اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

شاناهان: فناوری تولید قطعات اف-35 را از ترکیه خارج می‌کنیم

سرپرست وزارت دفاع آمریکا گفته است،‌ در صورتی که ترکیه به خرید سامانه‌ «اس-400» از روسیه اصرار داشته باشد، پنتاگون حمایت خود برای تولید جنگنده‌های اف-35 در این کشور را متوقف خواهد کرد.

شاناهان: فناوری تولید قطعات اف-35 را از ترکیه خارج می‌کنیم

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «پاتریک شاناهان» سرپرست وزارت دفاع آمریکا تأکید کرد، واشنگتن در موضع خود در خصوص مخالفت با انتقال فناوری ضدهوایی «اس-400» روسیه به ترکیه ثابت قدم است.

بنا بر گزارش «دیلی صباح»، شاناهان در گفت‌وگو با خبرنگاران تأکید کرد، «اگر ترکیه به این نتیجه برسد که سامانه «اس-400» تصمیمی است که آنها خواهان پیشبرد آن هستند، در این صورت ما نیز مجبور خواهیم شد تا فناوری تولید بخش‌های مختلف جنگنده «اف-35» را از ترکیه خارج کنیم».

سرپرست وزارت دفاع آمریکا تصریح کرد که در دیدار اخیر خود با نمایندگانی از «لاکهید مارتین» و «یونایتد تکنولوجیز» از شرکت‌های پیشرو در تولیدات هوافضای آمریکا گزینه‌های پیش‌رو در صورت تمایل ترکیه به ادامه اجرای قرارداد خرید سامانه‌های «اس-400» گفت‌وگو کرده است.

واشنگتن چندین ماه است که به ترکیه هشدار داده میان فناوری‌های نظامی آمریکایی و سامانه‌های پدافند هوایی «اس-400» روسیه باید یکی را انتخاب کند. استدلال آمریکا برای این اعمال فشار بر ترکیه این است که انتقال فناوری «اس-400» به این کشور عضو ناتو، تهدیدی برای جنگنده‌های «اف-35» بوده و پدافند غرب را به خطر می‌اندازد.

بنا بر این گزارش، ترکیه به عنوان یکی از اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در تولید جنگنده‌های «اف-35» آمریکا برای استفاده اعضای این پیمان نظامی مشارکت دارد. علاوه بر این، آنکارا اعلام کرده بود که در نظر دارد 100 فروند از این جنگنده‌ها را نیز خریداری کرده و به جنگ‌افزارهای خود اضافه کند.

روابط آنکارا با واشنگتن در ماه‌های گذشته بر سر تصمیم ترکیه در خصوص خرید سامانه‌های روسی «اس-400» خدشه‌دار شده و مقامات آمریکایی پیش از این نیز تهدید کرده بودند در صورت ادامه اصرار آنکارا بر خرید این سامانه‌ها، فناوری تولید جنگنده‌های «اف-35» را از این کشور خارج خواهند کرد، تحویل این جنگنده‌ها به ترکیه نیز متوقف شده و تولیدکنندگان ترکیه‌ای از برنامه تولید مشترک این جنگنده‌ها حذف خواهند شد.

با این وجود، ترکیه دو هفته پیش دو فروند از این جنگنده‌ها را تحویل گرفت. نخستین محموله از این جنگنده‌ها در ماه ژوئن سال 2018 میلادی به آنکارا تحویل داده شده بود. در حال حاضر نیز 4 خلبان ترکیه‌ای در حال گذراندن مأموریت آموزشی خود در پایگاه هوایی آریزونای آمریکا هستند.

انتهای پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول