اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

یزد

نقش عروسک در الگوسازی ذهنی دختربچه‌ها / نقش ویژه زنان و دختران در سلامت روان جامعه

مسئول واحد خواهران جامعه اسلامی دانشجویان با اشاره به نقش عروسک در الگوسازی ذهنی دختربچه‌ها، گفت: کودکان در سنی هستند که شخصیت و هویتشان در حال شکل‌گیری است و بدون شک استفاده آنان در قالب مدل نوعی کودک‌آزاری مدرن است.

نقش عروسک در الگوسازی ذهنی دختربچه‌ها / نقش ویژه زنان و دختران در سلامت روان جامعه

حتماً شما هم جدیداً باخبر شده‌اید که در مواردی در شهرهای ایران مجالسی برگزار می‌شود که کودکان را با آرایش بر چهره و لباسی که نماد تمدن بیگانه است به نمایش می‌گذارند.

مهدیه ملک محمدی در مصاحبه با خبرنگار فارس در این زمینه گفت: سؤالی که در این موضوع پیش می‌آید این است که مگر کودکان کالا هستند که آن‌ها را زرق‌وبرق دهیم و در ابتدای دوران زندگی‌شان جلوه گری برای چشم‌های بیگانگان را ارزشی فاخر برایشان قلمداد کنیم و وادارشان کنیم برای دیده شدن و به نمایش گذاردن تن و زیبایی‌شان به صحنه آیند؟

مسئول واحد خواهران جامعه اسلامی دانشجویان ادامه داد: کودکان به‌ویژه دختران خردسالی که روی فرش قرمز راه می‌روند تا لباس، زیورآلات و به‌طورکلی پوشاکی که بر تن دارند را به معرض نمایش تماشاگران حاضر در مراسم بگذارند شاید این کار برایشان جذاب بیاید که میان مردم میایند و آن‌ها هم تشویقشان می‌کنند ولی مطمئناً از آسیب‌های نهفته‌ای که این سوت و کف زدن‌ها برایشان به ارمغان خواهد آورد باخبر نیستند چون دنیای کودکان صادق‌تر از دنیای بزرگ‌ترهاست و آن‌ها از نقشه‌هایی که بزرگ‌تران برای دنیای آن‌ها کشیده‌اند بی‌خبرند.

وی تأثیر این‌گونه اعمال در آینده کوکان گفت: استفاده از لوازم‌آرایش در سنین پایین برای دختران خردسال و برگزاری چنین مراسمانی برای آن‌ها در آینده خود و خانواده‌هایشان را یا مخاطراتی روبرو خواهد کرد و این والدین باید انتظار داشته باشند در آینده دخترانشان به رفتارهای افراطی روی‌آورند، کودکانی که در دنیای کودکانه خود بازیچه دنیای بزرگ‌ترها می‌شوند و بزرگ‌ترها برایشان هدف تعیین می‌کنند و آن‌ها را در راهی که ممکن است در آینده برایشان خوشایند به نظر نیاید قرار می‌دهند، چون سن آن‌ها کم است و نمی‌توانند مصلحت را تشخیص دهند و به همین دلیل با چشمان بسته پا در دنیای بزرگ‌ترها می‌گذارند.

باورهای عقب‌مانده فمینیستی

محمدی با انتقاد از کسانی که این‌گونه برنامه‌ها را برگزار می‌کنند، گفت: چرا در حق کودکان خود خیانت کنیم و اجازه بدهیم عده‌ای جاهل و ناآگاه و بیگانه از کودک و نیازهای او و نیز کج‌فهم، با باورهای عقب‌مانده فمینیستی با اجرای برنامه‌هایی مانند برگزاری فشن شوها و ترغیب دختران وزنان به سنت‌شکنی ازجمله دوچرخه‌سواری در شهر از دنیای پاک کودکان سوءاستفاده کنند.

وی ادامه داد: برگزارکنندگان این شوی لباس‌ها می‌خواهند با استفاده از این کودکان و زیر سایه خواب عمیق متولیان فرهنگی قوانین و شرع را دور بزنند البته سن برخی از این کودکان بیشتر از سن تکلیف آنان است بماند که واژه سن تکلیف هم دارد به واژه‌ای غریبه برای فرزندانمان تبدیل می‌شود.

این فعال فرهنگی با اشاره به فرهنگ و سبک زندگی مردم دیار دارالعباده گفت: در فرهنگ و روش مردم دارالعباده یزد، در این سن و سال دخترکان دست در دست مادرانشان با چادرنمازی که به رنگ چادرنماز مادر بود به مساجد محله می‌رفتند و جلوه گری در برابر خالق را از مادر می‌آموختند نه اینکه به تقلید از فرهنگ منحطی که خود به دنبال راه چاره برای مسائل اجتماعی و فرهنگی خودش است، باشند و متأسفانه فرهنگ و ارزش‌های جامعه برای برخی تغییر شکل داده‌اند، تغییر شکلی که از روی ناآگاهی و تقلید کورکورانه از فرهنگ ازهم‌پاشیده غرب است.
ملتی رفت چون آیین ز دست

مثل خاک اجزای او از هم شکست

امروز تهاجم فرهنگی عظیم علیه اسلام است

محمدی با اشاره به کلام مقام معظم رهبری(حفظه الله تعالی) گفت: ایشان در سخنانی می‌فرمایند: امروز یک تهاجم فرهنگی عظیم علیه اسلام است که این مستقیماً به انقلاب ارتباطی ندارد و وسیع‌تر از انقلاب است و علیه اسلام است.

وی والدین را خطاب قرار داد و گفت: وقتی اکنون الگوی کودکانتان را فشن شوها و مدل‌های غربی قرار می‌دهید آنان را به جلوه گری روی صحنه در برابر دیدگان عموم قرار می‌دهید چگونه می‌خواهید پس از سن تکلیف آموزه‌های اصیل اسلام را به او بیاموزید چگونه معنای حیا و عزت را برای او تعریف می‌کنید کودکی که به‌عنوان مدل روی صحنه نمایش رفته است چگونه می‌تواند خود را با آموزه‌های اسلامی که لطافت و عزت زن را می‌طلبد و او را در پس پرده حیا و عفت می‌خواهد بپذیرد؟

این فعال فرهنگی ادامه داد: یکی از علایق و دوست‌داشتنی‌های انسان زیبایی است؛ خداوند متعال در قران می‌فرماید خدا زیباست و زیبایی را دوست دارد اما مطلب مهمی که اینجا مطرح می‌شود این است که زیبایی برای بروز دادنش نیاز به شرایط، زمان، مکان و مخاطب خاص دارد و زیبا بودن با تبرج و مانکن شدن فرق دارد.

کودک‌آزاری مدرن

محمدی در ادامه با این سؤال که آیا والدین این کودکان می‌دانند به‌کارگیری کودکشان در نقش مدل چه آسیب‌های روان‌شناختی را می‌تواند به کودکشان وارد کند؟ گفت: کودکان در سنی هستند که شخصیت و هویتشان در حال شکل‌گیری است، بدون شک استفاده آنان در این‌گونه مراسم نوعی کودک‌آزاری مدرن است،کودک‌آزاری تنها به‌صورت سیلی خورده یا زباله گردی کودکان نیست بلکه به‌کارگیری کودکان در قالب مدل هم می‌تواند از منظر روانی و رفتاری آزارهای زیادی را به کودکان وارد نماید که ممکن است آثار آن تا سال‌ها در روح و جسم کودک باقی بماند، اضطراب، نگرانی و فشارهای روحی واردشده بر کودکان در چنین فضایی غیرقابل‌انکار است.

عروسک باربی، همدم دختربچه‌هایمان 

وی با اشاره به فعالیت فرهنگی دشمن گفت: دشمن بسیار جدی‌تر از قبل به عرصه آمده است و به همین جهت مسئله سبک زندگی موردتوجه سیاست‌مداران آمریکا قرارگرفته است، مجموعه‌ای که به‌وسیله آن بتوان برای لحظه‌لحظه زندگی مردم برنامه داشت یعنی چگونگی خوراک، پوشاک، تفریح، معماری ارتباط با دیگران لوازم زندگی،... و در این میان توجه ویژه دشمن به نقش زنان و دختران در ترویج فرهنگ موردنظرشان حائز اهمیت و تأمل است مسئله مهمی که در این خصوص باید به آن توجه کرد عروسکی است که چند سال است به‌عنوان همدم دختربچه‌هایمان درآمده است.

مسئول واحد خواهران جامعه اسلامی دانشجویان ادامه داد: کارکرد الگویی و تربیتی عروسک قابل‌توجه است چراکه در حساس‌ترین مقطع سنی یعنی دوران کودکی مورداستفاده قرارگرفته است و نقش بسیار مهمی در الگوسازی ذهنی دختربچه‌ها دارد عروسکی مانند عروسک باربی برخلاف سایر عروسک‌ها دارای چهره بچه‌گانه نیست و تداعی‌کننده یک زن بیست‌ساله آمریکایی با تمام مشخصات اندامی آن است خریداران باربی با خرید یک عروسک کارشان تمام نمی‌شود و مجبورند تمام وسایل مکمل آن از قبیل لباس مهمانی و وسایل آرایش را تهیه نمایند. بدین‌صورت دختران مأنوس با باربی باسلیقه باربی رشد می‌کنند و زمانی که به سن انتخاب می‌رسند سلیقه‌ای همانند سلیقه باربی دارند.

محمدی در پایان با اشاره به نحوه عملکرد دشمن گفت: هر آنچه در تمدن غرب برای انحطاط بیشتر تولید و عرضه می‌شود قبلاً ذائقه و احساس نیاز به آن را با هزینه مصرف‌کنندگان به وجود آورده‌اند و ما برای مقابله با این هجوم گسترده باید به این نکته مهم توجه داشته باشیم که زنان و دختران از جایگاه ویژه‌ای برخوردار هستند و سلامت روان آنان سلامت روان جامعه محسوب می‌شود.

انتهای پیام/3404

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول