اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  شرق آسیا و اقیانوسیه

چین مجددا از سیاست آمریکا در قبال برجام انتقاد کرد

سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش انتقادی به تمدید 90 روزه معافیت‌های هسته‌ای ایران توسط آمریکا گفت: «برجام یک توافق چند جانبه است که شورای امنیت سازمان ملل آن را تایید کرده است و این توافق باید به صورت کامل و موثر اجرا شود».

چین مجددا از سیاست آمریکا در قبال برجام انتقاد کرد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «هوا چوانینگ» سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست خبری هفتگی خود در روز جمعه (دیروز) ضمن واکنش نشان دادن به اقدام آمریکا در تمدید ۹۰ روزه معافیت‌های هسته‌ای ایران، از مواضع ضد برجامی دولت «دونالد ترامپ» انتقاد کرده است.

به نوشته خبرگزاری دولتی «شینهوا»، سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین در پاسخ به سوالی درباره اقدام آمریکا در تمدید معافیت‌های هسته‌ای ایران گفت: «برجام یک توافق چند جانبه است که شورای امنیت سازمان ملل آن را تایید کرده است. این توافق باید به صورت کامل و موثر اجرا شود چرا که این کار برای رژیم بین‌المللی عدم اشاعه، صلح و ثبات خاورمیانه حیاتی است».

به گفته هوا چوانینگ، ترتیبات موجود در پروژه‌های همکاری هسته‌ای برجام و ساز و کارهای آن بین رژیم عدم اشاعه و برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای توازن ایجاد کرده است و این موضوع در خدمت منافع همه طرف‌ها از جمله آمریکا است.

سخنگوی وزارت خارجه چین با اشاره به خروج آمریکا از برجام و مسئولیت چین و انگلیس در برنامه‌های مربوط به رآکتور آب سنگین اراک افزود، طرف‌های باقیمانده در برجام از قبیل از مواضع پکن در قبال اجرای پروژه‌های مرتبط با اراک حمایت حمایت کرده‌اند.

این مقام چینی با انتقاد دوباره از مواضع ضد ایرانی آمریکا، بر مخالفت قاطعانه پکن با «تحریم‌های فراسرزمینی» واشنگتن علیه تهران تاکید کرد و گفت که چین به همکاری با دیگر کشورها برای اجرای موثر برجام ادامه خواهد داد.

«جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا پنج‌شنبه هفته گذشته از تصمیم واشنگتن برای تمدید ۹۰ روزه معافیت‌های تحریمی مربوط به همکاری‌های هسته‌ای با ایران ذیل توافق هسته‌ای خبر داد و گفت: «فکر می‌کنم مسئله این است که ما فعالیت هسته‌ای آن‌ها را بسیار بسیار به دقت زیر نظر داریم. این هم یک تمدید کوتاه ۹۰ روزه است».

همکاری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای با ایران، یکی از بندهای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با گروه ۱+۵ (برجام) بوده است. بر این اساس، دولت «باراک اوباما» معافیت‌هایی را برای برخی از تحریم‌های یکجانبه مربوط به صادرات اقلام قابل استفاده در برنامه هسته‌ای به ایران، صادر کرد.

دولت کنونی آمریکا که ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ در اقدامی غیرقانونی آمریکا از برجام خارج شد، سه ماه قبل برخی از این معافیت‌ها، از جمله معافیت از تحریم خرید آب سنگین و اورانیوم با غنای پایین از ایران را لغو کرد و ایران در واکنش به مواضع واشنگتن از کاهش تعهدات برجامی خود خبر داد و اعلام کرد دیگر به سقف‌های تعیین‌شده در نوافق هسته‌ای برای ذخایر این دو فرآورده، پایبند نخواهد بود.

آنطور که پایگاه آمریکایی «المانیتور» این هفته گزارش داد، کشورهای اروپایی از بیم فروپاشی توافق هسته‌ای، با واشنگتن رایزنی کرده‌اند که دستکم معافیت‌های باقی‌مانده را، تمدید کند. امکان صادرات اقلام لازم برای ارتقاء رآکتور آب سنگین اراک و ایجاد مرکز تولید ایزوتوپ‌های پایدار در سایت فردو، از جمله مواردی است که ذیل این معافیت‌ها قرار می‌گیرند.

پیشتر روزنامه آمریکایی «واشنگتن‌پست» گزارش داده بود که بولتون با تمدید این معافیت‌ها مخالف است، اما شخص «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا نگران است که عدم تمدید معافیت‌های مربوط به اراک و فردو، ایران را به خروج کامل از توافق هسته‌ای وادارد. از این رو، او تصمیم به تمدید این معافیت‌ها گرفته است.

انتهای پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول