اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری جهان

افزایش 5 درصدی دانشجویان بین‌المللی دانشگاه‌های آلمان

مؤسس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و استاد علم اطلاعات گفت: آمار سال ۲۰۱۹ میلادی نشان می دهد که تعداد دانشجویان بین المللی در آلمان ۳۹۳ هزار و 579 نفر است که نسبت به سال ۲۰۱۸ حدود ۵ درصد افزایش دارد.

افزایش 5 درصدی دانشجویان بین‌المللی دانشگاه‌های آلمان

جعفر مهراد مؤسس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و استاد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شیراز در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، گفت: آمارهای منتشر شده در مورد آموزش عالی آلمان در سال ۲۰۱۸ نشان می دهد که ۳۷۴ هزار و 583 دانشجوی بین المللی در دانشگاه های این کشور به تحصیل اشتغال داشتند که نسبت به سال ۲۰۱۷ میلادی افزایشی برابر با ۴ درصد را نشان می دهد.

وی با بیان اینکه این کشور درصدد است تا سال ۲۰۲۰ تعداد دانشجویان بین المللی شاغل در دانشگاه های آلمان را تا سقف ۳۵۰ هزار دانشجو کاهش دهد، افزود: آلمان دانشجویان و پژوهشگران بسیاری را از کشورهای خارجی می پذیرد. پذیرش این تعداد دانشجو و پژوهشگر نشانه‌ای از کیفیت سیستم آموزشی در آلمان است.

به گفته مهراد، آلمان برای تامین نیازهای مهارتی کسب و کارهای مختلف از بسیاری از این دانشجویان دعوت به همکاری می کند. تقریبا ۴۲ هزار دانشجوی بین المللی فارغ التحصیل در آلمان به عنوان نیروی کار ماهر و متخصص جذب شرکت‌های صنعتی، تجاری و فناور شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: از کل تعداد دانشجویان بین المللی شاغل به تحصیل در دانشگاه‌های آلمان تعداد ۲۸۲ هزار دانشجوی بین المللی دوره‌های دبیرستانی را در خارج از آلمان و تعداد ۹۲ هزار و ششصد دانشجو دوره‌های دبیرستانی را در آلمان به پایان رسانیده اند که پاسپورت آلمانی هم ندارند.

 مؤسس مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و استاد علم اطلاعات با بیان اینکه اولویت تحصیل دانشجویان بین المللی در آلمان تا حدود زیادی به تاثیرات کشورهای منبع بستگی دارد، گفت: بیش از ۵۰ درصد دانشجویان چینی و هندی به رشته های مهندسی علاقه دارند. این علاقه در بین دانشجویانی از سوریه، کامرون و ایران نیز مشاهده می‌شود. در مقابل، دانشجویان اتریشی، روسی، اوکراینی و ایتالیایی به تحصیل در رشته‌هایی مانند حقوق، اقتصاد و علوم اجتماعی علاقه مند هستند.

وی افزود: همچنین، آمارها نشان می‌دهد که دانشجویان بین المللی علاقه زیادی به تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی دارند. افزایش ثبت نام در سال ۲۰۱۷ میلادی در دانشگاه های خصوصی ۱۸ درصد و در دانشگاه های دولتی ۶ درصد بود. تعداد دانشجویان بین المللی ۱۳/۲ درصد از کل دانشجویانی است که در سال ۲۰۱۸ میلادی در موسسات آموزش عالی آلمان ثبت نام کرده اند. از مجموع دانشجویان بین المللی ۹۱ درصد برای کسب مدارک رسمی و ۹ درصد باقی مانده در برنامه‌های موقتی مشغول به تحصیل هستند.

مهراد با بیان اینکه سهم آسیا و اقیانوسیه در اعزام دانشجو به دانشگاه های آلمان ۳۰ درصد، آفریقای زیر صحرا ۲۰ درصد  و اروپای غربی ۱۹ درصد است، گفت: سهم منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا نیز ۱۶ درصد گزارش شده است.در این بین، چین با اعزام ۳۷ هزار دانشجو نخستین کشور منبع دانشجویان بین المللی است. هندوستان که پیش از این از نظر اعزام دانشجو در جایگاه چهارم قرار داشت اکنون به علت اعزام بیشتر دانشجو در جایگاه دوم قرار گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: آمار سال ۲۰۱۹ میلادی نشان می دهد که تعداد دانشجویان بین المللی در آلمان ۳۹۳ هزار و 579 نفر است که نسبت به سال ۲۰۱۸ که جزئیات آماری آن ارائه شد ۵ درصد افزایش دارد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول