اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

خانواده

ذره‌بین‌ نظارت خانواده بر سرویس مدارس

حتما از راننده سرویس بخواهید فرزندتان را در هر شرایطی درِ منزل و آدرسی که به او داده‌اید پیاده کند. حتی اگر برای او مقدور است بخواهید تا از ورود دانش‌آموز به ساختمان خانه مطمئن شود و بعد محل را ترک کند.

ذره‌بین‌ نظارت خانواده بر سرویس مدارس

خبرگزاری فارس؛گروه خانواده: با اینکه سال‌هاست مدارس در همه مقاطع موظف هستند فقط از منطقه مسکونی پیرامون خود و تاحدودی که آموزش و پرروش تعیین کرده، اقدام به ثبت‌نام دانش‌آموزان کنند؛ اما هنوز هم در شهرهای بزرگ گاهی نیاز هست که بچه‌ها با وسیله نقلیه یا همان «سرویس» به مدرسه بروند.

سرویس مدارس گاهی مینی‌بوس است، گاهی خودروی ون و گاهی خودروی سواری معمولی. اما آن‌چه مهم است این است که والدین مشخصات یک سرویس مدرسه و راننده خوب را بدانند. از آن‌طرف والدین باید فرزندانشان را هم درباره ساعاتی که در سرویس مدرسه هستند نسبت به مسائل مختلفی آگاه کنند تا این مسیر هر روزه و نه‌ماهه به سلامت طی بشود.

در گزارش پیش رو این نکات را کنار هم جمع کردیم تا یک بسته جامع برای «انتخاب سرویس مدرسه مناسب» در اختیار والدین قرار بگیرد.

 

راننده و ماشین مورد تایید

بهتر است سرویس مدرسه از طرف مدرسه اما به شرط گزینش از «سامانه سپند» انتخاب بشود. این سامانه مربوط به اتحادیه تاکسیرانی کل کشور است. طبق آیین‌نامه، سه وزارت‌خانه کشور، راه و شهرسازی، و آموزش و پرورش مسئول تردد دانش‌آموزان در سطح شهر هستند. در سامانه سپند هم آموزش و پرورش یعنی مدیران مدارس به نمایندگی از والدین اسامی آن‌ها و دانش‌آموزان را در این سامانه ثبت می‌کنند.

از آن‌طرف رانندگان موردتایید اتحادیه تاکسیرانی هم در این سامانه مشخص می‌شوند و برچسبی با عنوان «سرویس مدرسه» مربوط به همان تحصیلی دریافت می‌کنند.

البته اگر والدین دوست داشته باشند می‌توانند گواهی سلامت راننده که شامل عدم سوءپیشینه و عدم اعتیاد به موادمخدر هم هست را از رانندگان طلب کنند. خودروهای ثبت شده در این سامانه از نظر معاینه فنی هم مورد بررسی قرار می‌گیرند.

ظرفیت خودرو را در نظر بگیرید

بعضی از مدارس به خاطر دریافت وجه بیشتر یا بعضی از والدین به خاطر اینکه می‌خواهند فرزندشان با آشنایان در یک سرویس قرار بگیرند، اقدام به ثبت‌نام بیش از ظرفیت خودرو می‌کنند. این کار نه تنها از نظر قوانین راهنمایی و رانندگی جرم است، بلکه خطراتی مثل پرت شدن دانش‌آمور هنگام ترمزهای ناگهانی و آسیب دیدن او را هم در پی دارد.

خاموش‌کننده آتش در ماشین باشد

حادثه خبر نمی‌کند. پس بهتر است سرویس مدرسه فرزند شما به تجهیزانی مثل خاموش‌کننده آتش برای مواقع اضطراری مجهز باشد. مطمئن شوید که راننده طرز استفاده از این خاموش‌کننده‌ها را بلد است. خوب است دانش‌آموزان هم این کار را یاد بگیرند. پس در صورت امکان حتما به بچه‌های خود نحوه استفاده از خاموش کننده‌ها را یاد بدهید. 

 

راننده خانم برای دختران بهتر است

بسیاری از خانواده‌ها دوست دارند راننده سرویس دانش‌آموز دختر آن‌ها، یک خانم باشد. خود دانش‌آموزان هم، هم‌مسیر شدن با راننده هم‌جنس را بیشتر می‌پسندند. بعضی از مدارس این امکان را در اختیار خانواده‌ها قرار می‌دهند اما مسئولین آموزش و پرورش می‌گویند به خاطر استقبال کم خانم‌ها از کار به عنوان راننده سرویس مدرسه، در بعضی مناطق مجبور هستند برای دختران هم از راننده مرد استفاده کنند.

در این مواقع راننده‌ای که از فیلتر سامانه سپند عبور کرده است گزینه مناسب‌تری است.

دانش‌آموز باید درب منزل پیاده بشود

حتما از راننده سرویس بخواهید که فرزندتان را در هر شرایطی درب منزل و در آدرسی که به او داده‌اید پیاده کنید. حتی اگر برای او مقدور است بخواهید تا از ورود دانش‌آموز به ساختمان خانه مطمئن بشود و بعد محل را ترک کند. این اتفاق در رساندن دانش‌آموز به درب مدرسه هم باید بیفتد.

هرگونه تغییر آدرس سوار یا پیاده شدن دانش‌آموز باید توسط والدین از راننده درخواست بشود و از طریق تماس تلفنی مورد تایید قرار بگیرد. هرگز با درخواست دانش‌آموز نباید مسیر رفت و آمد او تغییر کند.

 

حواستان به پیاده رو باشد

والدین به جز هماهنگی راننده وظایفی هم در قبال فرزندان خود دارند که مهترین آن هشدار‌ها و توصیه‌های ضروری است. به فرزندان خود بگویید حتما زمانی را که صرف انتظار برای رسیدن سرویس مدرسه می‌کنند در پیاده‌رو سپری کنند. بعد از پیاده شدن از سرویس هم حتما خودشان را به نزدیکترین پیاده رو برسانند تا از خطر تصادف با دیگر ماشین‌ها در امان باشند.

پلیس می‌گوید سرویس‌های مدرسه ون و مینی‌بوس باید یک راننده کمکی داشته باشند تا به دانش‌آموزان، مخصوصا کوچکتر‌ها در سوار و پیاده شدن از ماشین کمک کند. ولی حتی اگر کمک راننده‌ای وجود نداشت والدین باید نحوه عبور و مرور در خیابان و خطرات احتمالی را از قبل برای بچه‌ها توضیح بدهند.

بچه‌ها حواس راننده را پرت نکنند

به بچه‌ها یاد بدهید که رانندگی کاری است که نیاز به تمرکز بالایی دارد. پس در سرویس با صدای بلند با یکدیگر صحبت نکنند، از جای خود بلند نشوند، از موسیقی با صدای بلند استفاده نکنند و سعی کنند به جز در موارد ضروری با راننده صحبت نکنند.

از آن طرف باید حواسشان باشد که راننده هم کار پرخطری مثل صحبت با گوشی موبایل یا رانندگی پرسرعت، انجام ندهد.

به بچه‌ها بگویید که شما «همیار پلیس» هستید و در صورت مشاهده این رفتارهای پرخطر باید هم به راننده تذکر بدهید و هم مسئله را به والدین‌‌تان بگویید.

راننده سرویس مثل معلم است

بچه‌ها باید بدانند که مثل زمانی که موظف هستند به حرف معلم خود گوش بدهند، موظف هستند به حرف‌ها و تذکرات ایمنی راننده سرویس هم گوش بدهند. راننده مسئول ایمنی و سلامت دانش‌آموزان در طول مسیر رفت‌وآمد است.

البته راننده هم باید با دانش‌آموزان رفتار محرمانه و مودبانه داشته باشد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول