اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  حقوقی و قضایی

تشکیل پرونده قضایی برای دستگاه‌های خاطی در امر مبارزه با قاچاق

مدیرکل پیشگیری سازمان تعزیرات با اشاره به جلسه برگزار شده در دفتر معاون اول رئیس جمهوری گفت: دستگاه‌هایی که وظیفه مقابله‌ای خود را به درستی انجام نداده‌اند، بازخواست و پرونده قضایی برای این دستگاه‌ها تشکیل می شود.

تشکیل پرونده قضایی برای دستگاه‌های خاطی در امر مبارزه با قاچاق

به گزارش گروه قضایی خبرگزاری فارس، سیدعبدالمجید اجتهادی مدیرکل پیشگیری و نظارت بر قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات اظهار کرد: در بحث مبارزه با قاچاق کالا و ارز اصلاح قانون طی دو سال گذشته در دستور کار بوده و سال 92 تصویب و لازم الاجرا شد.

وی ادامه داد: سال 94 مجدد اصلاحیه در دستور کار قرار گرفت؛ البته از سال 92 برخی دستگاه ها ایراداتی در نظر داشتند که مطرح و بررسی شد و در نهایت لایحه اصلاح مبارزه با قاچاق به مجلس ارسال شد.

اجتهادی یادآور شد: سال گذشته بخشی از قانون در صحن تصویب ولی ایرادی وارد شد که این لایحه قضایی است و قوه‌قضائیه باید صریحاً در این‌باره اظهار نظر کند.

وی گفت :لایحه بعد از بازگشت از قوه قضائیه در اختیار مرکز پژوهش‌های مجلس قرار گرفت و کمیسیون اقتصاد مجلس از روز گذشته بررسی پیشنهادات مجلس را در دستور کار قرار داده و در حال بررسی است.

اجتهادی اظهار کرد: یکسری خلأ در قانون وجود دارد که مجلس در پی افزایش ظرفیت قانون برای مقابله با قاچاق است.

مدیرکل پیشگیری و نظارت بر قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات ادامه داد: در شرایط فعلی برای مبارزه با قاچاق نیاز اساسی به اصلاح قانون داریم؛ یکسری موارد در لایحه دولت در مورد اصلاحات عبارتی بود که دارای بار حقوقی است.

اجتهادی افزود: در بخش ارز مشکلات قانونی داشتیم که قبل از نوسانات ارزی در سال گذشته در لایحه اصلاحِ قانون از سوی دولت و مرکز پژوهش‌های مجلس پیش بینی‌هایی صورت گرفت و مسئله ممانعت از «فروش و خرید فردایی» را مطرح کردند و این موارد و برخی دیگر از رفتارها نیز بزه انگاری شد.

وی تصریح کرد: اصلاحیه قانون در مبارزه با قاچاق ارز راهگشاست ولی در اصل قاچاق، مشکلی را رفع نمی‌کند.

اجتهادی ادامه داد: مسئله مبنی بر اینست که یکسری سامانه ها ایجاد نشده و سامانه های فعال نیز ارتباطی با یکدیگر نداشته و مدیریت از بدو ورود تا زمان عرضه را دربر نمی‌گیرد.

مدیرکل پیشگیری و نظارت بر قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات در بخشی دیگر از این مصاحبه رادیویی خاطرنشان کرد: تازمانیکه سامانه های کد رهگیری ایجاد و اطلاعات باهم لینک نشود، مبارزه با قاچاق کاملا انجام نمی‌گیرد.

اجتهادی با بیان اینکه مقاومت دستگاه‌ها در این خصوص بی مورد است، افزود: شاید محرمانگی اطلاعات در برخی دستگاه‌ها مطرح شود؛ از طرفی سامانه کد کالا و رهگیری و انبارها ایجاد شده ولی برای کل کالا ها پوشش ندارد که باید با سامانه‌های نیز لینک شود.

وی گفت :مسئولیت سامانه قاچاق فرایند تشکیل پرونده را مدیریت می کند و جزء وظایف سازمان تعزیرات است که به طور کامل ایجاد نشده است.

مدیرکل پیشگیری و نظارت بر قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات که با برنامه «رویداد» رادیو گفت وگو مصاحبه می‌کرد در خصوص اقدامات آتی برای مقابله با دستگاه‌های خاطی اظهار کرد: امروز جلسه‌ای در دفتر معاون اول رئیس جمهور در حال تشکیل است تا دستگاه‌هایی که وظیفه مقابله ای خود را به درستی انجام نداده اند، بازخواست و پرونده قضایی برای این دستگاه‌ها تشکیل شود.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول