اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  اصفهان

توسعه واحدهای تبدیلی، حلقه گمشده کشاورزی شهرضا

مدیر جهاد کشاورزی شهرضا گفت: یکی از نیازهای شهرستان شهرضا جذب سرمایه‌گذار به منظور ایجاد واحدهای صنایع تبدیلی به ویژه در شهرک‌های صنعتی روستاهای شهرستان است.

توسعه واحدهای تبدیلی، حلقه گمشده کشاورزی شهرضا

رضا باقری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرضا با بیان این‌که شهرستان شهرضا تنها شهرستان استان اصفهان در کاشت چغندرقند پاییزه است، اظهار داشت: با توجه به اهداف وزارت جهاد کشاورزی در زمینه توسعه کاشت محصولات استراتژیک در سال زراعی جاری با ترغیب کشاورزان و تأمین بذرهای خارجی مورد نیاز از طریق کارخانه قند نقش‌جهان، حدود 9 هکتار چغندر قند پاییزه در شهرستان شهرضا به عنوان پایلوت در استان اصفهان کشت شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرضا با بیان این‌که در حال حاضر مزارع مذکور از سطح سبز مطلوبی برخوردار است، افزود: امیدوار هستیم با مساعدت کارخانه‌های قند استان اصفهان در زمینه خرید و پرداخت به موقع مبالغ محصولات خریداری شده، در پاییز امسال با افزایش سطوح این محصول گام مؤثری در رونق تولید محصولات کشاورزی برداریم.

وی با اشاره به مبارزه با علف‌های هرز در مزارع گندم و جو در مناطق تحت پوشش شهرستان شهرضا گفت: بر اساس بازدید مستمر شبکه‌های مراقبت از مزارع گندم و جو و بررسی وضعیت علف‌های هرز و توصیه‌های انجام شده توسط کارشناسان در خصوص کنترل این عامل خسارت‌زا تاکنون در سطح 640 هکتار از مزارع گندم و 490 هکتار از مزارع جو در مناطق تحت پوشش شهرستان مبارزه شیمیایی انجام شده است.

باقری بیان کرد: علف‌های هرز یکی از مهم‌ترین عواملی است که خسارت قابل توجهی به محصولات زراعی وارد می‌کند و در کاهش عملکرد آن تأثیرگذار است و با جذب آب و مواد غذایی و نور با گیاه میزبان رقابت کرده و سبب کاهش عملکرد می‌شود.

توسعه کاشت گیاهان روغنی در شهرضا

مدیر جهاد کشاورزی شهرضا ادامه داد: با توجه به سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی در خصوص توسعه کاشت گیاهان روغنی به منظور کاهش واردات روغن و خودکفایی کشور بر اساس سهمیه‌های ابلاغی به سازمان‌های جهاد کشاورزی کشور از جمله استان اصفهان و متعاقب آن سهمیه‌های شهرستان‌ها، سطحی معادل 20 هکتار کلزا به شهرضا اختصاص یافت.

وی با اشاره به این‌که با پیگیری کارشناسان مدیریت شهرستان شهرضا این سهمیه در دشت پرزان و مهیار شهرستان اجرا شد، تصریح کرد: شهرستان شهرضا تنها شهرستان استان اصفهان است که سهمیه ابلاغی را به طور 100 درصد اجرا کرده است.

باقری اضافه کرد: با مدیریت مستمر و فعال کارشناسان اداره تولیدات گیاهی مدیریت این سطوح در حال حاضر از سطح سبز مطلوبی برخوردار است و با شروع برداشت و عملکرد قابل قبول از این مزارع در سال رونق تولید بتوانیم با افزایش سطوح کاشت این محصول در سال‌های آتی گام مؤثری در خودکفایی کشور برداریم.

مدیر جهاد کشاورزی شهرضا با اشاره به کشت بهاره گلرنگ در شهرستان شهرضا گفت: با توجه به افزایش منابع آبی سطحی در سال جاری از جمله رودخانه‌ها و چشمه سارها با ترغیب کشاورزان توسط کارشناسان مدیریت شهرضا حدود 15 هکتار گلرنگ رقم بومی در مناطق مستعد به سطوح بهاره شهرستان شهرضا اضافه شد.

صادرات تولیدات گلخانه‌ای شهرضا به کشورهای آسیای میانه

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به احداث گلخانه در شهرستان شهرضا گفت: از ابتدای سال تاکنون تعداد 17 مورد بازدید محل برای احداث گلخانه انجام شده و منجر به صدور 15 مورد موافقت اولیه به مساحت کل 98 هزار و 500 متر مربع شده است.

باقری با بیان این‌که احداث این  نوع گلخانه در شهرستان شهرضا سبب افزار بهره‌وری در مصرف آب و کمک به کیفیت تولیدات و کاهش هزینه‌ها می‌شود، افزود: در شهرستان شهرضا بیش از 48 هکتار فضای گلخانه‌ای وجود دارد که 40 هکتار از این مساحت به کار تولید انواع سبزی و صیفی‌جات اختصاص دارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرضا با بیان این‌که صیفی‌جات تولید شده در گلخانه‌های شهرضا علاوه بر بازارهای داخلی به کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای میانه صادر می‌شود، اضافه کرد: از 48 هکتار کشت گلخانه‌ای شهرستان شهرضا 3.5 هکتار گلخانه نیز به تولید انواع گل‌های شاخه بریده اختصاص دارد که سالانه بیش از 5 میلیون و 250 هزار شاخه انواع گل‌ها تولید می‌شود و علاوه بر استان اصفهان در سایر استان‌ها از جمله خراسان رضوی و کرمان نیز عرضه می‌شود.

ارائه تسهیلات به سرمایه‌گذاران واحدهای صنایع تبدیلی

وی با اشاره به این‌که سالانه 120 میلیون اصله نشاء در شهرضا تولید می‌شود و این شهرستان به عنوان یکی از قطب‌های مهم تولید نشاء در کشور بوده و مقام اول استان اصفهان را دارا است، اظهار داشت: یکی از نیازهای شهرستان شهرضا جذب سرمایه‌گذار به منظور ایجاد واحدهای صنایع تبدیلی به ویژه در شهرک‌های صنعتی روستاهای شهرستان است با توجه به سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی، ارائه تسهیلات در این زمینه امکان‌پذیر است.

باقری با تأکید بر این‌که با توجه به سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی در حال حاضر ارائه اعتبار برای طرح‌های آبیاری تحت فشار و تسهیلات برای احداث گلخانه‌ها وجود دارد، افزود: یکی دیگر از نیازهای بخش کشاورزی شهرضا، احداث کانال‌های آبیاری عمومی با استفاده از اعتبارات استانی و ملی ارائه تسهیلات ارزان قیمت برای احداث کانال‌های آبیاری خصوصی به منظور صرفه‌جویی در مصرف آب و افزایش راندمان آبیاری است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به کاشت پیاز نشائی در شهرستان شهرضا بیان کرد: به منظور مصرف بهینه آب و کاهش آفات و بیماری‌ها و به حداقل رساندن هزینه‌های کارگری و در راستای آن  افزایش کمی و کیفی محصولات در شهرستان شهرضا در سال جاری علاوه بر کاشت نشائی انواع صیفی‌جات از جمله گوجه، بادمجان، فلفل، حدود 30 هکتار پیاز رقم ps با خزانه‌گیری و کاشت نشاء به انواع صیفی‌جات شهرستان شهرضا اضافه شد.

باقری با بیان این‌که مزرعه‌های پیاز در حال حاضر از سطح سبز بسیار مطلوبی برخوردار هستند، تصریح کرد: انواع صیفی‌جات گلخانه‌ای شهرستان شهرضا شامل انواع فلفل رنگی، خیار، گوجه، و بادمجان است که میزان تولید سالانه آ‌ن‌ها به 8 هزار و 500 تن در سال می‌رسد.

انتهای پیام/63101/ج30/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول