اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دفاتر منطقه ای

بندر چابهار دگرگونی عظیمی در اقتصاد افغانستان ایجاد می‌کند

معاون والی هرات گفت: کشورهای ایران و هند در کنار افغانستان شاهرگ‌های اساسی و حمایت کننده‌های بزرگ اقتصادی در افغانستان هستند و اقتصاد این کشور با چابهار شاهد دگرگونی عظیم اقتصادی است.

بندر چابهار دگرگونی عظیمی در اقتصاد افغانستان ایجاد می‌کند

«داوود هاشمی» معاون والی هرات در گفت‌وگو با خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس گفت: با توافق میان کشورهای ایران، هند و افغانستان بزرگترین پروژه اقتصادی کلید خورده و ایران و هند دو کشور بزرگ و شاهرگ‌های اساسی اقتصادی با حمایت از افغانستان نیز امروز دگرگونی بزرگی را در اقتصاد افغانستان به وجود آورده‌اند.

هاشمی افزود: بندر چابهار از نگاه اقتصادی یکی از ارزشمندترین پروژه‌های اقتصادی در طول سالیان گذشته در افغانستان بوده و این راه ترانزیتی چشمه‌ امیدی برای چرخه اقتصادی افغانستان است که از این طریق پس از این مصارف بازرگانان برای انتقال کالاها کاهش می‌یابد.

وی ادامه داد: همچنین صادرات و واردات در زمان کمتر و با سرعت بیشتری صورت می‌گیرد و افغانستان از این طریق به آسیای مرکزی و آسیای میانه متصل می‌شود.

وی همچنین گفت: ایجاد پروژه‌های مختلف اقتصادی با کمک کشورهای همسایه و دیگر کشورهای خارجی سبب کاهش فقر، اشتغال‌زایی، ثبات اقتصادی و امنیتی در افغانستان خواهد شد.

از طرفی دیگر دکتر فردین هاشمی مشاور اداره امور ریاست جمهوری افغانستان در این مورد گفت: در 4 سال گذشته دولت افغانستان سیاست خارجی خود را براساس برنامه‌های اقتصادی به پیش برده و تلاش دارد تا راه‌های مختلف ترانزیتی را برای افزایش تبادلات اقتصادی ایجاد کند.

وی تاکید کرد: پس از ایجاد راه‌های ترانزیتی برای رشد اقتصادی افغانستان اکنون برنامه‌های مختلفی را برای استاندارد سازی بخش خصوصی در دست اجرا گرفته تا بتواند از این راه وارد اقدام شده و کالاهای تولیدی خود را برای صادرات و افزایش آمار صادرات آماده و ارسال کند.

وی افزود: بندر چابهار نه‌تنها یک پروژه عظیم در چرخه اقتصادی افغانستان است بلکه در ثبات و تامین امنیت در افغانستان گامی مهم و اساسی است.

وی با اشاره به کشور پاکستان که در برخی از پیشرفت‌های اقتصادی افغانستان سنگ اندازی می‌کند گفت: نتیجه این پروژه‌ها به مرور زمان دخالت‌های کشورها را برای بازگشت افغانستان به گذشته تلخ از بین خواهد برد.

فرید احمد فرزام کارشناس اقتصادی در هرات بر این باور است که تنها راه رسیدن تولیدات داخلی و کالاهای افغانستانی به بازارهای جهانی و افزایش آمار صادرات در افغانستان ایجاد راه‌های ترانزیتی با کمک کشورهای همسایه است که بندر چابهار نمونه بارز آن است و با انتقال کالاها به کشورهای مختلف از این راه در کنار رشد صادرات ایجاد بازارهای کالاهای افغانستانی را در کشورهای مختلف محیا می‌کند.

به گزارش فارس، پس افتتاح بندر چابهار و آغاز به کار این بندر برگ جدیدی در اقتصاد افغانستان ورق خورد و این کار سبب شد تا بازرگانان افغانستانی بتوانند با هزینه‌های کم، سرعت بیشتر و زمان مناسب کالاهای خود را انتقال و وارد کنند؛ اما هنوز هم بازرگانان در افغانستان نگران نبود زمینه‌های مناسب برای انتقال کالاهایشان به کشورهای دیگر هستند.

نبود سردخانه‌های استاندارد در افغانستان، به‌خصوص در بندر چابهار برای نگهداری محصولات و کالاهای آنها و نبود امنیت در مسیر انتقال کالاهای آنها تا به بندر چابهار از جمله نگرانی‌های عمده این بازرگانان خوانده می‌شود.

/انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول