اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  مازندران

پیگیری سوژه مردم: سرنوشت نامعلوم شمشادهای آفت‌زده در جنگل‌های مازندران

فارس من| اجرای عملیات کنترلی آفت شب‌پره از اواخر فروردین در جنگل‌های دودانگه

کارشناس ارشد گیاه‌پزشکی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ منطقه ساری گفت: عملیات کنترلی آفت شب‌پره از اواخر فروردین ماه امسال در جنگل‌های دودانگه آغاز می‌شود.

فارس من| اجرای عملیات کنترلی آفت شب‌پره از اواخر فروردین در جنگل‌های دودانگه

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، آفت شب‌پره شمشاد طی سال‌های اخیر جنگل‌های شمال را هدف قرار داده است که امسال نیز این آفت به مناطق ساری، سوادکوه، بهشهر و ارتفاعات زیر هزار متر از سطح دریا را به شدت خسارت زد که پیش‌بینی منابع طبیعی مازندران بر این بوده این آفت رویشگاه‌های بالای ارتفاع هزار متر را آلوده خواهد کرد و نهایتاً شمشادها را به شدت خسارت زده و نابود خواهد کرد.

سم‌پاشی مناطق مختلف با ترکیبات میکروبی و گیاهی در سطح محدود براساس اعتبار محدود اداره‌کل انجام شد ولی با توجه به اینکه این آفت چهار تا پنج نسل دارد، باید سم‌پاشی نیز طی چهار یا پنج بار تکرار شود که با توجه به مشکلات اعتباری به فراموشی سپرده شده و این آفت است در جنگل‌های مازندران جولان می‌دهد و اگر دیر بجنبیم می‌بینیم که دیگر خبری از سرسبزی در جنگل‌ها نیست.

در حال حاضر سبزترین گونه جنگل‌های هیرکانی شمال در همین نزدیکی‌ها درحال مرگ است، گویی خوره‌ای در جنگل‌های شمال در حال جولان است و تمام هدفش این است سرزندگی و سرسبزی را از جنگل‌ها دور کند.

کارشناس ارشد گیاه‌پزشکی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ منطقه ساری در این‌باره در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به اینکه جنگل‌های مازندران از سال 95 درگیر آفت شب‌پره شمشاد شده است، اظهار کرد: باتوجه به گسترش این آفت و اقدامات انجام شده پیگیر گرفتن اعتبارات لازم برای از بین بردن این آفت در جنگل‌های مازندران هستیم که مقرر شد مناطق با آلودگی کمتر در اولویت قرار گیرد.

امین وطن‌دوست افزود: باتوجه به آلودگی کم شمشادها در منطقه سنگده ساری با وسعت 25 هکتار قراردادی به مبلغ 220 میلیون تومان با پیمانکار بخش تخصصی خصوصی منعقد شده تا با فعال شدن آفت‌ها عملیات کنترلی را آغاز کنند.

وی اضافه کرد: بحث سم‌پاشی با مساعد شدن شرایط آب و هوایی در دستور کار قرار می‌گیرد که باتوجه به شرایط جوی پیش‌بینی می‌شود اواخر فروردین و اوایل اردیبهشت ماه آغاز شود.

کارشناس ارشد گیاه‌پزشکی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ منطقه ساری بیان کرد: سطح رویشگاه‌های شمشاد در مازندران 7 هزار و 500 هکتار است که گسترش آفت و اعتبارات محدود نمی‌تواند کنترل کند.

وطن‌دوست با تأکید بر اینکه اگر اعتبار باشد به‌طور حتم پوشش خیلی بیشتر خواهد شد و خواهیم توانست سرسبزی را دوباره به جنگل‌های مازندران برگردانیم، خاطرنشان کرد: با تمام تلاش پیگیر منابع اعتباری برای از بین بردن این آفت از جنگل‌ها هستیم.

این سوژه با عنوان «سرنوشت نامعلوم شمشادهای آفت‌زده در جنگل‌های مازندران» در سامانه فارس من ثبت شده و خبرنگار خبرگزاری فارس مازندران آن را پیگیری کرده است.

به گزارش فارس، در گذشته به‌ویژه اگر از کنار رویشگاه‌ها‌ی شمشاد در شهرهای ساری و سوادکوه گذر می‌کردیم شمشادها همانند نگینی سبز در میان جنگل‌ها خودنمایی می‌کردند ولی اکنون در برخی از رویشگاه‌ها تنها می‌توانند درختان خشکیده شمشاد را مشاهده کرد حتی در برخی موارد دیگری اثری از درخت شمشاد نیز نیست.

انتهای پیام/86034/ح/ق

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول