اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  غرب آسیا

واشنگتن پست: خانواده زندانیان سعودی از افشاگری و مصاحبه هراس دارند

نزدیکان برخی از زندانیان سعودی به یک روزنامه آمریکایی گفته‌اند که آن‌ها نمی‌توانند در قبال شکنجه در زندان‌ها سکوت کنند و از سوی دیگر از سخن گفتن در این باره هراس دارند.

واشنگتن پست: خانواده زندانیان سعودی از افشاگری و مصاحبه هراس دارند

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، سه شنبه هفته گذشته وزارت کشور عربستان سعودی از اعدام 37 تن از زندانیان در این کشور خبر داد که به سرعت واکنش‌های بین‌المللی زیادی البته از سوی نهادهای غیر دولتی در پی داشت.

روزنامه واشنگتن پست این هفته به سراغ برخی از نزدیکان و خویشاوندان زندانیان در بند زندان‌های سعودی رفته و نوشته است که آن‌ها جرات سخن گفتن درباره بستگانشان را ندارند و از عواقب آن هراس دارند.

«اریج السدحان» که برادرش بیش از یک سال است در زندان به سر می‌برد به این روزنامه آمریکایی گفت که پناه بردن به رسانه‌ها تنها راهی بود که برای نجات برادرش به ذهنش خطور کرده اما با این وجود از اینکه سعودی‌ها تلافی آن را بر سر برادرش در بیاورند، می‌ترسد.

او گفت: «ما همه راهها را امتحان کردیم و احساس می‌کنم که تمام درها به رویمان بسته است و دیگر اعتقاد داریم سخن نگفتن خطر بیشتری برای عزیزانمان دارد».

واشنگتن پست در ادامه می نویسد که «اریج السدحان» تنها نیست و بسیاری از خانواده‌های بازداشت شدگان که بدون اتهام رسمی در زندان به سر می‌برند، به رسانه‌ها مراجعه کرده‌‌ و گفته‌اند که تمامی تلاش‌هایشان پشت در دفاتر مسئولان ناکام مانده است.

اتهام بیشتر زندانیان مخالفت با بن سلمان است

به نوشته این روزنامه بسیاری از بازداشت شدگان پس از سپتامبر 2017 همراه با دستگیری‌های گسترده به دستور محمد بن سلمان روانه زندان شده‌اند و اتهام غالب آن‌ها مخالفت با سیاست‌های ولی‌عهد سعودی بوده است.

برادران «لجین الهذلول» زنی که در زندان ریاض به سر می‌برد، بارها از شکنجه خواهرشان سخن گفته‌اند که این افشاگری‌ها خشم طرفداران سعودی را برانگیخته چرا که باعث بدنامی عربستان سعودی در کشورهای دیگر می‌شود!

«علیاء»  خواهر «لجین الهذلول» نیز به واشنگتن پست گفت که پیش از مصاحبه بارها نزد مسئولان مربوطه رفته اما پاسخی دریافت نکرده است. او گفت که مسئولان در ابتدا شکنجه خواهرش را تکذیب می‌کردند.

«احمد فتیحی» جوان 26 ساله عربستانی نیز که پدرش در نوامبر 2017 بازداشت شده است، گفت که تلاش بسیاری کرده تا با دولت سعودی وارد گفت و‌گو شود اما موفق نبوده است. وکلا نیز تا کنون نتوانسته‌اند با پدرش صحبت کنند.

او گفت، پس از اینکه خبر شکنجه شدن پدرش را شنیده، مجبور شده با رسانه‌ها گفت‌وگو کند و حتی با برخی از نمایندگان کنگره آمریکا نیز تماس‌هایی داشته است اما خانواده‌اش بارها به او گفته‌اند که دست به این کار نزند چون از عواقب آن به شدت ترس دارند.

واشنگتن پست در پایان نوشته است که خانواده بازداشت شدگان معتقدند که مصاحبه با رسانه‌ها ممکن است استراتژی مؤثری برای مقابله با رژیم سعودی برای توقف شکنجه‌ها باشد و در غیر این صورت چه بسا فشار بر بازداشت شدگان را افزایش دهد. کنگره آمریکا نیز چندین بار از «دونالد ترامپ» خواسته است تا فشارها بر روی عربستان سعودی جهت آزادی بازداشت شدگان را افزایش دهد اما با پاسخ منفی رو به رو گشته است.

به گزارش منابع خبری در داخل عربستان سعودی و فعالان حقوق بشری، بسیاری از بازداشت شدگان پس از گذشت ماهها هنوز تفهیم اتهام نشده و جلسه دادگاه آن‌ها برگزار نشده است.

شبکه آمریکایی «سی ان ان» نیز روز یک شنبه در گزارشی اختصاصی به اعدام‌ 37 شهروند سعودی اشاره کرد و نوشت در حالیکه عربستان مدعی است که این افراد به جرم‌های خود اعتراف کرده‌اند اما پرونده‌های دادگاه نشان می‌دهد که برخی از اعدام‌شدگان به بی‌گناهی خود اصرار داشتند.

طبق گزارش سی ان ان، بسیاری از اعدام‌شدگان که عربستان سعودی آنها را گردن زده‌ است، بر بی‌گناهی کامل خود اصرار داشتند و تأکید می‌کردند که مأموران شکنجه، اعترافات را از جانب آنها نوشته‌اند.

اسناد دادگاه نشان می‌دهد که برخی از اعدام شدگان می‌گفتند که شواهدی از سوء‌رفتار بازجویانشان در اختیار دارند و برخی از اعدام شدگان به امید دریافت تخفیف در حکم دادگاه، وفاداری خود به ملک سلمان و «محمد بن سلمان» را تأیید کرده بودند.

با اینحال، هیچ یک از این برهان‌ها، تغییری در نظر قضات ناظر بر دادگاه این افراد در سال 2016 به وجود نیاورد و مظنونین به جرایم مرتبط با اقدامات تروریستی گناهکار شناخته شدند و حکم اعدام برای آنها صادر شد.

عربستان سعودی در سال‌های اخیر بسیاری از مخالفان خود را به بهانه‌های واهی اعدام یا زندانی کرده است؛ گستره اعدام‌ها در عربستان از شهروندان این کشور هم فراتر رفته است و شمار زیادی از اتباع دیگر کشورها را نیز شامل شده است.

براساس اطلاعات وزارت امور خارجه اندونزی، دولت سعودی طی سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸ برای ۱۰۳ کارگر اندونزیایی که عمدتاً مستخدمان خانگی در عربستان بوده‌اند، به اتهامات مختلف، حکم اعدام صادر کرد.

انتهای پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول