورد به لوازم خانگی اختصاص دارد.

وی تصریح کرد: بیشترین حجم محموله های غیر استاندارد در استان خوزستان و بیشترین تعداد محموله ها در استان هرمزگان گزارش شده است.

پیروزبخت در پاسخ به سوال دیگر فارس در خصوص استاندارد نان و بازنگری در این خصوص نیز گفت: تفاهم نامه ای با وزارت بهداشت برای بازنگری در استاندارد نان داشتیم که همکاری ها ادامه دارد و در این مورد ما گزارشهایمان را به وزارتخانه ارایه می دهیم.

رئیس سازمان ملی استاندارد در ادامه با اشاره به صدور 1938 پروانه کاربرد نشان استاندارد اجباری از ابتدای سال تاکنون، گفت: در این مدت 260 پروانه کاربرد نشان استاندارد تشویقی صادر شده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 105 شرکت بازرسی‌کننده کالاهای وارداتی و صادراتی دارای اعتبار هستند، افزود: امسال حدود 17 هزار گواهی انطباق کالای صادراتی با استانداردها صادر شده است.

وی با بیان اینکه در بین کشورهای عضو ایزو دارای رتبه 21 هستیم، تصریح کرد: تاکنون 45 استاندارد بین‌المللی توسط ایران تدوین شده و هم اکنون نیز تدوین 50 استاندارد در دست انجام است.

استاندارد سفره‌خانه‌های سنتی تدوین می‌شود

پیروزبخت در ادامه با اشاره به اینکه استاندارد سفره‌خانه‌های سنتی و هتل‌های میراثی به رهبری ایران در حال تدوین است، گفت: این استاندارد می‌تواند در کشورهای دیگر مانند اسپانیا و ترکیه نیز مورد استفاده قرار گیرد. 

وی ادامه داد: ایران پیشنهادی مبنی بر عدم تاثیر ارتباطات و اختلافات سیاسی کشورها بر الزامات ایمنی مواد غذایی برای اضافه شدن به بیانیه ایمنی مواد غذایی جهت انتشار در روز جهانی مواد غذایی را مطرح کرد که مورد پذیرش قرار گرفت.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود از تدوین 33 هزار و 500 عنوان استاندارد ملی در 34 کمیته ملی خبر داد. 

* کیفیت بنزین مطابق با استاندارد است

رئیس سازمان ملی استاندارد در ادامه با اشاره به اینکه برای آزمایش‌ بنزین 3 آزمایشگاه شامل آزمایشگاه پژوهشگاه استاندارد در کرج، آزمایشگاه اداره کل استاندارد استان هرمزگان و همچنین آزمایشگاه پژوهشگاه صنعت نفت مورد تایید ماست، گفت: با سازمان کنترل کیفیت هوا مکاتبه کرده‌ایم تا به ما اعلام کنند که آزمایش کیفیت بنزین در کدام آزمایشگاه و با چه شرایطی انجام شده است. 

وی تاکید کرد: در آزمون‌هایی که ما در مورد کیفیت بنزین انجام داده‌ایم، عدم انطباق با استانداردها را نداشته‌ایم. 

وی افزود: در مورد بنزین حق با وزیر نفت است و باید ببینیم، چه مسئله‌ای مطرح است که هر چند وقت یکبار موضوع آزمون بنزین مطرح می‌شود.

* اختلاف در ارزیابی گندم

پیروزبخت در ادامه در مورد استاندارد گندم نیز گفت: بین ارزیابی گندم توسط سازمان استاندارد و وزارت جهاد کشاورزی اختلاف  وجود دارد که این اختلاف به دلیل ضوابط هر کدام از این مراکز برای ارزیابی گندم است. 

وی با بیان اینکه تاکنون تغییری در استاندارد گندم ایجاد نشده است، گفت: ما این الزام را داریم که برای کنترل گندم باید از الک 2 در 20 استفاده شود، البته مشکل موجود در گندم به وجود برخی ناخالصی‌ها مربوط می‌شود که برای سلامت مردم مشکلی ایجاد نمی‌کند.

رئیس سازمان استاندارد اظهار داشت: در مورد سبوس گندم نیز گزارشی را تا یک ماه آینده به شورای عالی استاندارد ارائه خواهیم داد تا اگر شورا موافق باشد استاندارد اجباری سبوس حذف شود. 

وی در ادامه در مورد استاندارد نهاده‌های دامی نیز گفت: سه سال اجازه واردات محموله‌های آلوده به سم آفلاتوکسین را صادر نکردیم، البته متاسفانه این محموله‌ها مرجوع نشدند و در بندر امام باقی ماند، اما ما همچنان ایستادگی کردیم و در نهایت نیز رئیس‌جمهور به این موضوع ورود کرد. 

وی با بیان اینکه سازمان استاندارد با توجه به استانداردهای بین‌المللی و استانداردهای ملی به هیچ وجه از ضوابط خود کوتاه نمی‌آید، گفت: بر اساس همان ضوابط در این مورد  راه خود را ادامه خواهیم داد.

* احتمال بازنگری در الزام به کارگیری دو قطعه خودرو

پیروزبخت در ادامه در مورد اجرای استاندارهای 85 گانه در تولید خودرو نیز گفت: برنامه ما در این مورد پا برجا است البته ممکن است برای یکی دو قطعه وارداتی مشکلاتی وجود داشته باشد که باید در مورد الزام استفاده از این قطعات در شورای عالی استاندارد تصمیم‌گیری شود.

وی پیش بینی کرد جلسه این شورا طی یک ماه آینده تشکیل شود.

* پرایدی که پرواز می‌کند

وی همچنین از انجام بررسی در مورد توقف تولید برخی خودروهای قدیمی خبر داد و گفت: در صورت تصویب این برنامه در شورای عالی استاندارد برای توقف تولید برخی خودروها برنامه زمان‌بندی تدوین خواهد شد.

پیروزبخت در پاسخ به سوالی در مورد کیفیت پایین پراید نیز گفت: در برخی موارد در جاده‌ها مشاهده می‌کنیم که برخی رانندگان با پراید طوری رانندگی می‌کنند که گویی این خودرو پرواز می‌کند و البته ممکن است کمی جلوتر همین خودرو تصادف کند. 

* رانندگان عامل 70 درصد عامل تصادفات هستند

وی تاکید کرد: 70 درصد عامل تصادف به رانندگان مربوط می‌شود و سهم جاده در تصادفات 23 درصد و سهم خودروها نیز 7 درصد است. به همین دلیل ابتدا باید سراغ استانداردسازی رانندگان برویم. 

* مراسم روز استاندارد

وی در پایان از برگزاری مراسم روز جهانی استاندارد در تهران در روز سه‌شنبه هفته آینده خبر داد و گفت: این مراسم با حضور معاون اول رئیس‌جمهور برگزار می‌شود و همچنین از دبیرکل موسسه استاندارد و اندازه‌شناسی کشورهای اسلامی نیز دعوت به عمل آمده است.

به گفته وی، همزمان با برگزاری این مراسم امضای تفاهم‌نامه و رونمایی از کتاب نیز صورت خواهد گرفت.

انتهای پیام/ب

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول