اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

مسکو: اقدامات ایران نقض برجام نبوده و آژانس اتمی هیچ انحرافی را ثبت نکرده است

نماینده روسیه در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأکید کرده که فعالیت‌های هسته‌ای ایران تا این لحظه هیچ بندی از توافق هسته‌ای را نقض نکرده و آژانس اتمی هم هیچ انحرافی را به ثبت نرسانده است.

مسکو: اقدامات ایران نقض برجام نبوده و آژانس اتمی هیچ انحرافی را ثبت نکرده است

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «میخائیل اولیانوف» نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین امروز (سه‌شنبه) در واکنش به افزایش 4 برابری سطح تولید اورانیوم غنی‌شده ایران تأکید کرد: «ایران تا کنون از هیچ یک از پارامترهای در نظر گرفته شده در توافق هسته‌ای تخطی نکرده و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز هیچ نقضی را به ثبت نرسانده است».

«بهروز کمالوندی» معاون امور بین‌الملل، حقوقی و مجلس و سخنگوی سازمان انرژی اتمی روز گذشته (دوشنبه) در نشستی خبری اعلام کرد، «از امروز (دوشنبه) با توجه ابلاغیه اخیر شورای عالی امنیت ملی و ریاست جمهوری مبنی بر عدم رعایت سقف 300 کیلویی UF6 در کشور و دستور رئیس سازمان انرژی اتمی برای ایجاد زمینه‌های لازم، ظرفیت تولید محصول غنی‌سازی کشور بدون اضافه کردن سانتریفیوژ و زنجیره، به حدود چهار برابر افزایش یافت و اطلاعات طراحی در این خصوص به آژانس بین‌المللی ارائه شده است».

سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران در ادامه تأکید کرد: «ظرفیت ۴ برابری پیامی برای طرف مقابل است که قابلیت افزایش بیشتر وجود دارد و دیری نخواهد بود که از سقف ۳۰۰ کیلو عبور خواهیم کرد. چه بهتر که هرچه زودتر اگر می‌خواهند همین محدوده‌ها حفظ شود، کشورهای اروپایی اقدامات لازم را انجام دهند.» (جزئیات بیشتر)

نماینده روسیه در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگو با خبرگزاری «ریانووستی» با اشاره به این بیانیه سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران گفت: «این اقدامات ایران به هیچ عنوان نقض تعهدات این کشور ذیل برجام نیست. در برجام، ایران حق دارد تا ذخایر اورانیوم خود را تا 300 کیلوگرم افزایش دهد و حتی میزان آب سنگین خود را به 130 تن برساند.»

وی ادامه داد: «حتی کسانی که به دلایلی منتقد این سیاست تهران هستند نمی‌توانند هیچ ادعایی داشته باشند و دلیل اینکه آژانس نیز علنی درباره این موضوع صحبتی نکرده به این دلیل است که هیچ نقضی تا امروز به ثبت نرسانده است».

این دیپلمات ارشد روسیه تأکید کرد: «ایرانی‌ها در پایبندی به تعهداتشان بسیار مسئولیت‌پذیر هستند و اگر توافق هسته‌ای تا امروز پابرجا مانده مدیون این مسئولیت‌پذیری ایران است».

اولیانوف با اشاره به اینکه توافق هسته‌ای ایران دو بخش داشته که یکی مربوط به برنامه هسته‌ای و دیگری مربوط به مسائل اقتصادی بوده، گفت: «ما باید سعی کنیم تا توازن از دست رفته میان حزوه‌های اقتصادی و هسته‌ای را برقرار سازیم. ما آمادگی این کار را داریم و شرکای اروپایی‌مان هم باید فعال‌تر باشند.»

حدود یک سال پیش بود (۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷) که دولت آمریکا به دستور ترامپ از توافق بین‌المللی برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به «برجام» خارج شده و تمام تحریم‌های هسته‌ای ذیل این توافق را در دو بازه ۹۰ و ۱۸۰ روزه مجددا اعمال کرد.

البته این تنها اقدام ضد ایرانیِ کاخ سفید طی یک سال گذشته نبود و دولت ترامپ هر هفته تحریم‌ها یا محدودیت‌های جدیدی را علیه اشخاص و نهادهای ایرانی یا غیر ایرانی مرتبط با تهران اعمال کرده است. علاوه بر این، مقامات آمریکایی مدت‌ها است که از «فشار حداکثری» علیه ایران صحبت می‌کنند و تمام تلاش خود را به کار گرفته‌اند تا فشارها بر ایران را به حداکثر میزان ممکن برسانند.

لازم به‌ذکر است که آمریکا در پیشبرد این اهداف خصمانه خود تنها نبوده و اتحادیه اروپا نیز با اقدامات ضد ایرانی تقریبا مشابهی، واشنگتن را همراه کرده است. از همین رو، به دنبال تشدید مواضع ضد ایرانی دولت آمریکا و تعلل اروپایی‌ها در اجرای وعده‌ها و تعهدات برجامی آنها، در اولین سالگرد خروج آمریکا از برجام در 18 اردیبهشت سال جاری، شورای عالی امنیت ملی ایران در بیانیه‌ای توقف برخی تعهدات برجامی ایران را در چارچوب برجام اعلام کرد و به کشورهای باقیمانده در توافق ۶۰ روز برای اجرای تعهدات خود به ویژه در حوزه‌های بانکی و مالی فرصت داد.

در این بیانیه اعلام شد که جمهوری اسلامی ایران در مرحله فعلی دیگر خود را متعهد به رعایت محدویت‌های مربوط به نگهداری ذخایر اورانیوم غنی شده و ذخایر آب سنگین نمی‌داند و به کشورهای باقی مانده در برجام 60 روز فرصت داده شد تا تعهدات خود به ویژه در حوزه های بانکی و نفتی را عملیاتی کنند و چنانچه در این مهلت کشورهای مزبور قادر نباشند مطالبات ایران را تامین کنند، در مرحله بعدی جمهوری اسلامی ایران رعایت محدودیت‌های مربوط به سطح غنی سازی اورانیوم و اقدامات مربوط به مدرن سازی رآکتور آب سنگین اراک را نیز متوقف خواهد کرد. (بیشتر بخوانید

طبق بند هفتم برجام،  ایران متعهد شده بود که طی مدت 15 سال و همچنان که به طور تدریجی به سمت رسیدن به استانداردهای بین ‏المللی کیفیت برای سوخت تولیدی در ایران حرکت می‌‏کند، ذخایر اورانیوم خود را به 300 کیلوگرم هگزافلوراید اورانیوم غنی شده تا 3.67 درصد یا معادل آن در سایر اشکال شیمیایی محدود کند. براساس برجام جمهوری اسلامی ایران مقید بود تا 15 سال میزان ذخایر آب سنگین را به 130 تن محدود کند. در همین زمینه سید عباس عراقچی 18 اردیبهشت ماه در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری عنوان کرد: «ایران امروز اعلام کرد دیگر به این محدودیت قائل نیست و ما دیگر هیچ محدودیتی برای میزان ذخایر خود قائل نیستیم. اینکه ذخایر به چه مراحلی می‌رسد و چه میزان افزایش می‌یابد، دست خودمان است، با توجه به ظرفیت‌های فنی، نیازها و تعاملات دیپلماتیک در عرصه عمل تصمیم می‌گیریم که با چه سرعتی مواد و ذخایر خود را افزایش دهیم.»

انتهای پیام/.

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول