اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

ماس: فروپاشی INF‌ می‌تواند به یک رقابت تسلیحاتی جدید منجر شود

وزیر امور خارجه آلمان هشدار داد که فروپاشی پیمان منع گسترش موشک‌های میان‌برد هسته‌ای می‌تواند به یک رقابت تسلیحاتی جدید منجر شود.

ماس: فروپاشی INF‌ می‌تواند به یک رقابت تسلیحاتی جدید منجر شود

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «هایکو ماس»، وزیر امور خارجه آلمان هشدار داد که فروپاشی پیمان منع گسترش موشک‌های میان‌برد هسته‌ای میان آمریکا و مسکو می‌تواند به یک رقابت تسلیحات هسته‌ای جدید منجر شود.

ماس طی بیانیه‌ای که توسط وزارت امور خارجه آلمان منتشر شد، گفت: «انقضای پیمان منع گسترش موشک‌های میان‌برد هسته‌ای به معنای آن است که اروپا در حال از دست دادن بخشی از امنیت خود است.»

پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد، آمریکا و روسیه را از تملک، تولید یا پرتاب آزمایشی موشک‌های زمین‌پایه میان‌برد (۱۰۰۰ - ۵۰۰۰ کیلومتر) و کوتاه‌بردتر (۱۰۰-۵۰۰ کیلومتر) منع می‌کند. این پیمان در دهه هشتاد میلادی و در دوران ریاست‌جمهوری «رونالد ریگان» و «میخائیل گورباچف» روسای جمهوری وقت آمریکا و شوروی سابق منعقد شد. واشنگتن اما بارها روسیه را به نقض این معاهده متهم کرده است اما روسیه تمامی اتهامات را رد می‌کند.

وزیر امور خارجه آلمان در ادامه بیانیه خود اعلام کرد: «من معتقدم که امروز باید دوباره در موافقت با قوانین کنترل تسلیحات و خلع سلاح در راستای جلوگیری از رقابت تسلیحات هسته‌ای جدید موفق شویم.»

 

 

ماس با مقصر جلوه دادن روسیه در فروپاشی این توافق افزود: «ما متاسف هستیم که روسیه در انجام آن چیزی که برای نجات این توافق ضروری بود، شکست خورده است.»

وزیر امور خارجه آلمان گفت که این کشور که سال آینده ریاست اتحادیه اروپا را در اختیار خواهد داشت در راستای ایجاد طرحی برای گونه جدیدی از کنترل تسلیحات تلاش خواهد کرد.

پیش از این نیز «آندرج هانکو»، عضو پارلمان آلمان نگرانی خود را از فروپاشی پیمان منع توسعه موشک‌های میان‌برد هسته‌ای میان آمریکا و روسیه ابراز داشت و گفت که این موضوع ممکن است به مسابقه تسلیحاتی و استقرار موشک‌های جدید هسته‌ای آمریکا در خاک آلمان منجر شود. (جزئیات بیشتر)

وزیر امور خارجه آمریکا امروز (جمعه) با اعلام خروج رسمی این کشور از معاهده «منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد» موسوم به INF گفت:«در تاریخ دوم فوریه 2019، ایالات متحده به روسیه شش ماه فرصت داد تا به پایبندی به معاهده من موشک‌های هسته‌ای میان‌برد بازگردد. روسیه مخالفت کرد، پس این توافق امروز پایان می‌یابد». (جزئیات بیشتر)

انتهای پیام/.

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول