اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  محیط زیست و گردشگری

سیلاب اخیر هیچ ارتباطی با تغییر اقلیم و هارپ ندارد

یک استاد علوم جوی با اشاره به اینکه بارش‌های اخیر تلفیقی بوده و براساس الگوهای جوی قوی‌تر از حد نرمال رخ داده است، گفت: عوامل انسانی بر روی بارش‌های اخیر تأثیری نداشته است و هیچ ارتباطی با تغییر اقلیم و هارپ ندارد.

سیلاب اخیر هیچ ارتباطی با تغییر اقلیم و هارپ ندارد

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، بهروز ابطحی رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی در نشست تخصصی بررسی و تحلیل سیلاب‌های اخیر کشور و اثرات آن بر محیط زیست دریایی با اشاره به اینکه با همکاری دانشگاه علوم دریایی خرمشهر از همان روزهای اول شروع به تحقیق و نمونه‌برداری در شمال استان گلستان شده است، گفت: سیلاب و آبگرفتگی جز بلایای طبیعی است و بیشترین تلفات انسانی را در تاریخ بشر ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: به دلیل ویژگی‌های توپوگرافی خاص ایران تلفات سیل زیاد نبوده است اما خسارات بسیاری برای کشاورزان و باغداران داشته است.

ابطحی خاطرنشان کرد: با کمک پیش‌بینی‌های جوی تا جایی که ممکن است می‌توانیم از تلفات و خسارات سیل جلوگیری کنیم.

پروین غفاریان استادیار پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی و علوم جو نیز در ادامه این نشست در خصوص ناپایداری‌های اخیر جوی در کشور توضیح داد: این پدیده یک بارش تلفیقی بوده که براساس الگوهای جوی قوی‌تر از حد نرمال بوده و عوامل انسانی بر روی آن تأثیری نداشته و هیچ ارتباطی با تغییر اقلیم و هارپ ندارد.

این استاد علوم جوی با اشاره به اینکه دو سامانه اخیر بارشی در اثر حرکات نزولی پرفشار اتفاق افتاده‌اند که تقویت جت‌های هوایی (رودباد) که با سرعت بسیار زیاد در ترازهای بالای جوی هم بر آن مؤثر بوده است، اظهار داشت: اثر موسم به هارپ بر این پدیده‌های جوی تأثیری ندارد چراکه امکان تأثیرگذاری بر روی سطوح بالای جدی ممکن نیست.

وی ادامه داد: پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی با گروه‌های مختلف علمی‌اش سامانه‌های جوی را پایش می‌‌کند و اثر آن را بر محیط زیست دریایی ارزیابی می‌کند.

غفاری یادآور شد: با پایش پدیده‌های جوی و اقیانوسی اعم از سیل، طوفان‌های حاره‌ای و... بررسی می‌شود و با این زمینه‌ها باید بگویم که نقش دریاها در آب و هوای ایران بسیار تأثیرگذار است.

این استاد علوم جوی، پیش‌بینی وضعیت جوی در ایران را به دلیل پیچیدگی‌های اقلیمی سخت دانست و ابراز داشت: در بارش‌های ۲۶ اسفند ماه سال گذشته تا سوم فروردین ماه در استان گلستان بیش از ۱۵۰ میلی‌متر بارش داشته‌ایم و از ۴ تا ۱۰ فروردین ماه بارش‌های جنوب غربی کشور به صورت تجمیعی بیش از ۱۵۰ میلی‌متر بوده است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول