اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  شرق آسیا و اقیانوسیه

چین: آمریکا در جایگاهی نیست که درباره هنگ کنگ اظهارنظر کند

سخنگوی وزارت خارجه چین اظهارات چند قانونگذار و مقام آمریکایی درباره آشوب‌ها و اغتشاشات هنگ کنگ را رد و تاکید کرد که آنها در جایگاهی نیستند که درباره هنگ کنگ اظهار نظر کنند.

چین: آمریکا در جایگاهی نیست که درباره هنگ کنگ اظهارنظر کند

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، وزارت خارجه چین اظهارات چند نماینده و مقام آمریکایی درباره تحولات هنگ کنگ را رد و تاکید کرد که این اظهارات به دنبال تخریب واقعیت است. 

براساس گزارش خبرگزاری «شینهوا»، «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، سناتور «میچ مک کانل»، سناتور «مارکو روبیو» روز دوشنبه در توییت‌هایی گفته بودند که پلیس هنگ کنگ در حال سرکوب معترضان با اعمال خشونت است و دولت مرکزی چین در حال مقابله با دموکراسی و آزادی در این منطقه خودمختار تحت حاکمیت چین است. 

یک مقام ارشد آمریکایی هم روز سه‌شنبه گفته بود که آزادی بیان و آزادی تجمع در هنگ‌کنگ باید مورد حمایت قرار بگیرد.

«هوا چونیانگ» سخنگوی وزارت خارجه چین در این باره گفت: «این اظهارات در حال جا زدن جرایم خشونت‌آمیز به عنوان مبارزه برای حقوق بشر و آزادی است. مقامات آمریکایی در حال تعبیر نادرست از اقدامات پلیس هنگ کنگ به عنوان خشونت و سرکوب هستند اما پلیس فقط در حال اجرای قانون است و با جرایم و اغتشاش مبارزه میکند.»

وی افزود: «این اظهارات حتی مردم هنگ کنگ را برای مقابله با حکومت محلی هنگ کنگ و همچنین دولت مرکزی چین تحریک کرده است.»

سخنگوی وزارت خارجه چین اضافه کرد، «طرف آمریکایی مکررا مداخله در تحولات خشونت آمیز هنگ کنگ را رد کرده است اما همین اظهارات مداخله مستقیم آمریکایی ها در تحولات هنگ کنگ را اثبات می‌کند.»

وی با طعنه به سناتورها و قانونگذاران آمریکایی گفت که «آیا شما قانونگذار هستید یا قانون‌شکن؟»

چونیانگ مجددا تاکید کرد که مسائل هنگ کنگ امور داخلی چین هستند و سیاستمداران و مقامات آمریکایی در جایگاهی نیستند که در این زمینه اظهار نظر کنند.

اعتراضات هنگ کنگ که که به خاطر طرح لایحه استرداد مجرمین در پارلمان این منطقه خودمختار شروع شده بود بعد از چند ماه تبدیل به اعتراضات سیاسی و اغتشاشات تبدیل شده است و به نظر می‌رسد معترضان با حمایت‌های دولت‌های خارجی از جمله آمریکا و انگلیس به دنبال خروج از حاکمیت سیاسی چین هستند. 

هنگ‌کنگ از سال ۱۸۴۲ تا ۱۹۹۷ تحت سیطره بریتانیا بوده است، اما در سال ۱۹۹۷ و پس از پایان یافتن پیمان پیشین با بریتانیا، به جمهوری چین پیوست. این منطقه، بیش از هفت میلیون نفر جمعیت دارد و یکی از مراکز مهم مالی در منطقه شرق آسیا و جهان به شمار می‌رود.

اعتراضات در هنگ کنگ از چند روز پیش که معترضان در فرودگاه تجمع کرده و باعث لغو پروازهای این فرودگاه مهم و بین المللی شده اند وارد فاز تازه‌ای شده است.

انتهای پیام/ق

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول