اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری ایران

رونمایی از پرچم برافراشته زنان در علم

حضور زنان در علم در هفته گذشته در جشنواره‌ای بیش از پیش نمایان شد.

رونمایی از پرچم برافراشته زنان در علم

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، پیشرفت علمی کشورمان بر کسی پوشیده نیست، اما آنچه مشخص است حضور چشمگیر زنان در این پیشرفت علمی است که در هفته گذشته با برگزاری جشنواره‌ای بیش از پیش نمایان شد.

در مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی زن و علم که در دانشگاه تهران با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم برگزار شد، برگزیدگان این جشنواره معرفی شدند.

در گروه فنی و مهندسی، بنفشه زهرایی، سارا نظیف، مهتاب میرمحسنی و آزاده احمدی؛ در گروه کشاورزی، محیط زیست و دامپزشکی، گیتی کریم، سادات فیض‌نیا و رقیه نجف‌زاده تقدیر شدند.

همچنین در گروه علوم پزشکی، لیلا آزادبخت، منیژه مختاری، فاطمه دارابی، سمیه کاظم‌نژاد لیلی؛ در گروه علوم انسانی، انسیه خزعلی، ستاره موسوی، زهرا فتحی رضایی به عنوان نفرات برگزیده انتخاب شدند.

در گروه علوم پایه، ناهید پوررضا، طیبه مدرکیان، ناهید شباییان روحی به عنوان برگزیده اعلام شدند. همچنین در گروه هنر نسرین مقدم به عنوان برگزیده انتخاب شد.

* آئین نامه اصلاحی پیشنهادی انضباطی دانشجویان تصویب شد

همچنین در هفته گذشته جلسه 325 شورای اسلامی دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی شورای عالی انقلاب فرهنگی، به ریاست منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه که با حضور سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و حجت الاسلام رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری «مدظله العالی» در دانشگاه‌ها برگزار شد؛ غلامی طی سخنانی با گرامیداشت فرا رسیدن سال 1398 و اعیاد ماه شعبان گفت: امیدواریم در سال جدید با همکاری و همفکری اعضای محترم شورا بتوانیم کارهای مهم‌تر و اساسی‌تر در راستای تحقق اسناد بالادستی و ارتقاء جایگاه فرهنگی دانشگاه‌ها انجام دهیم.

* ارائه گزارش کوتاه از تدریس درس فرهنگ و تمدن اسلام و ایران

در ادامه جلسه حجت الاسلام قریشی معاون سیاسی و فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری «مدظله العالی» در دانشگاه‌ها گزارش کوتاهی از تدریس درس فرهنگ و تمدن اسلام و ایران در برخی دانشگاه‌ها ارائه کرد و گفت: این درس بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی جزء دروس الزامی است و تدریس این درس با عنوان درس اختیاری در برخی دانشگاه‌ها، خلاف مصوبه مذکور است.
پس از ارائه این گزارش مقرر شد با توجه به اهمیت درس فرهنگ و تمدن اسلام و ایران، موضوع توسط معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بررسی و گزارش آن در جلسات آتی شورا ارائه شود.

* بحث و بررسی پیشنهادهای اصلاحی و تکمیلی آئین نامه انضباطی دانشجویان

دستور اصلی جلسه 325 شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی؛ بحث و بررسی پیشنهادهای اصلاحی و تکمیلی آئین نامه انضباطی دانشجویان مصوبه جلسه 358 شورای عالی انقلاب فرهنگی  بود که حجت الاسلام  شاطری دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی در این مورد گفت: اصلاحیه پیشنهادی و تکمیلی مصوبه آئین نامه انضباطی دانشجویان از سوی معاونت فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تدوین شده است.

* ارسال کمک‌های نقدی و غیرنقدی واحدهای دانشگاه آزاد به مناطق سیل‌زده

کمک های نقدی و غیرنقدی واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی نیز در هفته گذشته به مناطق سیل زده کشور ارسال شد.

سید عبدالله حجتی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب ارزش محموله کمکی دانشگاهیان این واحد دانشگاهی را ۱۹۰ میلیون ریال اعلام کرد و گفت: حدود۷۰ میلیون ریال به صورت وجه نقد و حدود ۱۲۰ میلیون کالای غیر نقدی شامل انواع پتو، کفش، لباس، کیک، لوازم بهداشتی، مایع ظرفشویی، پودر لباس شویی و غیره به مناطق سیل زده ارسال شد.

 سلطانعلی میر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان از ارسال کمک‎های غیرنقدی کارکنان و اعضاء هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان برای کمک به مردم مناطق سیل زده خبر داد.

وی افزود:‌ همچنین اقلامی چون برنج، روغن، آب معدنی، کنسرو، وسایل بهداشتی، سیب زمینی و پیاز، نان، ظروف یکبار مصرف و گوشت از سوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان برای کمک به مردم سیل‎زده سیستان ارسال شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان ادامه داد: طبخ غذای گرم برای مردم مناطق سیل‎زده سیستان در واحد زابل آغاز شده و گروهای جهادی واحد زاهدان نیز برای کمک رسانی به مردم اعزام شده‌اند.

بر اساس هماهنگی با فرمانداری، بخشداری و ستاد بحران شهرستان زابل، برخی کلاس‌ها، سوله ورزشی و ساختمان استادسرا با ۱۵ سوئیت و اتاق واحد زابل جهت کمک به سیل‎زدگان در اختیار ستاد بحران قرار گرفته است.

* علمایی معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد شد

 با حکم محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، جواد علمایی سرپرست جدید «معاونت علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد» شد.

پیش از این علیرضا رهایی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی بود.

* 8 قلم داروی ایرانی درمان صرع تولید شد

محققان ایرانی موفق به تولید چندین قرص درمان بیماری صرع با خصوصیت آزادسازی تدریجی در بدن شدندکه ضمن قطع وابستگی، بیماران را از عوارض طاقت‌فرسای دارو در امان نگاه می‌دارد.

اشکال دارویی ابزاری برای رساندن مولکول‌های دارو به محل اثر را داروهای پیوسته رهش می‌گویند. اثربخشی دارو مرتبط با غلظت دارو در محل اثر است که این آثار شامل آثار سمی و ناخواسته و آثار درمانی و مفید هستند. هدف درمان موفق دارویی، با استفاده از روش پیوسته رهش؛  رساندن غلظت مناسبی از دارو به محل مناسب است به‌نحوی‌که بیشترین اثر درمانی و کمترین سمیت حاصل شود.

بر همین اساس یک شرکت دانش‌بنیان داخلی با تمرکز بر تولید فرآورده‌های دارویی با اشکال مختلف، در عمر کوتاه خود تابه‌حال بیش از ۱۲۰قلم از انواع قرص‌ها، قطره‌های چشمی، کپسول، پماد، ژل، اسپری بینی  شربت  سوسپانسیون و آمپول تولید کرده است. موضوع مهم و ویِژه درروند تولیدات این شرکت دانش‌بنیان، تولید انواع قرص‌های خوراکی با عنوان پیوسته رهش است، تا بتواند ضمن کمتر کردن اثرات  جانبی دارو در بیماران، غلظت مناسبی از دارو را به بیمار برساند.

غلامرضا اخوان فرید مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به تولید ۸ قلم فرآورده‌های دارویی در کشور گفت: برای نخستین بار در کشور به تولید داروهای خوراکی با مزیت پیوسته رهش دست‌یافتیم. داروهایی که قبل از این به کشور وارد می‌شد. تولید این داروها سالیانه ۳۰ میلیون دلار برای کشور صرفه‌جویی ارزی معادل ۱۲۰ میلیارد تومان خواهد داشت، ضمن آنکه با تولید فرآورده‌های دارویی در کشور موفق به تأمین نیاز بازار تا حد قابل‌توجهی در کشور شدیم. 

این فعال حوزه فناوری در ادامه با اشاره به اینکه، مواد اولیه  تمام محصولات این شرکت در داخل تولید می‌شود بیان کرد: توانسته‌ایم چیزی در حدود ۵۰ میلیارد تومان فروش سالانه را در بخش قرص‌های سدیم والپروات  و کاربامازپین  پیوسته رهش داشته باشیم. که این رقم در سال جدید افزایش خواهد یافت و بخش عمده‌ای از  احتیاجات بازار داخلی تأمین خواهد شد.

*جزئیات بسته حمایتی صندوق نوآوری و شکوفایی ویژه شتاب دهنده‌ها

سیاوش ملکی‌فر معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در نشست شتاب ‌دهنده‌های دانش بنیان با بیان اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی برنامه‌های ویژه‌ای برای حمایت از شتاب دهنده‌ها دارد، گفت: بیشتر نگاه ما به شتاب دهنده‌ها به عنوان بازیگرانی است که جریان توسعه شرکت‌های کوچک و متوسط فناور محور را تقویت می‌کنند.
وی با اشاره به حضور مدیران سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران در این نشست، ابراز داشت: این سازمان به نیابت از شهرداری تهران برای حمایت از شتاب دهنده‌ها و استارت‌آپ‌ها در حوزه‌های مختلف به ویژه حوزه شهر هوشمند و شهرهای آینده برنامه‌هایی دارد که امیدوارم با کمک و همکاری همدیگر بتوانیم کارهای خوبی در این حوزه انجام دهیم.
ملکی‌فر در ادامه به سرفصل‌های برنامه حمایتی صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری از شتاب دهنده‌ها اشاره کرد و گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی به لحاظ قانونی برای حمایت از شتاب دهند‌ها محدودیت‌هایی دارد چرا که صرفا موظف است به شرکت‌های دانش بنیان خدمات ارایه کند اما اگر شتاب دهنده‌ها، دانش بنیان شوند این مسئله کاملا مقدور و ممکن است و دست ما نیز برای حمایت بازتر خواهد بود.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه شهرداری محدودیت‌های ما را ندارد و قید دانش بنیان بودن برای حمایت از شتاب دهنده‌ها مهم نیست، خاطرنشان کرد: البته شتاب دهنده‌های غیر دانش بنیان هم به صورت غیر مستقیم می‌توانند از حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی بهره‌مند شوند.
ملکی‌فر با بیان اینکه هم‌اکنون فرم‌های دریافت تسهیلات برای شتاب دهنده‌ها در حال تنظیم است، عنوان کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی پیشتر برنامه خاصی برای حمایت از شتاب دهنده‌ها نداشت اما خوشبختانه در دوره جدید کلیت این بسته حمایتی در هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی به تصویب رسیده است.
* کلیات بسته حمایتی از شتاب دهنده‌ها
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه با اشاره به کلیات این بسته حمایتی، گفت: تامین 70 درصد مبلغ ودیعه رهن محل استقرار شتاب دهنده‌ها به مدت 5 سال بدون کارمزد و سود یکی از این روش‌های حمایتی است و مزیتش این است که این ودیعه، وثیقه نیز محسوب می‌شود و نیازی به وثیقه ندارد یعنی اگر یک شتاب دهنده برای استقرار نیاز به یک میلیارد تومان ودیعه داشته باشد کافی است 300 میلیون تومان از آن را خود پرداخت کند و 700 میلیون تومان دیگر را صندوق تامین می‌کند و در قرارداد، شتاب دهنده مستاجر خواهد بود نه صندوق.
وی دومین شیوه حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی از شتاب دهنده‌ها را تسهیلات ارزان قیمت به منظور بازسازی، مرمت و آماده‌سازی فضای استقرار برشمرد و افزود: روش دیگر حمایتی که در این بسته پیش‌بینی شده، تسهیلات ارزان قیمت برای تجهیز فضای استقرار شتاب دهنده‌ها است که طبیعتا چون تسهیلات است شامل سود، ضمانت، وثیقه و بازپرداخت می‌شود.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی به موضوع تامین سرمایه خطرپذیر نیز اشاره کرد و گفت: در این زمینه وقتی شتاب دهنده‌ها به عنوان سیدمانی از صندوق تسهیلات بگیرند پذیرش ریسک با خود شتاب دهنده‌هاست؛ این روش مانند وام گرفتن از بانک است با این تفاوت که این وام کم‌بهره است اما زمانی که شتاب دهنده‌ها از مرحله سیدمانی عبور کردند، در این روش رویکرد مستقیم را حذف کرده‌ایم. البته صندوق با هیچ کدام از بازیگران اکوسیستم دانش بنیان به صورت مستقیم وارد دیالوگ نخواهد شد. به نظرم این به نفع همه است چون صندوق، وی‌سی(سرمایه‌گذاری جسورانه) نیست و تا جایگاه صندوق سرمایه گذاری جسورانه فاصله دارد لذا ما باید وی‌سی‌های فعال کشور را تقویت کنیم.
ملکی‌فر خاطرنشان کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی با صندوق‌های پژوهش و فناوری و صندوق‌های جسورانه بورسی به عنوان عوامل و کارگزاران بحث وی‌سی همکاری می‌کند.
معاون صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: شرکت‌های دانش بنیان و شتاب دهنده‌های بزرگ در مواردی که نیاز به تسهیلات با اعداد بزرگتر دارند کافی است به صندوق‌های جسورانه بورسی یا صندوق‌های پژوهش و فناوری مراجعه کنند و از آنها کمک بگیرد و در قالب مشارکت از منابع صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کنند.
ملکی‌فر به موضوع توانمندسازی به عنوان یکی دیگر از خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی اشاره کرد و گفت: این خدمت فقط به شرکت‌های دانش بنیان اختصاص دارد و اگر شتاب دهنده‌ای دانش بنیان نباشد نمی‌تواند از این خدمات استفاده کند؛ این کمک‌های خرد بلاعوض است یعنی نه بازپرداخت دارد، نه وثیقه می‌خواهد اما به صورت وجه نقد نیست و شامل آموزش، مشاوره، بحث‌های بازاریابی، حضور در نمایشگاه‌ها و دریافت گواهی‌نامه‌ها و استانداردها است.
وی در پایان خطاب به شتاب دهنده‌ها گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی سالن‌هایی را در مجتمع شکوفایی شرکت های دانش بنیان در اختیار دارد که می‌تواند به صورت رایگان یا با تخفیف‌های خوب در بازده‌های زمانی یک تا سه روزه در اختیار شتاب دهنده‌ها قرار دهد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول