اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  انتظامی و حوادث

طرح ترافیک پایتخت در انتظار تأیید نهایی پلیس

رئیس پلیس راهور ناجا درخصوص آخرین وضعیت طرح ترافیک پایتخت گفت: این طرح توسط شورای شهر و شورای عالی ترافیک تصویب شده و در انتظار تأیید پلیس راهور است.

طرح ترافیک پایتخت در انتظار تأیید نهایی  پلیس

به گزارش خبرنگار انتظامی خبرگزاری فارس، سردار سیدکمال هادیان‌فر رئیس پلیس راهور ناجا در نشست خبری با اصحاب رسانه به آمار تصادفات در دو ماه گذشته پرداخت و اظهار داشت: از 25 اسفند سال گذشته تا 15 فروردین سال جاری شرایط جوی ناپایدار را در کشور شاهد بودیم و علی‌رغم همه تلاش‌ها،‌ تذکرات و هشدارها متاسفانه یکی از بحث‌های جدی در تصادفات، واژگونی خودرو بود. 

رئیس پلیس راهور ناجا تصریح کرد: متوسط واژگونی خودرو در کشور 25 درصد است که در پیک سفرهای نوروزی به 49 درصد رسید که آبگرفتگی و لغزندگی معابر از جمله عوامل بروز این رویداد بوده است. 

این مقام ارشد راهور ناجا به استقرار 107 هزار نیروی پلیس، امدادی و اورژانس در 200 هزار کیلومتر از جاده‌های کشور اشاره و بیان داشت: متاسفانه به دلیل سیل 14 هزار کیلومتر جاده و 400 پل تخریب شدند. 

وی به کاهش 17.6 درصدی جانباختگان پرداخت و گفت: در این مدت 195 نفر کمتر کشته شدند. 

رئیس پلیس راهور ناجا  اعلام کرد: میزان کاهش تلفات جاده‌ای در فروردین ماه با 160 نفر کاهش، 11.6 درصد کاهش داشته و در دو ماه فروردین و اردیبهشت کاهش 14.3 درصدی جانباختگان را شاهد بودیم؛ یعنی 389 نفر کمتر کشته شدند. 

وی افزود: در آمار مجروحین و مصدومان حاصل از تصادفات رانندگی نیز کاهش 3 درصدی را شاهد بودیم. 

عالی‌ترین مقام راهنمایی و رانندگی کشور، وقوع 82 درصد از تصادفات رانندگی را به علت سرعت غیرمجاز، سبقت غیرمجاز، عدم توجه به جلو و خستگی و خواب‌آلودگی دانست و گفت: 64 درصد تصادفات در تحریم 30 کیلومتری شهرها به وقوع می‌پیوندد که از همین رو طبق هماهنگی با وزرات راه درصددیم تا با ایجاد نور کافی و نصب علائم هشدار دهنده و موانع کنترل را در 30 کیلومتری ابتدا و انتهای حریم شهرها بیشتر کنیم. 

وی به  تقارن سی‌امین سالگرد ارتحال حضرت امام با عید سعید فطر اشاره و اظهار داشت: پلیس راهور از 13 اردیبهشت 98 تا پایان تعطیلات به صورت آماده‌باش است. 

سردار هادیانفر افزود:27 هزار و 409 نفر نیرو در قالب 5799  تیم خودرویی،‌ موتوری و پیاده، طرح ترافیکی سی‌امین سالگرد مراسم ارتحال حضرت امام (ره) را پوشش خواهند داد؛ البته پلیس راهور تهران بزرگ در آماده‌باش صددرصدی بوده و هزار و 100 نفر نیروی کمکی به پلیس راهور پایتخت اختصاص داده است. 

وی به عزیمت 300 هزار نفر زائر به واسطه 7450  دستگاه اتوبوس برای شرکت در مراسم سالگرد ارتحال پرداخت و  اظهار داشت: 3212 نیروی پلیس راه در قالب 1600 تیم عملیاتی در پلس راه مسؤولیت اسکورت 7450 اتوبوس حامل زائران مراسم سالگرد را برعهده خواهند داشت؛ پلیس راهور تهران بزرگ نیز با 500 پاس پیاده و 600 تیم خودرویی این مراسم را پوشش خواهد داد. 

سردار هادیانفر به پوشش هوایی جاده‌های منتهی به تهران در 14 خرداد پرداخت و گفت: 52 تیم نظارتی به صورت محسوس و نامحسوس بر جاده‌ها و عملکرد رانندگان نظارت خواهند داشت و امیدواریم بتوانیم با آمادگی کاملی که ایجاد کرده‌ایم سفری ایمن را برای همه زائران رقم زنیم. 

رئیس پلیس راهور ناجا تاکید کرد: در طرح ترافیکی عید سعید فطر آمادگی کامل را داریم تا بتوانیم تمام استان‌ها و شهرها و مصلی‌ها را پوشش  ترافیکی دهیم؛ 17هزار و 909  نفر در قالب 3395 تیم خودرویی،‌موتوری و پاس پیاده پوشش ترافیکی عید سعید فطر را در کل کشور عهده خواهند داشت. 

وی گفت: پلیس راهور ناجا با استقرار 10 هزار نیرو و 5 هزار تیم عملیاتی راه‌های منتهی به محورهای شمالی کشور و همچنین محورهای جنوبی به سمت قم را پوشش مضاعف خواهند داد. 

سردار هادیانفر به محدودیت‌های برگزاری مراسم سالگرد ارتحال حضرت امام (ره) پرداخت و گفت: در روز 14 خرداد از پل فرودگاه حضرت امام(ره)  در بازه زمانی 13 تا 24 انسداد وجود دارد البته به غیر از اتوبوس زائران؛ باند شمال به جنوب به سمت قم تا فرودگاه امام باز است.  

این مقام ارشد راهور ناجا تاکید کرد: مسیرها و پارکینگ‌های پیش‌بینی شده برای خودروهای زائران توسط اپلیکیش‌های نشان و بلد در پارکنیگ حرم مطهر حضرت امام جانمایی شده است. 

وی به شعار پرهیز از خطر و آرامش در سفر که شعار پلیس راهور در سال 98 است پرداخت و گفت: برنامه کاهش 12 درصدی تصادفات با کاهش 2 هزار جانباخته در تصادفات در دستور کار است. 

رئیس پلیس راهور ناجا با تاکید بر این مطلب که تخلفات حادثه‌ساز خط قرمز پلیس است، تاکید کرد: پلیس راهور و راه با پدیده تخلفات حادثه‌ساز با جدیت برخورد می‌‌کند. 

وی گفت: بازرسان محسوس و نامحسوس در اتوبوس‌ها مستقر هستند؛ همچنین مسافران سیستم حمل و نقل عمومی می‌توانند از طریق سامانه 110120 عملکرد راننده را گزارش دهند. 

سردار هادیانفر در پاسخ به سوالی در این خصوص که آیا خودروهای دارای خلافی بالای یک میلیون تومان در تعطیلات تابستانی مثل تعطیلات نوروز توقیف نخواهند شد گفت: این کار فقط در ایام نوروز انجام شد؛ رانندگان لازم است که زودتر جرائم خود را پرداخت کرده چرا که این روند در تابستان و در تعطیلات انجام نخواهد شد. 

این مقام ارشد راهور ناجا با اعلام این مطلب طرح تابستانه پلیس از 20 خرداد در سراسر کشور کلید می‌خورد به وجود 1933 دوربین ثبت تخلف و 829 دوربین نظارتی در جاده‌ها پرداخت و گفت: با هماهنگی با وزارت راه قرار است 2 هزار دوربین به سطح جاده‌ها اضافه شود که امیدواریم این مساله تا قبل از مهرعملیاتی شود و به پلیس در این خصوص دسترسی داده شود. 

وی از احیاء و تقویت گشت های کنترل نامحسوس خبر داد و گفت: بازرسان نامحسوس همچنان و با قوت مأموریت های خود را دنبال می کنند.

سردار هادیانفردرباره وضعیت اتوبوس های فرسوده در کشور خاطر نشان کرد: در جاده های اصلی کشور که معادل 40 هزار کیلومتر است، اتوبوس های فرسوده به هیچ عنوان اجازه تردد ندارند و البته از دولت انتظار می رود روند ایمنی شدن اتوبوس ها و نوسازی ناوگان حمل و نقل را در راستای اجرای قانون هوای پاک به جد دنبال کند.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا تأکید کرد: پلیس در سراسر کشور با جدیت با تردد اتوبوس های فرسوده برخورد می کند و هیچ پایانه ای مجاز به تخصیص مسافر به چنین اتوبوس هایی نیست.

وی یادآور شد: البته در مواردی مشاهده می شود که این اتوبوس ها در جاده های فرعی اقدام به سوار کردن مسافر می کنند اما قطعا پلیس راهور با مشاهده تخلف رانندگان این اتوبوس ها، برخورد می کند.

سردار هادیانفر در باره ارسال پیامک تخلفات رانندگی اظهار داشت: براساس قانون و تصویب مجلس شورای اسلامی، پیامک های تخلفات رانندگی با هزینه فرد متخلف به وی ارسال می شود و از ابتدای سال تاکنون یک میلیون و 530 هزار و 200 مورد پیامک ثبت تخلفات برای مالکان خودروها ارسال شده است.

وی افزود: برخی از مالکان مدعی هستند که پیامکی برای آنها ارسال نشده بنابراین، این گروه از افراد حتما به مراکز شماره گذاری مراجعه و اطلاعات خود را به روز کنند.

این مقام ارشد انتظامی خاطر نشان کرد: مالکان خودروها می توانند به 2 هزاز و 200 دفتر پلیس +10 و 440 نقطه در مناطق مختلف به مراکز شماره گذاری مراجعه و روند اطلاعات خود را به روز کنند.

وی از اقدام جدید پلیس راهور در حوزه نقل و انتقالات خبر داد و گفت: در روند نقل و انتقال پلاک خودروها تغییرات اساسی در راه است به طوری که  در نظر داریم برای هر فرد یک پروفایل یا آی دی اختصاصی پس از احراز مشخصات بیومتریک ایجاد کنیم تا مراجعه کنندگان ما صرفا از طریق این آی دی اختصاصی خدمات دریافت کنند.

سردار هادیانفر درباره اقدام جدید پلیس راهور ناجا عنوان کرد: این برنامه در دستور کار و در مرحله اقدامات تحلیلی است و پس از طی مراحل دیگر برای هر کاربر راهور یک پروفایل یا آی دی اختصاصی تعریف می کنیم

وی در پاسخ به سوالی درباره ساماندهی موتورسیکلت سواران عنوان کرد: در حال حاضر 11 میلیون موتورسیکلت در کشور داریم که از این تعداد 4.5 میلیون نفر از کاربران موتورسیکلت گواهینامه دارند! و از این 11 میلیون، 4 میلیون دارای پلاک می باشند و مابقی پلاک ندارند.

سردار هادیانفر درباره این اظهارات توضیح داد: در گذشته روند پلاک دهی و پلاک گذاری موتور سیکلت ها به گونه ای بود که شماره پلاک به کارخانه تولید کننده داده می شد در واقع پلاک موتور به نام کارخانه موتورساز ثبت می شد و بنا داریم همه موتورسیکلت ها را پلاک دار کنیم.

وی تأکید کرد: از 11 میلیون موتورسیکلت موجود در سطح کشور 9 میلیون موتور از نوع فرسوده هستند در هر حال با تمهیدات جدید پیش بینی شده بنا داریم با موتورسیلکت سواران متخلف به جد برخورد کنیم.

وی اشاره کرد: از زمانی که در مرکز اصلی شهر تهران به وانت بارها پلاک سفید ارائه شده است شاهدیم که موتورسیلکت سواران نقش وانت بار را ایفا می کنند و به نوعی باعث بی نظمی در شهر و عبور و مرور هستند.

وی اضافه کرد: از همین جا اعلام می کنم وانت بارهایی که پلاک سفید دارند و برای تردد در مرکز اصلی شهر متقاضی دریافت پلاک عمومی هستند به شرطی که فرسوده نباشند در اولویت دریافت خدمات می باشند چرا که این اقدام را گامی در راستای ساماندهی وضعیت تردد موتورسیلکت سواران می دانیم.

وی از احیای قانون قفل چرخ خبر داد و افزود: در آینده نزدیک این قانون را نیز اجرایی و عملیاتی می کنیم.

سردار هادیانفر درباره وضعیت طرح ترافیک جدید شهر تهران نیز خاطر نشان کرد: کلیات این طرح از سوی شهرداری تهران به پلیس راهور ناجا ارسال شده البته شورای اسلامی شهر تهران و شورای عالی ترافیک این طرح را تصویب و در انتظار تأیید پلیس راهور ناجا هستند؛ چرا که پایتخت حساسیت خود را دارد.

وی در پاسخ به سوالی درباره شکایت پلیس از شهرداری تهران یادآور شد: شکایت پلیس از شهرداری تهران در دست اقدام است؛ این موضوع مربوط به سال 97 بوده  و موضوع طبق روال پیگیری می شود.

سردار هادیانفر درباره نقش همیاران پلیس در کاهش تصادفات و انضباط ترافیکی عنوان کرد: 13 میلیون همیار پلیس در کشور داریم که این گروه نقش 18 درصدی در کاهش تصادفات دارند و معتقدیم که از این ظرفیت باید برای ارتقاء انضباط ترافیکی و کاهش تصادفات بهره حداکثری ببریم.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول