اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  سینما و تئاتر

«باربو» نمایشی از رسوم فراموش شده/ به جای قلیان به تئاتر روی بیاوریم

کارگردان و نویسنده نمایش «باربو» عنوان کرد: این نمایش درباره رسوم فراموش شده استان‌های کُرد زبان در زمینه باران‌خواهی و جمع‌آوری کمک مالی برای نیازمندان است و به خوبی می‌تواند برای مردم آموزنده باشد.

«باربو» نمایشی از رسوم فراموش شده/ به جای قلیان به تئاتر روی بیاوریم

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس، نمایش «باربو» به کارگردانی و نویسندگی علیرضا اسماعیلی امشب و فردا شب در جشنواره تئاتر خیابانی مریوان اجرا خواهد شد.

علیرضا اسماعیلی، کارگردان و عضو کانون نمایشنامه‌نویسان و نمایشگران خیابانی و مدیرعامل موسسه نقش آفرینان هنر کردستان دراین باره در گفت وگو با خبرنگار تئاتر فارس گفت: در روزگاری نه چندان دور ، در این دیار مردان و زنانی می‌زیستند که نگهبان سنتهای ملت‌مان بودند و در نشر و انتقال آن به آییندگان لحظه‌ای نمی آسودند.

وی در ادامه افزود: در این دوره ماشینیزم که آیین‌ها به وادی فراموشی سپرده شده; ما در اندک زمانی کوتاه، سعی بر آن داشتیم تا قسمتی از آیین‌ها و سنت‌هایمان که ریشه در تاریخی به بزرگی عصر بشریت دارد به گونه‌ای ملموس و بدیع به معرض نظاره همگان بگذاریم. رسوم زیبایی که تمدن کهن ایرانی بر آن دوام و قوام یافت.

وی درباره رسم «باربو» توضیح داد:‌ باربو،  مراسم سنتی و اصیل در مناطق کردنشین کردستان است که سال‌هاست اجرا می‌شده اما در سال‌های اخیر به فراموشی خالی سپرده شده است. هر زمانی  که بر اثر جنگی یا بر اثر حوادث طبیعی از قبیل سیل ، زلزله ، باد و برف و ... یا به خاطر ضعف بنیه مالی و ناتوانی جسمانی سرپرست خانواده دچار ضرر یا خسارت و کمبودی می‌شدند ، بزرگان ایل جمع شده و برای آنان «باربو» اعلام می‌کردند و هر کس به اقتضای توان و استطاعت خود ، کمک نقدی  و غیر نقدی خود را پیشکش می‌داشتند و تا آخر رفع مصیبت یا مشکل، در کنار خانواده می‌ماندند و او را به گردونه زندگی باز می‌گرداندند.

وی در ادامه افزود: در کنار سنت «باربو»، مراسم آیینی دیگری نیز به هنگام خشکسالی و کم آبی وجود داشت که «بووکه بارانه» (عروس باران) نام داشت و دختران جوان آبادی ، برای تمنای باران از خدا ، با اشعاری موزون ، درب تمام خانه‌ها را می‌رفتند و برای طلب باران نذری از مردم می‌گرفتند تا که نذرشان برآورده شود، باران ببارد و زمین‌ها و باغ‌هایشان حاصلخیز شود.

اسماعیلی در ادامه با اشاره به اینکه اجرایشان دوشنبه، ساعت 21:45  در دریاچه زیروار و سه‌شنبه در پارک شانو ساعت 11 خواهد بود. این نمایش موزیکال با حرکت و بدون کلام است. بازیگران آن 10 بازیگر دختر با لباس‌های محلی فرم هستند.

وی با بیان اینکه نزدیک هفت دوره در این جشنواره حضور پیدا کرده، افزود: در بخش آیینی دومین سالی است که شرکت کرده‌ام و تا به حال کارهای صحنه‌ای هم زیاد داشته‌ام. این نمایش کار مشترک موسسه نقش آفرینان و گروه تئاتر آناهیتا سقز است.

این کارگردان یادآور شد: تئاتر خیابانی مریوان و تئاتر کوردی سقز اعتبار و هویت استان کردستان ایران در داخل و خارج هستند. هر چقدر جامعه و مسئولان به غنای این جشنواره ها کمک بیشتری کنند به ثبات حرکات فرهنگی در استان کمک کرده اند و این فعالیت ها خیلی برای انگیزه بخشی جوانان خوب است.

وی همچنین یادآور شد: دور دریاچه زریوار مریوان در بیش از 50 نقطه جوانان روی به قلیان آورده اند چه خوب است که این قلیان‌ها جمع آوری شده و به جایش در موقعیت‌هایی کارهای نامیشی اجرا شود و اقعا این بزرگترین فرهنگ سازی است که می‌توان انجام داد. الان مریوان تروریست زیادی دارد و به دیدن نمایش‌ها می‌آیند همه اینها می‌تواند خیلی در زمینه آموزی اثرگذار باشد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول