اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری جهان

اصلاح ژن در فضا برای نخستین بار

دانشمندان برای نخستین بار موفق به اصلاح ژن در فضا شدند.

اصلاح ژن در فضا برای نخستین بار

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، دانشمندان از تکنولوژی کریسپر Cas9 استفاده کردند تا برای نخستین بار ویرایش DNA در فضا را انجام دهند.

براساس گزارش «تی ان»، محققان در ایستگاه فضایی بین المللی از روش ویرایش ژن استفاده کردند تا موجب شکستن ژنوم مخمر شوند. هنگامی که مخمر شکستگی های DNA خود را اصلاح کرد، محققان سرنخ هایی درباره اینکه چگونه سلول ها DNA خود را در فضا اصلاح می کنند، یافتند.

همچنین، دانشمندان از تکنولوژی کریسپر استفاده کردند تا آسیب های DNA ناشی از پرتوهای کیهانی را بازسازی کنند. این نوع آسیب به DNA یکی از جدی ترین خطرهایی است که مسافران فضایی با آن مواجه می شوند.

طبق این گزارش، اگرچه سلول ها دارای شیوه ای برای اصلاح آسیب DNA هستند، اما بروز اشتباهاتی در فرایند اصلاح منجر به پیامدهای منفی از جمله سرطان می شود. از همین رو درک چگونگی مکانیسم اصلاح DNA در فضا، از سلامت محققان فضایی محافظت می‌کند.

گفتنی است؛ کریسپر نوعی سیستم ایمنی تطابق پذیر در باکتری‌ها است که آن‌ها را قادر به کشف دی‌ان‌ای ویروس و سپس نابودی آنها می‌کند. کریسپر به دانشمندان اجازه می‌دهد تا تغییراتی در DNA سلول‌ها ایجاد کنند.

براساس این گزارش، این تحقیقات به سرپرستی دانشجویان برنده در رقابت علمی ژن در فضا سال 2018 انجام شد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول