اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  سینما و تئاتر

پنجمین اجرای «خاتون» در محرم/ قصه‌ای برآمده از خرابات شام

کارگردان و بازیگر نمایش‌های مذهبی گفت: نمایش «خاتون» به کارگردانی حسین عالم‌بخش امسال برای پنجمین بار نمایش خود را در ایام محرم و پردیس تئاتر خاوران اجرا خواهد کرد.

پنجمین اجرای «خاتون» در محرم/ قصه‌ای برآمده از خرابات شام

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس، نمایش خاتون به کارگردانی حسین عالم بخش پنج سال است که در عرصه نمایش‌های مذهبی و دینی در ایام ماه محرم در تهران اجرا می‌شود.

امسال سال پنجمی است که این نمایش قرار است با تفاوت‌هایی در پردیس تئاتر خاوران اجرا شود.

داستان این نمایش از این قرار است که مدتی از رفتن اسراء از شهر می‌گذرد و مسئولین حکومتی برای خرید خرابه معروف شام به نزد آسیه پیرزن صاحب ویرانه می‌آیند. آریحا دختر کوچک نصرانی که یتیم است و نزد عمویش یوحنا که تاجر جوانی است و به آنجا رفت و آمد داشته زندگی می‌کند. مامورین حکومت در هنگام حضور در خرابه با حمیده یکی از غساله‌های شهر که همدم آسیه است و یوحنا برخورد کرده و مسائلی در این زمینه پیش می‌آید.

علی برجی یکی از بازیگران این نمایش در گفت‌وگو با خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس گفت: خوشبختانه این روزها مشغول تمرین و آماده سازی نمایش خاتون به کارگردانی حسین عالم بخش در پردیس تئاتر خاوران هستیم. این نمایش قرار است از 28 شهریور ماه اجرایش را آغاز کند.

وی در ادامه افزود: امسال سال پنجمی است که این نمایش اجرا می‌شود که این کار امسال تفاوت‌هایی دارد، برخی بازیگران تغییر کرده اند و بازیگرانی چون امید زندگانی، فرهاد بشارتی، منوچهر علیپور به کار اضافه شده‌اند.

برجی همچنین گفت: طبیعتا چون بازیگران عوض شده‌اند، شرایط میزانسن، حرکت و طراحی دکور و صحنه هم تغییراتی کرده است اما متن همان متن است.

وی با اشاره به موفق بودن این نمایش عنوان کرد: خوشبختانه استقبال از این کار در دوره‌های گذشته خیلی خوب بوده و این اتفاق خوبی است، حسین عالم بخش هم پرتوان‌تر از هر سال پیگیر کارها است و خدا توفیق بدهد فکر می‌کنم امسال هم کار خوبی از آب دربیاید.

برجی با بیان اینکه سومین سال است در این گروه حضور دارد، گفت: من نقش طاهر دمشقی را برعهده دارم، شخصیتی که مشابهت‌هایی با شخصیت یزید دارد، به نوعی نمادی از یزید روی صحنه است و واقعه خرابه شام را روایت می‌کند که دردانه دختر امام حسین(ع) آنجا مدفون است و به شهادت رسیده است.

وی درباره محتوای نمایش نیز گفت: قصه، قصه یک پیرزنی به نام آسیه است که خرابه را واگذار نمی‌کند، قبل‌تر به معاویه خرابه را تحویل نداده و حال هم یزید قصد دارد خرابه را تصرف کند که باز هم موفق نمی‌شود، حتی سربازانش را هم می‌فرستد که دیوارها را خراب کنند ولی پیرزن حاضر به معامله نمی‌شود و از آن خانه نمی‌رود.

وی در پاسخ به این سؤال که چه آسیب‌هایی در نگارش آثار دینی و مذهبی نمایشی می‌بیند، گفت: در کل من اعتقادم این است با توجه به اینکه مردم ما دینمدار هستند، اگر نمایشی با کیفیت و خوب در عرصه نمایش‌های دینی و مذهبی تولید شود، مخاطب ما از آن استقبال خواهد کرد،‌ چون مردم دین‌مدار هستند. 

برجی دراین باره افزود: متأسفانه ما در مقوله نوشتاری و در بخش تحقیق و نویسندگی مشکل زیاد داریم، آثار فاخری در این عرصه نمایش تولید نشده و عمدتا آثاری که وجود دارد هیئتی و روضه خوانی است که در عرصه نمایش و چارچوب‌های دراماتیک برای فاخر بودن، محدود هستند.

برجی اظهار داشت: در این فضا و زمینه نویسندگان خوبمان کارهایی تولید کرده‌اند و نوشته‌اند اما به جرأت می‌توانم بگویم که انگشت شمار هستند، درحالیکه ما در عرصه تعزیه کارهایی داریم که سالهاست قدمت دارند و استوار و در بحث نمایش‌های مذهبی و آیینی پرمحتوا هستند.

وی در پایان گفت: این نکته را هم بگویم که دوستان ما در تماشاخانه سرو، از امشب به مدت هفت شب اجراخوانی نمایشنامه‌های ایام محرم را خواهند داشت.

 

انتهای پیام/

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول