اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  کشاورزی و امور دام

انحصار واردات نهاده‌ها باید شکسته شود/ صدور بعضی مجوزها 10 سال طول می‌کشد

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: باید انحصار در واردات نهاده‌ها برداشته شود و تشکل‌ها وارد میدان شوند.

انحصار واردات نهاده‌ها باید شکسته شود/ صدور بعضی مجوزها 10 سال طول می‌کشد

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس،‌ امروز رئیس سازمان دامپزشکی کشور در محل دامپزشکی استان تهران در نشست خبری با بیان اینکه انحصار در واردات نهاده‌ها باید برداشته شود و تشکل‌ها به طور جدی وارد میدان شوند، گفت: جالب است چطور یک نفر می‌تواند نهاده‌های مورد نیاز را وارد کند اما تشکل‌هایی که در برخی مواقع چندین شرکت زیر مجموعه و هزاران نفر پرسنل دارند نمی‌توانند وارد کنند؟ 

رفیعی‌پور گفت: در یک ماه گذشته دو بار با تشکل‌ها و نهادها درباره واردات نهاده‌ها مکاتبه کردیم و به آنها اعلام کردیم که خودشان نهاده‌های مورد نیازشان را وارد کنند و حتی برای انجام این کار از آنها خواهش کردیم.

به گزارش فارس، برخی افراد در واردات نهاده‌های دامی به ویژه خوراک دام و طیور به اندازه‌ای بزرگ شده‌اند که در مورد خوراک دام و طیور برخی مواقع تا 70 درصد نیاز کشور را وارد می‌کنند و این باعث انحصار و رانت ناشی از آن شده و می‌توانند با نفوذی که دارند قیمت نهاده‌ها را به یک باره بالا و پایین کنند.

خبرنگار فارس از رئیس سازمان دامپزشکی کشور پرسید آیا بهتر نیست به جای نامه به تشکل‌ها اقدامی از سوی دولت انجام شود که این فرد و افراد زیرمجموعه‌اش از چنان انحصار و رانتی در کشور برخوردار نباشند تا تشکل‌ها حتی جرات ورود به این عرصه را نداشته باشند؟

رفیعی‌پور توضیح داد:‌ البته شاید این مسائل انحصار در حوزه خوراک دام و طیور باشد اما در مورد نیازهای دامپزشکی کشور حدود 400 شرکت وارد کننده وجود دارد و ما از تشکل‌های مربوطه هم درخواست کرده‌ایم به این عرصه ورود کنند و اجازه انحصار را در این بخش نخواهیم داد.

* صدور برخی مجوزها یک دهه طول می‌کشد

وی با بیان اینکه صدور برخی مجوزها در کشور یک دهه طول می‌کشد و این اصلا به نفع تولید نیست، گفت: ما تلاش کردیم در سازمان دامپزشکی کشور زمان صدور مجوزها را به حداقل برسانیم اگرچه فقط سازمان دامپزشکی مسئول نیست و معمولا در فرایند صدور مجوز چندین نهاد و سازمان نقش دارند که همه آنها باید چنین برنامه‌ای را داشته باشند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور  توضیح داد: در سازمان دامپزشکی دستورالعمل‌های جدیدی صادر شده و بر اساس آنها توانسته‌ایم برخی بیماری‌های استراتژیک مانند آنفولانزای پرندگان را کنترل کنیم.

* سامانه پایش بیماری‌های دامی را به بخش خصوصی انتقال دادیم

رفیعی‌پور ادامه داد: تفویض اختیار به بخش خصوصی از دیگر اقدامات سازمان دامپزشکی کشور است که تا حدود زیادی توانسته روند کار را برای سازمان دولتی مثل سازمان دامپزشکی بهتر کند.

وی با بیان اینکه سامانه پایش و مراقبت بیماری‌های دامی را به بخش خصوصی انتقال داده‌ایم، گفت: به محض اینکه بیماری در گوشه‌ای از کشور اتفاق بیفتد از طریق این سامانه سازمان دامپزشکی مطلع می‌شود.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در ادامه امنیت غذایی و افزایش بهره‌وری را در کنار انجام مدیریت بهداشتی از وظایف اصلی سازمان دامپزشکی کشور دانست و گفت: باید تولید در چارچوب زنجیره باشد و ما از آن حمایت کنیم. 

رفیعی‌پور ادامه داد: آمایش سرزمین باید به هر نحوی در این کشور انجام شود و اگر این کار صورت نگیرد بیماری آنفولانزای پرندگان که اکنون می‌گوییم کنترل شده است در آینده نزدیک دوباره با ظاهر جدید وارد کشور خواهد شد.

وی همچنین تاکید کرد: در شرایط تحریم باید وابستگی به واردات نهاده‌ها، بذر، واکسن، تجهیزات را به حداقل برسانیم چرا که کشورهای دیگر به ویژه در شرایط تحریم این امکانات را به ما نمی‌دهند. اینها مواد اولیه هستند و تولید بدون آنها امکان پذیر نیست.

* طرح ملی مبارزه با نیوکاسل اجرا می‌شود

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه بیماری نیوکاسل 60 سال است به بخش تولید آسیب جدی وارد می‌کند، گفت: با اقدام موفقی که در کنترل بیماری آنفولانزای پرندگان داشتیم طرح ملی مبارزه با بیماری نیوکاسل را اجرایی کردیم.

رفیعی‌پور گفت: این طرح از اردیبهشت ماه آغاز شده و در نیمه دوم سال سرعت بیشتری می‌گیرد و از ابتدای سال 99 به صورت جدی بیماری‌ها را کنترل خواهیم کرد.

انتهای پیام/

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول